Haber Detayı
05 Aralık 2009 - Cumartesi 00:00
 
ÇYDD HERKESİ ŞAŞIRTTI: “KARAOSMANOĞLU’NUN YANINDAYIZ”
Güncel Haberi


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) İzmit Şubesi’nin düzenlediği etkinlikte ‘’Gelecek İçin Kocaeli Modeli’’ başlıklı bir sunum yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin bu güne kadar yaptığı çalışmalardan örnekler veren ve yapılması planlanan projeleri anlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Yaptığımız çalışmalarla Kocaeli, Türkiye’ye model, dünyaya örnek bir kent olsun istiyoruz. Tüm bunları sizin verdiğini enerjiyle yapıyoruz. Dersimize çok iyi çalıştık ve ödevimizi çok iyi biliyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda hepimizin emeği, iradesi, katkısı var’’ dedi. Kocaeli’ndeki sivil toplum kuruluşlarının bayan başkanlarının da katıldığı etkinlikte ev sahipliğini üstlenen ÇYDD İzmit Şube Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu da, ‘’Çalışınca oluyor sloganının gerçek olduğunu ve çok çalışıldığını gördük. Başkanımız’ın dostluğuna güveniyoruz. Yapılması planlanan projeler de çok güzel. Biz sizin yanınızdayız’’ ifadesini kullandı.

ÇYDD BAŞKANI MÜSTECAPLIOĞLU'NUN İFADELERİ ŞAŞIRTTI

AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na ÇYDD İzmit Şube Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu'nun övgü dolu sözler sarf etmesi, ÇYDD'nin eski İzmit Şube Başkanı Selvi Tellioğlu'nu hatırlara getirdi. "Selvi Tellioğlu kendisi Büyükşehir personeli olmasına karşın hiç bir zaman bu kadar övgü dolu sözlerden bahsetmemişti" şeklinde ifadelerle Gülşen Müstecaplıoğlu'nun söylemlerinin şaşkınlık yarattığı belirtildi.

BAŞKAN’A ALKIŞLARLA TEŞEKKÜR

Başkan Karaosmanoğlu’nu dikkatle dinleyen bayanlar, yaklaşık 1 saat süren sunumun sonunda kendisine alkışlarla teşekkür etti. Tekrar söz alan dernek başkanı Müstecaplıoğlu, ‘’Kocaeli’nde neler yapıldığını hep birlikte gördük. Çalışınca oluyor sloganının gerçek olduğunu ve çok çalışıldığını da gördük. Başkanımızın dostluğuna güveniyoruz. Yapılması planlanan projeler de çok güzel. Biz sizin yanınızdayız. Başkanımızın buraya gelmesi de bayanlara ve sivil toplum kuruluşlarına verdiği değeri gösteriyor’’ sözleriyle Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti. Bayanların sorularını da yanıtlayan Başkan Karaosmanoğlu, ÇYDD’ye yardım amaçlı olarak ajanda ve anahtarlık da aldı.  



İŞTE AYRINTILAR;

STK’LARIN BAYAN BAŞKANLARI KATILDI

İzmit Kültür Evi’nde gerçekleşen etkinlikte Başkan Karaosmanoğlu, ÇYDD İzmit Şube Başkanı Müstecaplıoğlu’nun yanı sıra Kocaeli’nde hizmet veren yardım amaçlı sivil toplum kuruluşlarının bayan başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantının başında ‘hoş geldiniz’ konuşması yapan şube başkanı Müstecaplıoğlu, yardım amaçlı sivil toplum örgütlerinde erkeklerin sayısının az olduğunu söyledi ve Başkan Karaosmanoğlu’nun toplantıya katılmasının bu nedenle çok önemli olduğuna değindi. Müstecaplıoğlu, Kocaeli’nde aileleriyle beraber yaşayan yaşlıların, 08:00-17:00 saatleri arasında bir araya gelerek, güzel bir gün geçirebilecekleri bir merkezi kente kazandırmak istediklerini de sözlerine ekledi.

TÜRKİYE’DE MODEL, DÜNYADA ÖRNEK BİR KENT

Toplantıya katılan yardım amaçlı sivil toplum kuruluşlarının bayan başkanlarıyla tek tek sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir’in çalışmaları ve projelerinin yer aldığı ‘’Gelecek İçin Kocaeli Modeli’’ başlıklı bir de sunum yaptı. Kentin gelişmesi ve çağdaşlığı adına yardım amaçlı sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Hepimizin bu kente, bu kentte yaşayanlara karşı bir sorumluluğu var. Fedakarca çalışmalarınızdan dolayı sizi kutluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, bir yasayla belirlenmiş sorumluluklarımız var, bir de kendimizi sorumlu hissettiğimiz konular var. Kocaeli’nde kimsesizlerin kimsesi oluyoruz. Hiç kimse aç açıkta kalmasın diye Garipevi’miz var. Evde Bakım hizmetimiz var. İnsanımız kendisine bakıldığını, değer verildiğini görüyor. Yaptığımız çalışmalarla Kocaeli, Türkiye’ye model, dünyaya örnek bir kent olsun itiyoruz’’ açıklamasını yaptı.

BAŞARIYA ÖDÜL: BİSİKLET VE OTOMOBİL

‘’Yaşam kalitesinin yükselmesi adına yerel yönetimler çok önemlidir. Bayanlarımızın yerel yönetimlerde, meclislerde ve kent konseyinde yer almasına büyük önem veriyoruz. Sivil toplum kuruluşları ve bayanlarımız, yönetime ne kadar katkı sunarsa, kentin kalitesi de o denli yükselir. Sizler kentin gelişimine, değişimine yaptığınız çalışmalarla irade koyuyorsunuz. Bu açıdan size teşekkür ediyorum’’ diyerek, sözlerine devam eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Türkiye’de tüm sınırlarının tamamını planlayan tek il Kocaeli’dir. Planlanmamış köylerimiz de dahil 1 metrekare yer yoktur. Her yıl OKS’de başarılı olan 300 çocuğumuza bisiklet veriyoruz. ÖSS’de ilk 100’e giren öğrencilerimize otomobil veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Tespit ettiğimiz öğrencilerimizin otomobillerini hazırlıyoruz. Bu güne kadar 51 bin üniversite öğrencisine burs verdik. Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla durduruldu. Milletvekillerimiz üzerinde çalışıyor, yasal engel ortadan kalkarsa biz hemen şu anda burs vermeye hazırız’’ bilgisini verdi.

26.500 BİLGİSAYAR BU AY DAĞITILACAK

Kocaeli’nde bilgisayarı olmayan çocuk bırakmamaya kararlı olduklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ilköğretim 6. sınıfta okuyan 26 bin 500 öğrenciye bu ayın sonuna kadar en gelişmiş dizüstü bilgisayarları dağıtacaklarını sözlerine ekledi. Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’nde bilgi evi açtıklarını, KOMEK’in adeta bir halk üniversitesi haline geldiğini de anlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli’nde yaşayan herkesin inançlarına saygı duyuyoruz. Bizim adeta soframız olan İzmit Körfezi’ne gözümüz gibi bakıyoruz. İzmit’in ve gelişen ilçelerin merkezlerini mümkün oldukça yayalaştırmak istiyoruz. Bunu da halkımızdan ve esnafımızdan görüş alarak yapıyoruz. İstanbul’da bir örneği olan metrobüs toplu taşıma sistemini önce İzmit’te sonra diğer ilçelerde hayata geçirmek istiyoruz. Yenilediğimiz kent mobilyaları, bu kentin modern yüzünü oluşturuyor. Tüm bunları sizin verdiğiniz enerjiyle yapıyoruz. Dersimize çok iyi çalıştık ve ödevimizi çok iyi biliyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda hepimizin emeği, iradesi, katkısı var’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: ÇYDD, HERKESİ, ŞAŞIRTTI:, “KARAOSMANOĞLU’NUN, YANINDAYIZ”,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı