Haber Detayı
27 Mart 2010 - Cumartesi 00:00
 
CHP’DE KAZANAN ŞENSOY OLDU
Güncel Haberi


CHP il kongresinde delege adeta devrim yaptı. Pazarlıklara, dayatmalara ve çirkin oyunlara tepki gösteren delege bunu sandığa da yansıttı, Ferhan Şensoy’u ezici bir çoğunlukla il başkanı yaptı.

KİMSE ŞANS VERMİYORDU
CHPde dün sürpriz bir şekilde, ezici bir çoğunlukla il başkanlığını kazanan Ferhan Şensoya ilk başlarda hiç kimse şans vermiyordu. Hatta bırakın şans vermeyi, aday olmak için gerekli olan 121 imzayı bile bulamayacağını öne sürünler vardı. Ama Ferhan Şensoy ve ekibi son bir haftada Sirmenin de aday olmamasından sonra adeta hücre çalışması yaparak seçimin galibi oldu.

TABANIN SESİ OLDU
Adaylığını açıklayan İlk isim olan ve hiçbir pazarlığın içine girmeyen Ferhan Şensoy, adeta sessiz çoğunluğun sesi oldu. CHP tabanı Ferhan Şensoyun karşısında oluşan çirkin pazarlıklara ve işbirliğine büyük tepki verdi, Deniz Baykala, Sefa Sirmene, Hikmet Erenkayaya, 11 ilçe başkanına rağmen seçimi kazandı. Seçimi kaybeden Cengiz Sarıbay ise yaptığı hataların bedelini ödedi.

40 DELEGE OY KULLANMADI
CHPnin sönük ve heyecansız geçen il kongresinde iki aday yarışmasına rağmen 609 delegenin 40ı oy kullanmadı. İki saat geç başlayan kongrede konuşmalar çok uzayınca oy kullanma işlemine saat 18.45 sıralarında başlanabildi. İki sandıkta gerçekleşen oy kullanma işlemi saat 20.45 sıralarında sona erdi. 569 delegenin sandık başına gittiği kongrede sayım işlemi yaklaşık yarım saat sürdü.

1 NOLU SANDIKTA ŞENSOY
Hasan Gemici Spor Salonunda kurulan 1 Nolu sandıkta sonuçlar saat 21.10 sıralarında belli oldu. Bu sandıkta 609 delegeden 289u oy kullandı. Yapılan sayım sonucuna göre başkan adaylarından Ferhan Şensoya 149 oy, mevcut başkan ve başkan adayı Cengiz Sarıbaya da 136 oy çıktı. Şensoy, 1 Nolu sandıkta Sarıbaya 13 oy fark attı. 1 Nolu sandıkta iki oy geçersiz sayılırken, iki oy da boş çıktı.

2 NOLU SANDIK DA ŞENSOY
Açılan 2 Nolu sandıkta 280 delege oy kullandı. Bu sandıktan Cengiz Sarıbaya 115 oy çıkarken, Ferhan Şensoy 165 oy aldı. Boş ve geçersiz oyun olmadığı bu sandık seçimin sonucunu da belirledi. Ferhan Şensoy aldığı 314 oyla seçimin galibi olurken, Cengiz Sarıbay 251 oyla kaybeden tarafta yer aldı. Mevcut başkan Cengiz Sarıbay, rakibinden 63 oy fark yedi.

FERHAN ŞENSOYUN KAZANAN LİSTESİ

Yönetim kurulu: Reyhan Akbaş(İzmit), Murat Aksu(Gebze), Kıymet Ayan(Gebze), Tuğba Aydın(Körfez), Orhan Dönmez(İzmit), Musa Kazım Ejderoğlu(Körfez), Lütfü İlhan(Derince), Mehmet Karakuş(Gölcük), Ertan Kayıkçı(Gölcük), Mehmet Ümit Küçükkaya(İzmit), Nazmi Küçükosmanoğlu(İzmit), Erdin Onat(İzmit), Cihat Altınyuva(İzmit), Mehmet Solakoğlu(İzmit), Fehmi Timur(İzmit), Selvi Turcan(İzmit), Mecit Ünal(İzmit), Celal Yaşar(İzmit), Sebahattin Yazıcıoğlu(Körfez), Turgut Yıldız(Körfez).

Yönetim kurulu(Yedek): Kenedi Bilmez, Tarık Böğün, Salih Çağlayan, Faik Çelik, Necati Dalgıç, Muammer Ersöz, Bülent Karaköz, Rıza Korkmaz, Ramazan Özkan, Ahmet Sedat Şat, Ali Yaşar.

Disiplin kurulu: Cafer Kemal Cin, Bülent Işık, Dursun Koç, Serdar Nilhan, Hüseyin Okur, Selahattin Semiz, Öztürk Şamdan, Adnan Tok.

Disiplin kurulu(Yedek): M. Ali Bayraktar, Oktay Filiz, İsmail İşçi, Dursun Karaman, Onur Karaten.

Kurultay delegeleri: Ferhan Şensoy, Hurşit Güneş, Nadir Birok, Hasan Çelik, Nihat Değer, Osman Suat Kalyoncu, Mahir Dönmez, Savaş Ergin, Turhan İmamoğlu, Baykal Kaya, Timur Koç, Tehlat Osmanoğulları, Erol Özbay, Hüseyin Dinçer, Namık Kemal Saral, Yaşar Sönmez, Cevdet Şahin, Aydın Yetkincan.

CENGİZ SARIBAYIN KAYBEDEN LİSTESİ

Yönetim kurulu:Cengiz Sarıbay (Başiskele), Bozkurt Uslu(İzmit), Hasan Çiçek(İzmit), Müzeyyen Tan(İzmit), Yonca Yılmaz(Gölcük), Fatih Mehmet Çağlar(Başiskele), Hüseyin Yılmaz(Gölcük), Semra Başlak(İzmit), Barış Gündoğdu(İzmit), Sema Hacıoğlu(İzmit), Gökhan Ercan(İzmit), Melih Kuruçelik(Karamürsel), Ali Tunç(Gebze), Bülent Akbulut(Gebze), İsmet Tosumoğlu(Gebze), Hikmet Öktem(Derince), Kemal İlter(Derince), Engin Taşdemir(İzmit), İbrahim Yılmaz(İzmit), Rana Tunç Bekdemir(Kartepe), Oruç Gökbudak(Çayırova).

Yönetim kurulu(Yedek):Cüneyt Özkürkçügil, Başar Değer, İsmail Cem Muti, Ali Günerhan, Eşref Emin Güzey, Nurgül Çetinkaya, Turgut Güngör, Utku Birinci, Adem Aydın, Hasan Cahit Karaca.

İl disiplin kurulu: Mehmet Tekdemir, Murat Ağacan, Alaattin Gül, Hasan Kuşçuoğlu, Gökhan Demirci, Muharrem İşgen, Ersin Albayrak, Saniye Beyhan Savran, Gülsevim Akyol.

İl disiplin kurulu (Yedek): Hande Kutluer, Devrim Çınar, Yılmaz Aslan, Necat Erdoğan, Kaya Bilgin

Kurultay delegeleri: Cengiz Sarıbay, Sefa Sirmen, Ömer Hazer(İzmit ilçe başkanı), Muzaffer Yağız(Kandıra ilçe başkanı), Abdurrahman Çınar, Salih Şirin(Körfez ilçe başkanı), Veysel Suludere(Çayırova ilçe başkanı), Salim Kaygısız(Dilovası ilçe başkanı), İsmet Kara(Gebze ilçe başkanı), Harun Güneş(Kartepe ilçe başkanı), Caner Uzuner(Gölcük ilçe başkanı), Ali Kara(Karamürsel ilçe başkanı), Meşaik Karakuş, Ali Çağın, Sezai Solak(Başiskele ilçe başkanı), Hakan Savaş(Derince ilçe başkanı), Alpaslan Seymen, Ferit Ataman

Kongrede sonuçların açıklanmasından sonra bir teşekkür konuşması yapan Ferhan Şensoy “Kazanan CHP oldu” dedi. İl başkanlığına seçilen Ferhan Şensoy partililerin tebriklerini kabul ediyor.


Cengiz Sarıbay ile Ferhan Şensoyun yarıştığı CHP İl kongresinde Ferhan Şensoy 314 oy alarak il başkanlığına seçildi. Sarıbay 251 oyda kaldı.


Açılan 1 nolu sandıktan Cengiz Sarıbaya 136 Ferhan Şensoya 148 oy çıktı. 2 oy geçersiz sayıldı


20:55
1 nolu sandıkta toplam 289 oy kullanıldı. 2 nolu sandıktan ise 280 oy kullanıldı. Toplam 40 kişi oy kullanmadı.


20:40
1 ve 308 nolu üyelerin oy kullandığı 1 nolu sandık kapandı. 1 nolu sandıkta 2 kişinin oy kullanamadığı tespit edildi. 300 kişinin oy kullanma hakkı olduğu 2 nolu sandıkta ise 19 kişi oy kullanmadı.

OYLAR SAYILIYOR


18:35
Kongrede artık konuşmalar sona erdi. Delegelerin oy kullanma işlemine geçildi.

18:30.
Cengiz Sarıbay son konuşmayı yapmak için kürsüye geldi. Sarıbay çok kısa konuştu. Konuşmasında görevi almak istediğini söyleyerek yaırın yapılacak Ömer Türçakalı anma etkinliğine davet etti.

18:10
Ferhan Şensoy Konuşma yapmak üzere kürsüye geldi. Sensoy konuşmasında “Sözlerime başlamadan önce rahmetli Türkçakal'ı saygıyla anıyorum. Beyin kanaması geçiren Oktay Filiz'e acil şifalar diliyorum.
CHP'nin kaybettiği 13 belediyeyi yeniden kazanacağımıza, ilk genel seçimde partimizi iktidara getirecek isimleri kadrolara getireceğimize inanın.
Partimizi 3-5 kişinin tekelinden çıkararak kurumsallaştı cağız ve halkla partimizi buluşturacağız. Biz halkı seversek aşamayacağımız engel yok.
CHP'yi birinci parti yapacağız. Buna mecburuz. Belediye seçim sonuçları hepimizi üzdü ancak umutsuzluğa kapılmayalım.
Emek, iş, özgürlük ve laiklik gibi konuları ön plana çıkararak, kırsal kesimin desteğini alacağız. Koşulları değerlendirerek, geleceğe dönük yeni yaklaşımları ortaya koyacağız. Laiklik konusunu anlaşılır dilde layığıyla anlatmalıyız. İnsanların barış içinde yaşadığı ülkemizde laikliğin bir din düşmanlığı gibi algılanmasının önüne geçmeliyiz.
CHP'yi 1978 yılında birinci parti olarak arkadaşlarıma teslim ettim.
CHP'yi genel başkanımızın önderliğinde yeniden birinci parti yapmak için buradayım.
Bugün yeniden partimi birinci parti yapmak için huzurunuzdayım." dedi.
Zafer halkın iktidarı, yaşasın CHP iktidarı diyorum. AKPden ülkeyi kurtarmak için göreve talibim diyorum. Kocaelinde devrimin ilk adımını atacaksınız. Yolunuz açık olsun. Bu duygularla hepinize sevgiler saygılar sunuyorum”  diyerek konuşmasını tamamladı.

18:00
Raporlar  ibra etmesi için delegelerin oyuna sunuldu. Hazırlanan faaliyet ve mali raporlar genel kurul tarafından ibra edildi.

17:55
Hazırlanan mali raporun okunuyor

17:35:
Kongrede konuşmalar tamamlandı. Raporlar ile ilgili eleştirilere cevap vermek için İl başkanı Cengiz Sarıbay tekrar kürsüye geldi. Sarıbay burada yaşanan onur için herkese teşekkür ederim dedi. Burada konuşması gerekenler konuşmuyor, asıl konuşmaması gerekenler konuşuyor.
Sarıbay “Necdet Akar bana defalarca yönetime gireyim diye geldi. Ben ona git örgütünden çık, gel dedim. Burada konuşmaması lazımdı, doğru söylemiyor.
Rıdvan Alkan burada okunan hesapların altına imza atmadı. Bu sepele ben borcumu ödeyemiyorum.  Sen 11 ayda 260 bin lira borç bıraktın. Kira ödenmemiş, icraya verildiler, telefon parası ödenmemiş icraya verdiler, ben aylardır icralarla uğraşıyorum.  Senin hiç konuşmaman gerekir. ,
Sen Salı günü partiye gelip tarafsızım demedi mi, Çarşamba günü Ferhan Şensoyu destekliyoruz dedin.
Cengiz Sarıbay kimdir 1977 yılında bu partiye katılmış genç bir avukat. Ben Ferhan Şensoyun önerisi ile yönetime girdim. Ben bir şey söyleyebilir miyim Şensoya.

Genel merkez dağınıklığı gidermek için bir karar vermiş. Genel Merkezden 3 arkadaşımız geldi 400 arkadaşımızla görüştü. Bu arkadaşların çoğu benim adımı verdiği için ben atandım.
Ben bu görevi sizlerin desteğinizle aldım.
Ben tekrar seçilmeyi istemezmiyim. İlçe başkanlarının desteğini alarak tabi. 

Ben bu partinin abisiyim. Bir partili Hurşit Hocamı dövecekti ben engel oldum. Herkes haddini bilecek. Buraya çıkanlar doğru konuşacak. Ben hiç gerginlikten yana olmadım, olmayacağımda.
Ben kendimi delegeme teslim ediyorum. Seçilirsem de, Ferhan Şensoy seçilirse de saygı duyarım, küsmedik, küsmemde.
Bu bir parti görevi. Siz toparlarsınız dedi. Geri çeviremedim. Ben CHPliyim. Kimse bana yanlış yaptıramaz. Bu partinin bütünlüğe ihtiyacı var. 11 ilçe başkanın desteğini aldım.
Bu nedenle adaylığımı takdirinize sunuyorum. Teşekkür ediyorum” dedi

17:20
Kongrede delegelerin konuşması devam ederken salona sandıklar getirildi.

17:00
Delegelerin konuşması devam ediyor

16:10
CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya konuşma yapmak üzere kürsüye geldi. Erenkaya kongreyi milat olarak değerlendirmediğini söyledi. Erenkaya “Kongrede aday olan iki adaydan kim seçilirse ele ele verip Kocaelinde iktidara gelmek için katkı sunacağına eminim.

Bu kongre milattır anlayışına saygı duyuyorum. Özellikle iki adaylı kongrelerimizde, kazanan ve kaybeden olmaz. Bu kongreler yapılmaya devam edecek. İki arkadaşımı da çok yakından tanıyorum. İkisi de kazanırsa partimize katkı sunacaklarına inanıyorum.
Burada herkes özeleştiri yaptı. Bir arkadaşımız milletvekilleriyle ilgili yaptığı eleştiriye CHP terbiyesiyle cevap vermek istiyorum.
Burada herken herkesi bilir. 1987 yılından itibaren CHP'nin en üst kademelerinde görev yapan bir arkadaşınızım. Bugünlere delegelerin, halkın oylarını alarak geldim. 23 yıldır CHP çatısı altında bu düşünceyle hareket ediyorum.
3 yılımızı doldurduk. Haftanın 4 günü yine İzmit'teyim. Özellikle Necdet arkadaşım beni hangi saatte aramışsa, hep tam destek oldum.
Eğer ben de Ankara siyaseti yapsaydım, iki ayda bir İzmit'e gelseydim, arkadaşlarım bana ulaşamazdı.
Eğer bir insan bu kürsüde konuştuklarını pratik hayatta uygulamıyorsa, her şey anlamsızlaşır.
Kürsüden konuşmak kolaydır.
Erenkaya konuşmasının devamında "Bir ay başka diğer ay başka bir arkadaşın yanında siyaset yapanlara kızıyorum. Genel Başkanımızın hiçbir ildeki çalışmalara müdahale olanağı yoktur. Kimse kimseyle bu parti çatısı altında pazarlık yapmaz. Çalışkansanız, dürüstseniz düşüncelerinizi pratikte de yapabilirseniz siz de başarabilirsiniz. Sadece seçimden seçime gelirseniz, başarılı olamazsınız.  Sadece genel merkeze suçu atarsanız başaramazsınız.” dedi. Akabinde Sirmeni arkadaşı olarak nitelendiren Erenkaya, ben İzmit Belediye aşkanıyken genel merkeze gittim ve  o arkadaşımızın birinci sırada aday olmasını rica ettim. Beni kırmadı.” diye konuştu.
Erenkaya delegeleri selamlayarak konuşmasını bitirdi. 


15:35
Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen konuşma yapmak için kürsüye geldi. Sirmen konuşmasında geçmiş dönemde yaşanan gelişmeler ve bugünkü CHP ve Kocaelinin durumu ile ilgili bir konuşmaya yapıyor.
Sirmen konuşmasını şöyle sürdürdü. “Ocak'ta ben de il başkanı olmuştum. Yerel seçimle ilgili düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum. 1977'den sonra ilk kez CHP İzmit'te kaybetti. O dönem oy ortalamamız yüzde 45'ti. Ama biz İzmit'te seçimleri kaybettik. Ondan sonra 12 sene İzmit sosyal demokrat belediyecilikten uzaklaştı.
1989'da ben ve arkadaşlarım İzmit'e CHP bayrağını çektik. İzmit'de devrim yaratan projeler geliştirdik. Üç dönem belediye başkanlığı yapan tek kişiyim. 2004'te ise seçimi AKP kazandı.
Kısıtlı imkanlarla büyük hizmetler yaptık. Şimdi bu seçimlerde Kocaeli'de ilk defa köyler dahil bütün ilçelerin oy kullandığı bir seçim yaşadık.
Ben İl başkanı olduğumda, parti binamız yoktu. Önce partiye bina kazandırdık. Sonra ekibimizle köy köy mahalle mahalle gezdik. Komisyonlar oluşturduk. Bizim başlattığımız suç duyurusuyla belediye başkanı hakim karşısına çıktı. Denetim görevimizi yerine getirdik.
Sonra Büyükşehir adayı oldum. Sonra sıkıntılar başladı. İlçe adaylarının belirlenmesi konusunda genel merkezden bize yetki gelmedi.
Bu süreç şubat ayına kadar devam etti. Seçime bir ay kala ilçe adaylarını belirleyemedik. Sonunda genel merkezin söylediği isimler oldu. Herkes çalıştı, görevimizi yaptık ama kazanamadım.
Ama Hurşit Güneş'in dediği gibi bir buzgun değildi. 140 bin olan oyumuzu 300 bine çıkardık. Her ilçemizden il genel meclisi üyesi çıktı.
Bazı belediyelerde kazanabilindik de. Ama bu seçimlerde bütün inancımızla söylüyoruz, iktidar her türlü hileyi yaptı, oyları yaktı. Sandık görevlileri KOMEK'te yetiştirildi. Bir sandığın içinde 70 tane oyumuz yok sayılmış, gerisini siz düşünün. Oy pusulasını yakan eleman bir yerde işe başlatıldı. Birkaç tane mükerrer oy kullanan AKP'li hapis cezası aldı. Başbakan bizi dilinden düşürmedi."

Sirmen kazanan CHP olacaktır diyerek sözlerini noktaladı.

15:05
Hurşit Güneş konuşma yapmak üzere kürsüye geldi. Güneş konuşmasında delegeleri selamlayarak başladı. Kongreyi tarihi kongre olarak niteleyen Güneş 1980 sonrasını yapılan en önemli kongre olduğunu söyledi. Hurşit Güneş delegelerin yoğun tezahüratı ile konuşmasını sonlandırdı.
14:35 Kongre delegelerin konuşmaları ile devam ediyor.


14:30
Genel Merkez yöneticileri kongreden ayrıldı

14:15
Parti Meclis üyesi Levent Gök konuşuyor. Levent Gök konuşmasında CHP üyelerinin gelinen bugünkü noktada yapması gerekenler ile ilgili bir konuşma yaptı.


14:15
Berhan Şimşek konuşmasını delegelerin yoğun desteği ile sonlandırdı.
13:45 Kongrede söz alan İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek büyük bir ilgi ile konuşmasına başladı. Berhan Şimşek partinin bir olması ve güçlenmesi yönünde yaptığı konuşma delegeler tarafından ilgiyle dinlendi. Şimşek çöyle devam etti. "Bugün gelinen noktada Kocaelinde 55 bin işsiz bulunmakta, Türkiyenin bir çok ilinde ayni tablo yaşanmakta, iç ve dış borçlar artmakta, yoksulluk artmakta, işsizlik artmakta, istihdam yok bunun tüm suçlusu Tayyip Erdoğan'dır.
Özelleştirmeme sonucunda satınla kurumların paraları nede? Tarikatlarda, işbirlikçilerde, bunlarda.
Bunlar hep yazar kasadan bahsediyor, artık insanlar Başbakanlık önünde kendini benzin döküp yakıyor.
Recep Tayyip Erdoğan, intihar etmek isteyenler bile senin döneminde açlıktan bayılıyor, intihar bile edemiyor.
Bize darbeci diyorlar. Biz darbeyi halkla beraber sandıkta yapacağız. Bunlara manikür yaptılar, demokrat oldular. Yesinler seni Recep Tayip Erdoğan."


13:40
Divan Başkanı Algan Hacaloğlu kongrede seçimlerde nasıl bir yöntem izleneceğini konusunda açıklamalarda bulundu.

Onur Öymen konuşmasında özelikle işsizliğin Türkiyede geldiği noktayı dile getirdi.  Kocaeli gibi sanayi kentlerinde bile işsizliğin kötü boyutlarlarda olduğunu söyledi. Öymen,  sanayi tesislerinin kapadığını, bazılarının diğer ülkelere taşındığını söyledi.
İktidar Türkiyenin önemli kuruluşlarını haraç mezat sattı, 50 bin kişiyi işsiz bıraktınız.
Türkiye dünya ülkeleri arasında 79. Sırada. Yolsuzluk sıralamasında ise 61. sırada. Dünyada 60 ülkede yolsuzluk bizden daha az.
Çocuk ölümleri sıralamasında ise BM rakamlarında 110. sırada.
Kadın haklarında ise 129. sırada.

Bir ülkede basın özgürlüğü yoksa demokraside yoktur. Türkiye 5 kategori içerinde 4. kategoride, sıralamada 106 sırada bulunuyor.
Başbakan kendini eleştiren gazetelere boykot çağrısı yapıyor.
Niyet ne halkın bilgisiz ve bilinçsiz olaması.
Bugün nedir gündem. “Kürt açılımı”.
Bu açılım tamamen fiyaskodur.
Haburu gördünüz. Devlet teröristlerin ayağına  müsteşarını gönderiyor.

Öymen, “Bu iktidar yakında gidecek, bu iktidar içerinde gerici, dışarında verici, yakında gidici” diyerek sözlerini tamamladı.



13:25:
Alpaslan Seymen kongre salonuna giriş yaptı

13:20
Cengiz Sarıbayın ardından CHP genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen kürsüye geldi.

13: 15:
Türkiye Partisi İzmit ilçe başkanı Faruk Bostan da geldi

13:10 Cengiz Sarıbayın konuşmasında,
Türkiye Cumhuriyeti dönemin en karanlın en karmaşık dönemini yaşamakta. CHP olarak görevimiz önce Kocaelinde sonra Türkiye'de AKPden kurtarma olmalı. Siyasi iktidara emperyalist güçlerle işgal planları yapmaktadır" dedi.
Cengiz Sarıbay,Türkiye gündeki ile ilgili Anayasa değişikliği, Soykırım iddiaları, ekonomik sorunlar ve terör ile ilgili görüşlerini anlattı.

13.05
Kongrede gündem gereği hesap komisyonu oluşturuldu.

12:55:
Faaliyet raporunun okunması tamamlandı. İl Saymanı Hasan Çiçek tarafından hesap raporu okunuyor.Okunan hesap raporuna göre CHP İl örgütünün 2009 yılında 87 bin TL. gelir, 59 bin TL. gideri olduğu, 27 bin liranında partinin kasasında olduğu bildirildi

12: 48.
CHP İl sekreteri Bozkurt Uslu faaliyet raporunu okuyor

12:45:
Divan başkanlığına verinle önergeye göre konuşmaların 10 dakika ile sınırlandırılmasına karar verildi. Bazı delegeler bu Önergeye yüksek sesle itiraz ettiler. Salonda kısa süreli bir tartışma yaşandı

12:40
Divan başkanı Algan Hacaloğlu tarafından kongre gündemi ibraz edildikten sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykalın kongre mesajı okundu.

CHP İl Kongresinde Divan başkanı Algan Hacaloğlu kısa bir konuşma yaptı. Hacaloğlu konuşmasında Türkiyenin içinde olduğu durumu anlatırken, Türkiyenin tüm kurumları ile ele geçirilemeye çalışıldığını söyledi. hükümetin Anayasa değişikliği ile ilgili olarak da yeni bir 12 Eylül anayasası yapılyaya çalışıldığını ve bunu  istemediklerini söyledi.
Hacaloğlu kongrenin başarılı geçmesini temenni ederek konuşmasını bitirdi.
11:20: İl Başkanı adayı Ferhan Şensoyda kalabalık bir partili grubu ile salona geldi ve tribündeki seyircilerden büyük alkış aldı. Şensoyun yanında Nadir Birok ve Hurşit Güneş de geldi.
11:10 İl kongresine  İstanbul Milletvekili ve oyuncu Berhan Şimşekde geldi
Divan başkanlığı için CHP İstanbul milletvekili Algan Hacaloğlu divan başkanlığına seçildi. Divan Başkan yardımcılığına Hüseyin Acurman, katip üyeliklerine Halis Çakır, Can Işıaktır
12:10 CHP KOCAELİ İL KONGRESİ BAŞLADI

12:05:
Kongrenin başlaması 2 saat gecikmesine rağmen diğer il başkanı adayı Ferhan Şensoy henüz salona gelmedi

Haradze burada da bildiri dağıttı. CHPden milletvekili adayı olmak isteyen Haradze CHP İl kongresinde bildiri dağıttı. Dağıttı bildirinin üzerinde “ Siyaset camide, kışlada, yargıda olmaz. Kocaelinde Haradze ile 1 numara olacak” yazıyor.

12:00
CHP il kongresinde MAPHOYTAG halk oyunları ekibi Makedonya yöresel danslarını sergiliyor

11:55
DSP İl başkanı Yakup Kalmuk salona giriş yaptı

11:50:
DP İl Başkanı Ercüment Şahin salona geldi
11:45: 11 ilçe başkanı Cengiz Sarıbayın önderliğinde salona giriş yaptı. Bu sırada İl Eğitim Sekreteri Müzeyyen Tan, dışarıdaki delegelere seslenerek kongrenin başlayacağının duyurusunu yaptı
11:35: CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Parti Meclis Üyeleri Levet Gök, Hüseyin Karakoç, Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, Sakarya İl başkanı Vahit Serbest, eski milletvekilleri Sefa Sirmen, İzzet Çetin ve Bekir Yurdagül olağanüstü toplantının ardından salona tekrar giriş yaptılar.

11:30.
Kongrenin başlamasın bir buçuk saat gecikmesine rağmen salonun yüzde 90ı hala boş. Salon dışında bulunan yaklaşık 200 delege kongrenin başlamasını bekliyor

11:20:
CHP il kongresi için gelen delegeler salon dışında kongrenin başlamasını bekliyor.
11:15: Sefa Sirmen ile Hikmet Erenkaya CHP  Genel Merkez yöneticileriyle salon müdürlüğü odasına geçerek toplantı yapıyor
Saat 11:00 CHP il kongresine Milletvekili Hikmet Erenkaya ve Sefa Sirmen birer dakika arayla salona geldi. Sarbay ikisinide kongre salonunda karşıladı.


Kongreden kareler içinTIKLAYIN

KİMSE ŞANS VERMİYORDU
CHPde sürpriz bir şekilde, ezici bir çoğunlukla il başkanlığını kazanan Ferhan Şensoya ilk başlarda hiç kimse şans vermiyordu. Hatta bırakın şans vermeyi, aday olmak için gerekli olan 121 imzayı bile bulamayacağını öne sürünler vardı. Ama Ferhan Şensoy ve ekibi son bir haftada Sirmenin de aday olmamasından sonra adeta hücre çalışması yaparak seçimin galibi oldu.

TABANIN SESİ OLDU
Adaylığını açıklayan İlk isim olan ve hiçbir pazarlığın içine girmeyen Ferhan Şensoy, adeta sessiz çoğunluğun sesi oldu. CHP tabanı Ferhan Şensoyun karşısında oluşan çirkin pazarlıklara ve işbirliğine büyük tepki verdi, Deniz Baykala, Sefa Sirmene, Hikmet Erenkayaya, 11 ilçe başkanına rağmen seçimi kazandı. Seçimi kaybeden Cengiz Sarıbay ise yaptığı hataların bedelini ödedi.

40 DELEGE OY KULLANMADI
CHPnin sönük ve heyecansız geçen il kongresinde iki aday yarışmasına rağmen 609 delegenin 40ı oy kullanmadı. İki saat geç başlayan kongrede konuşmalar çok uzayınca oy kullanma işlemine saat 18.45 sıralarında başlanabildi. İki sandıkta gerçekleşen oy kullanma işlemi saat 20.45 sıralarında sona erdi. 569 delegenin sandık başına gittiği kongrede sayım işlemi yaklaşık yarım saat sürdü.

1 NOLU SANDIKTA ŞENSOY
Hasan Gemici Spor Salonunda kurulan 1 Nolu sandıkta sonuçlar saat 21.10 sıralarında belli oldu. Bu sandıkta 609 delegeden 289u oy kullandı. Yapılan sayım sonucuna göre başkan adaylarından Ferhan Şensoya 149 oy, mevcut başkan ve başkan adayı Cengiz Sarıbaya da 136 oy çıktı. Şensoy, 1 Nolu sandıkta Sarıbaya 13 oy fark attı. 1 Nolu sandıkta iki oy geçersiz sayılırken, iki oy da boş çıktı.

2 NOLU SANDIK DA ŞENSOY
Açılan 2 Nolu sandıkta 280 delege oy kullandı. Bu sandıktan Cengiz Sarıbaya 115 oy çıkarken, Ferhan Şensoy 165 oy aldı. Boş ve geçersiz oyun olmadığı bu sandık seçimin sonucunu da belirledi. Ferhan Şensoy aldığı 314 oyla seçimin galibi olurken, Cengiz Sarıbay 251 oyla kaybeden tarafta yer aldı. Mevcut başkan Cengiz Sarıbay, rakibinden 63 oy fark yedi.



FERHAN ŞENSOYUN KAZANAN LİSTESİ

Yönetim kurulu: Reyhan Akbaş(İzmit), Murat Aksu(Gebze), Kıymet Ayan(Gebze), Tuğba Aydın(Körfez), Orhan Dönmez(İzmit), Musa Kazım Ejderoğlu(Körfez), Lütfü İlhan(Derince), Mehmet Karakuş(Gölcük), Ertan Kayıkçı(Gölcük), Mehmet Ümit Küçükkaya(İzmit), Nazmi Küçükosmanoğlu(İzmit), Erdin Onat(İzmit), Cihat Altınyuva(İzmit), Mehmet Solakoğlu(İzmit), Fehmi Timur(İzmit), Selvi Turcan(İzmit), Mecit Ünal(İzmit), Celal Yaşar(İzmit), Sebahattin Yazıcıoğlu(Körfez), Turgut Yıldız(Körfez).

Yönetim kurulu(Yedek): Kenedi Bilmez, Tarık Böğün, Salih Çağlayan, Faik Çelik, Necati Dalgıç, Muammer Ersöz, Bülent Karaköz, Rıza Korkmaz, Ramazan Özkan, Ahmet Sedat Şat, Ali Yaşar.

Disiplin kurulu: Cafer Kemal Cin, Bülent Işık, Dursun Koç, Serdar Nilhan, Hüseyin Okur, Selahattin Semiz, Öztürk Şamdan, Adnan Tok.

Disiplin kurulu(Yedek): M. Ali Bayraktar, Oktay Filiz, İsmail İşçi, Dursun Karaman, Onur Karaten.

Kurultay delegeleri: Ferhan Şensoy, Hurşit Güneş, Nadir Birok, Hasan Çelik, Nihat Değer, Osman Suat Kalyoncu, Mahir Dönmez, Savaş Ergin, Turhan İmamoğlu, Baykal Kaya, Timur Koç, Tehlat Osmanoğulları, Erol Özbay, Hüseyin Dinçer, Namık Kemal Saral, Yaşar Sönmez, Cevdet Şahin, Aydın Yetkincan.


CENGİZ SARIBAYIN KAYBEDEN LİSTESİ
Yönetim kurulu:Cengiz Sarıbay (Başiskele), Bozkurt Uslu(İzmit), Hasan Çiçek(İzmit), Müzeyyen Tan(İzmit), Yonca Yılmaz(Gölcük), Fatih Mehmet Çağlar(Başiskele), Hüseyin Yılmaz(Gölcük), Semra Başlak(İzmit), Barış Gündoğdu(İzmit), Sema Hacıoğlu(İzmit), Gökhan Ercan(İzmit), Melih Kuruçelik(Karamürsel), Ali Tunç(Gebze), Bülent Akbulut(Gebze), İsmet Tosumoğlu(Gebze), Hikmet Öktem(Derince), Kemal İlter(Derince), Engin Taşdemir(İzmit), İbrahim Yılmaz(İzmit), Rana Tunç Bekdemir(Kartepe), Oruç Gökbudak(Çayırova).

Yönetim kurulu(Yedek):Cüneyt Özkürkçügil, Başar Değer, İsmail Cem Muti, Ali Günerhan, Eşref Emin Güzey, Nurgül Çetinkaya, Turgut Güngör, Utku Birinci, Adem Aydın, Hasan Cahit Karaca.

İl disiplin kurulu: Mehmet Tekdemir, Murat Ağacan, Alaattin Gül, Hasan Kuşçuoğlu, Gökhan Demirci, Muharrem İşgen, Ersin Albayrak, Saniye Beyhan Savran, Gülsevim Akyol.

İl disiplin kurulu (Yedek): Hande Kutluer, Devrim Çınar, Yılmaz Aslan, Necat Erdoğan, Kaya Bilgin

Kurultay delegeleri: Cengiz Sarıbay, Sefa Sirmen, Ömer Hazer(İzmit ilçe başkanı), Muzaffer Yağız(Kandıra ilçe başkanı), Abdurrahman Çınar, Salih Şirin(Körfez ilçe başkanı), Veysel Suludere(Çayırova ilçe başkanı), Salim Kaygısız(Dilovası ilçe başkanı), İsmet Kara(Gebze ilçe başkanı), Harun Güneş(Kartepe ilçe başkanı), Caner Uzuner(Gölcük ilçe başkanı), Ali Kara(Karamürsel ilçe başkanı), Meşaik Karakuş, Ali Çağın, Sezai Solak(Başiskele ilçe başkanı), Hakan Savaş(Derince ilçe başkanı), Alpaslan Seymen, Ferit Ataman



Bir yandan sevinç bir yanda hüzün. Ferhan Şensoyu destekleyen delegeler davul zurna çalarak galibiyeti kutlarken, Cengiz Sarıbay tarafında hüzün vardı. Hasan Çiçek, Hüseyin Yılmaz, Bozkurt Uslu ve Müzeyyen Tanın gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Onları sakinleştiren ise Cengiz Sarıbay oldu.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: CHP’DE, KAZANAN, ŞENSOY, OLDU,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı