Haber Detayı
29 Ocak 2022 - Cumartesi 13:24
 
Başkan Hürriyetten dernekler yerleşkesi müjdesi
İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi iş birliği ile derneklerle Ortak Akıl Buluşmaları programının ilki gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’nin kısa süre içerisinde Dernekler Yerleşkesi olacağının müjdesini verdi
Güncel Haberi


İzmit Belediyesi ile kentteki yöre dernekleri, “Ortak Akıl Buluşmaları” etkinliğinin ilkinde bir araya geldi. Buluşma programının ilki bu akşam Wellborn Otel’de saat 19.00’da gerçekleştirildi. Programa İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol ve ilimizin 6 ilçesinde faaliyet gösteren hemşeri ve yöre derneklerinin temsilcileri ile İzmit Belediyesi yöneticileri katıldı. Programda hemşeri dernekleriyle sürekli istişarede bulunan ve onların fikirlerini önemseyen İzmit Belediyesinin gerçekleştirdiği çalışmalara dair video sunumu da yapıldı. 

RAPOR OLARAK SUNULACAK
Sunum sonrasında protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Toplantıda yöre derneklerinin temsilcileri fikirlerini paylaştı. Ortak Akıl Buluşmalarında elde edilen geri bildirimlerin ardından da İzmit Kent Konseyi bir rapor hazırlayacak. Ortak Akıl Buluşmalarının ikincisi ise 4 Şubat’ta gerçekleştirilecek. 

“ORTAK AKLI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Ortak aklı çok önemsiyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana ben yaptım oldu mantığıyla değil halkımıza sorarak projelerimizi oluşturmaya gayret ediyoruz. Kullandığımız yetki geçici ve emanet yetkilerdir, harcadığımız para milletin parası, sonuçta babamızın parasını harcamıyoruz. O yüzden de israf etmeden atıl kalacak, ya da işe yaramayacak ya da ihtiyaç olmayan işleri değil, halkımızın beklentisi ve ihtiyacı doğrultusunda olabildiğince önemli çalışmaları hayata geçirmeye gayret ediyoruz. 

“BİR ARAYA GELMEYE GAYRET EDİYORUZ”
İsraf olmasın, yapılan yatırım boşa gitmesin, harcanan para havaya uçmasın istiyoruz.  Harcadığımız her kuruşta yetimin hakkı var. Buna çok özen gösteriyoruz. Bu sebeple de elimizden geldiği kadar kentimizin her kesimiyle her katmanıyla bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Görev alanımız İzmit. Olabildiğince İzmit’teki sivil toplum örgütlerimizle, kent dinamikleriyle, hemşeri derneklerimizle, odalarla bir araya gelmeye sık sık buluşmaya, sık sık fikir alışverişi yapmaya ve ortak akıl üretmeye gayret ediyoruz. 

“HEP BİRLİKTE KARAR VERDİK”
Bu zamana kadar yaptığımız birçok proje var. Fethiye Caddesi Projesi’nden Rauf Orbay Sokağın Projesi’ne kadar. Ya da Alzheimer Yaşam Evi’nden Çınar Çocuk Evimize kadar Çınar Halk Market’ten Çetin Emeç Kütüphanemize kadar hep ilgili kitlelerin bir araya gelmesi ve bize akıl üretmesiyle oluştu. Hep birlikte karar verdik. 4 yıl bu kentin milletvekilliğini yaptım. 

“ÇALIŞMALARIMIZDAN HABERDAR OLUN”
Zaman zaman sizlerle hukukumuz oldu, sizlerle istişarelerde bulunduk. İzmit dışındaki derneklerden bizi de ziyaret edin yönünde talepler oldu. Biz de her ne kadar görev alanımız İzmit olsa da kentin diğer ilçelerinde görev yapan diğer hemşeri derneklerimizle de sohbet edelim istedik. Her derneğin illa ki İzmit’te yaşayan eşi dostu var. İstedik ki çalışmalarımızdan haberdar edelim ki insanların İzmit’teki eşi dostu da hizmetlerimizden yararlanabilsin. 

HİZMETLERİ ÖRNEK VERDİ
Örneğin Alzheimer Yaşam Evimizi bileceksiniz ki siz İzmit’te yaşayan hemşerilerinizi bir sıkıntısı olduğunda gelsin faydalansın. Kreşimizi bileceksiniz ki sizin dostlarınız, hemşerileriniz faydalanabilsin istedik. Ya da sizin bize vereceğiniz öneriler belki de çalışmalarımıza ufuk açacaktır. Sorumluluk alanımız olmasa bile diğer ilçelerimizde görev yapan değerli dernek yöneticilerimizle bir araya gelelim istedik. 

HASSAS DAVRANIYORUZ
Herhangi bir belediyemizin yetki alanına müdahil olmamak bizim en fazla dikkat ettiğimiz konulardan birisi. Diğer ilçelerde bizden destek isteyen ne kadar kitle olursa olsun öncelikle diyoruz ki; Kurumlar arası bir çatışmaya sebebiyet vermeyelim. Her ilçenin elbette ki belediyeleri var, kurumları var, hizmet eden yapıları var. Öncelik onların çalışmalarını yapabilmeleri, bizim onların çalışmalarına ket vuracak herhangi bir şeye girmememiz gerekiyor. 

SİZLERİ DİNLEMEK İSTEDİK
O yüzden de bu hassasiyetle, özenle görevimizi yapmaya çalışıyoruz. İzmit dışındaki derneklerin bir şeye ihtiyacı olduğunda bizim de yapabileceğimiz bir şey olduğunda herkese kapımız açık. Gücümüz yettiğince el uzatmaya gayret ediyoruz. Bazen ufak iyilikler büyüyerek çok daha fazla insana dokunabiliyor. Kamunun yetkisini kullanıyorsak her bölgedeki insanımıza yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Bu akşam ortak akıl çerçevesinde sizleri dinleyelim istedik. Davetimize icabet eden tüm dernek temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Hepimiz bu kente nasıl daha fazla iyilik yaparız bunun derdindeyiz. 

DERNEKLERİN İHTİYAÇLARI VAR
Yakın tarihte hayata geçireceğimiz dernekler yerleşkesi çalışmamız var. Göreve geldiğimizden bu yana yeni binalar yapmaktan ziyade belediyenin atıl kalmış ve bu atıllıktan dolayı ciddi bir gideri olan yerleri dönüştürmeye kullanılır hale getirmeye gayret ediyoruz. O yerlerimizden bir tanesi Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’ydi. Sivil toplum örgütlerinin, derneklerin, vakıfların çok ciddi mekan ihtiyaçları var. Toplantı yapacaklar sürekli yer arıyorlar, bazılarının personel ihtiyacı var. 

HÜRRİYET MÜJDEYİ VERDİ
Necati Gençoğlu Kültür Merkezi’ni dernekler yerleşkesine dönüştürebiliriz dedik ve kolları sıvadık. Necati Gençoğlu Kültür Merkezimiz yakın zaman içerisinde sadece İzmit’teki değil, bütün derneklerimize de ihtiyaç duyulması halinde yaklaşık 400 kişilik salonuyla her türlü toplantıyı yapabileceğiniz ve ücretsiz bir şekilde faydalanabileceğiniz dernekler yerleşkesi projemizi yakın zamanda hayata geçecek. Toplam bin 760 metrekare alanda hizmet verecek Dernekler Yerleşkesi’nde 10 dernek ofisi, yaklaşık 100 posta kutusu, 10 ve 60 kişilik olmak üzere 2 adet toplantı odası ile kafeterya bulunuyor. 

BALKAN DERNEKLERİ YERLEŞKESİNİ AÇIYORUZ
Özellikle Balkan Göçmeni yurttaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Yenişehir Mahallesi’nde, Bekirpaşa bölgesinde yine atıl bir yerimiz vardı. Orayı da sadece İzmit’te değil tüm ilçelerimizdeki balkan derneklerimizin kullanımına sunacağız. Orayı Balkan Dernekleri Yerleşkesi’ne çevirdik. Önümüzdeki Pazar günü Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve birçok derneğimizin genel başkanlarının kaıtlımıyla açılışımızı yapacağız. 

STK VE ESNAF MASASI EMRİNİZDE
Aynı zamanda 30 Ocak tarihi mübadelenin 99. Yılı vesilesiyle bir program yapacağız orada. Balkan Dernekleri Yerleşkesi sadece Balkan Derneklerimizin değil elbette, tüm hemşeri derneklerimiz ne zaman ihtiyaç duyarlarsa kullanabilecekleri bir alan. STK ve Esnaf Masası kurduk. 4 arkadaşımıza da orada görev verdik. Arkadaşlarımız iletişimi güçlendirmek için görev yapıyorlar, sizlerin emirlerindeler. Arkadaşlarımıza her zaman ulaşabilirsiniz. Sizlere zaman içerisinde ziyarette bulunacaklar. STK ve Esnaf Masamız sizler için çalışacak. Katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum.” 

“İZMİT ESNAFI KAZANSIN”
Başkan Hürriyet yöre dernek başkanlarının konuşmalarının ardından bir kez daha kürsüye gelerek, “Değerli fikirleriniz bize yol gösterici ve çok kıymetli. Sabrınız ve hoşgörünüz bizim için çok kıymetli. Biz seçim döneminde İzmit’in esnafı kazanmalı dedik. Göreve geldiğimizden beri bütün harcamalarımızı İzmit esnafına yapıyoruz. 

“CİDDİ BİR ALTYAPIYA SAHİBİZ”
Bizim Kardeş Eller Projemiz var. Veren el alan eli, alan el veren eli görmesin düşüncesiyle hareket ediyoruz. Buna bağlı olarak Dost Eller Mağazamız ve Gıda Bankamız var. Hem öz kaynaklarımızla hem de destek vermek isteyen vatandaşlarımızın katkılarıyla hayata geçirdiğimiz Kardeş Eller Projemiz her zaman sizinle dayanışma halinde olacak. Bu konuda kampanyalarınızda bizden faydalanın. Ciddi bir altyapıya sahibiz. Yaklaşık 2 senedir ciddi bir veriye ve depoya sahip olduk. Çok hızlı organize olabiliyoruz. Kampanyalarınızda size destek vermeye hazırız. 

“CİDDİ BİR İLETİŞİM KURDUK”
Elimizden geldiğince her yöreden insana ekibimizde yer veriyoruz. Vizyoner bir anlayışla bunu daha üst noktaya taşımak için çalışmaya devam ediyoruz. Kocaeli Üniversitesi benim için çok kıymetli. Bende Kocaeli Üniversitesi mezunu ve o sıralardan geçmiş birisiyim. Öğrenci kulüpleriyle yakın zamanda çok ciddi bir iletişim kurmaya başladık. Hem Sarısu Gençlik Kampımızda hem de burada bütün kulüplerle toplantı yapmıştık. 

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ
Bir öğrenci masası kurma çalışmamız başladı. Aynı zamanda üniversite içerisinde bir alanımız var. Orayı dönüştürüyoruz. Öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılamak için Anne Eli Projesi vardı. Bu projemiz ve teknoloji geliştirme merkezi ismini verdiğimiz bir çalışmamız var. Yahya Kaptan’da bunun için bir yer kiraladık. Bütün üniversite öğrencilerimizin ücretsiz faydalanacağı bir alan olacak. 

“MÜCADELEDEN VAZGEÇMİYORUZ”
Barınma ihtiyacı en temel ihtiyaçlardan bir tanesi. Kocaman bir yurdumuz var ama şu anda İzmit Belediyesi kullanamıyor. Ne yazık ki yandaş anlayışlar nedeniyle 2 buçuk – 3 yıldır geri almaya çalışıyoruz. Belediyeye ait olan, milletin parasıyla yapılmış bir yurt şu anda ne yazık ki birilerinin gelir kapısı olmuş. Mecliste çoğunluğum olmadığı için çok zorlanıyorum ama vazgeçmiyoruz. Hakkımız olandan vazgeçmiyoruz, mücadeleden vazgeçmiyoruz, inandığımız doğrulardan vazgeçmiyoruz. 

“KİMSEYİ SOKAKTA BIRAKMIYORUZ” 
O yurdu geri aldığımızda bütün öğrencilerimiz hizmetine ücretsiz bir şekilde sunacağız. Şu anda davalık durumdayız. Eğer o davayı kazanırsak ki kazanacağımıza inanıyorum. O yurdu bütün arkadaşlarımıza açacağız. Sahip olduğumuz Vadi İzmit Evleri var. Sokakta kalan tüm öğrencilerimize geçici olarak açtık. Belirli sayıda öğrencimiz dayayıp döşediğimiz o evlerde kalıyor. Kimseyi sokakta bırakmıyoruz. Yurdumuzu geri aldığımızda çok sayıda öğrencimize destek vereceğiz. 

İZMİTLİLERE KARŞI SORUMLULUĞUM VAR
Tüm derneklerin katılacağı bir festival önerisi geldi. Bu kıymetli bir öneri buna çalışacağım. Hem belki gelir elde edilerek derneklerin bütçelerine katkı sağlanır. Arama kurtarma konusunda birim kurduk, ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Büyükşehir adaylığı noktasında tartışmaların ortasında kalmak istemiyorum. Ben şu anda İzmit Belediye Başkanıyım. Bir yetkim ve İzmitlilere bir sorumluluğum var. Hizmetlerimin önüne siyasi tartışmalar geçsin istemiyorum. 

“BU SEVGİ HER ŞEYE BEDEL”
Herkese hizmetlerimizi ön plana çıkarmak istiyoruz. Şu andaki hedefim İzmit’e ve İzmitlilere hizmet etmektir. Ne yaparsak yapalım insanlar güzel bir şekilde bizi anıyorsa bu çok önemlidir. Bu kent İzmit’in kızı olarak beni çok sevdi. Bu kent beni bağrına bastı. Bu sevgi her şeye bedel. Bu kente hizmet etmek tüm makamlardan değerlidir” dedi.  

“BU KENTİN ZENGİNLİĞİSİNİZ”
Programda konuşan İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol şu ifadeleri kullandı; “Hepimizin ayrı ayrı özellikleri, gelenek ve görenekleri olması bu kentin zenginliği ve en önemli özelliğidir. Burada olmamızın en önemli sebebi bu kentte yaşıyor olmamızdır. Kentte olmak söz konusu yörede nefes alıp vermek ve fiziken orada bulunmak iken kentli olmak ülkemizin hangi yöresinde doğarsa doğsun yaşadığı kentini benimseyen ve ona karşı sorumluluk duyan kişidir. 

“BİZLER İÇİN DEĞERLİSİNİZ”
Kentli insan kentsel dinamiklerin biçimlendirdiği, kentine sahip çıkan, karar mekanizmalarına destek veren, yerel bilinci gelişmiş insandır. Kentte yaşayan ile kentliyi birbirinden ayıran ana faktör farkındalık, aidiyet ve sorumluluk taşıyan bilinç kavramında gizlidir. Kentlilik bir bilinç durumudur ve aktif bir çaba ister. Sizler bu anlayışla buradasınız. Sizler bizim için çok değerlisiniz, bizim baş tacımızsınız. 

“YENİ BİR VİZYONA İHTİYAÇ VAR”
İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi kentlilik bilinciyle aidiyet duygusunun gelişmesi için Kocaeli genelinde yeni bir vizyona gerek olduğuna inanıyor ve bu yolda adımlar atmak istiyoruz. Toplantımızın asli amacı budur. Aramızda değişik ilçelerde faaliyet gösteren derneklerimiz ve vakıflarımız var. Her ilçenin kendi halkı tarafından seçilmiş, bir yerel yönetimi vardır ve o yapılara saygımızın sonsuz olduğunu bilmenizi isteriz. 

“AMAÇ KARDEŞLİĞİMİZİ SAĞLAMLAŞTIRMAK”
Yoksa hiçbir ilçenin görev ve yetki alanına girmek ya da rahatsızlık verme gibi bir çabamız yoktur. Tek amacımız kardeşlik ve dostluk ilişkimizi sağlamlaştırmaktır. Kimseyi ayrıştırmadan geleceğe taşımaktan sorumluyuz. Sizlerin düşüncenize ihtiyacımız vardır. Kardeşlik bağımızı güçlendirmek istiyoruz. Bu akşam 6 ilçemizden dernekler aramızda. 4 Şubat günü de diğer 6 ilçemizden derneklerimizle bir araya geleceğiz.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Başkan, Hürriyetten, dernekler, yerleşkesi, müjdesi, ,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
48
43
13
6
14
33
8
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
9
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı