Haber Detayı
31 Mayıs 2014 - Cumartesi 19:30
 
Derince CHP’de Nihat Değer kazandı
Siyaset Haberi


30 Mart yerel seçimlerin ardından başarısız olduklarını gerekçe göstererek istifa eden 5 ilçeden biri olan Derince’de olağanüstü genel kurul gerçekleştiriliyor. CHP Derince İlçe Başkanı Sefer Yeni ve yönetimi seçimlerin ardından istifa etmiş, ilçeye atanan 5 kişilik kayyum heyeti Saffet Deniz, Niyazi Çelebi, Mustafa Çelikkol, Şevket Öktem ve Özgür Özden, ilçe örgütünü kongreye taşıdı. Otoban Köprüsü altında bulunan Derince Bingöl Kiğılılar Dernek binasında gerçekleşen olağanüstü genel kurulda 242 ilçe delegesinin oy kullanma hakkı bulunuyor. Genel kurula Nihat Değer ve Kerim Şenses’in hazırladıkları iki liste ile gidildi.  Saat 10.00 da başlaması gereken genel kurul yeterli çoğunluk sağlanamadığı için saat 12.00 da başladı.

KATILIM YOĞUNDU

Kongreye; Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Hurşit Güneş, Haydar Akar ve Mehmet Hilal Kaplan, Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, Büyükşehir Belediye Meclis Gurup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, Yard. Doç Ehlinaz Torun, Derince Belediye Başkan Adayı Hakan Savaş, Keramettin Gençtürk, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Nurhan Atalay ve yönetimi, Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, Gençlik Kolları Başkanı Birol Sağlam, eski İl Başkanları Rıdvan Alkan ve Cengiz Sarıbay, İzmit Belediye Başkan Aday adayı Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügil, İl Yöneticileri, eski ve yeni belediye meclis üyeleri, Derince eski İlçe Başkanı Sefer Yeni, Kartepe Belediye Başkan adayı Yaşar Sönmez ve partililer katıldı.

CHP KİTLE PARTİSİDİR

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurulda, Divan Başkanlığına CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu yardımcılıklarına Ali Akagündüz ve Kemal Özdemir getirildi. Açılış konuşmasını Kayyum Başkanı Saffet Deniz yaptı. Deniz, “ CHP her zaman vardı, var olacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın. CHP bir kitle partisidir, Türkiye’nin mozaiğidir” dedi. Deniz, katılımcılara tek tek teşekkür ederek, genel kurulun hayırlı olmasını diledi.

BU SÜRECİ BİRLİKTE AŞMALIYIZ

Seçimlerden sonra Sefer Yeni’nin başkan olduğu ilçe yönetimi görevi bıraktı, tüzüğümüz gereği de bugün burada kongre yapıyoruz diyerek sözlerine başlayan İl Başkanı Yalçın Kuşkan, “Seçimi Derince de kazanamamış olmamıza rağmen burada çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Başarılı bir sonuç alamadık. Aldığımız oy ortada, 9 tane belediye meclis üyesi çıkardık. CHP 90 yılı aşan bir parti. Bu süreci hep birlikte aşmak zorundayız. Bu sürece nasıl gelindiğini sizlerle hep birlikte yaşadık. Bazı ilçelerimizde sandık başında bazı sıkıntılar oldu. Gereken özeni göstermediler. Sandık başlarında daha fazla özen göstermeliyiz. Bunları birinin söylemesi lazım. Bunları gündeme getirdiğimizde sadece İzmit anlaşılıyor. Sadece İzmit değil Kocaeli’nin genelinde birçok ilçemizde bu sıkıntıyı yaşadık. Önümüzde iki seçim var. Umutlarımızı, gayretlerimizi, hevesimizi diri tutmak zorundayız. Ülkemiz, çocuklarımız adına bunu yapmalıyız” dedi.

BU KENTE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Gönül isterdi ki olağan süreci tamamlayıp kongrelerimizi olağan süreçte yapalım diyerek konuşmasına başlayan Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Soma maden faciasına değindi ve Gezi direnişinde can veren kardeşlerimizin kanı yerde kalmayacak” dedi. Sürecin doğru işlemesi konusunda sadece müdahil olduklarını söyleyen Akar, “ ön seçimi aynı anda 7 ilçede yapan tek örgüttük. Ve çıkan tüm adayların atanmasını sağladık. Belediye meclis üyeliklerine de müdahil olmadık. Örgütlerin talebini destekledik. Ama sonuç 13-0. Başarıyı kişilere endekslersek başarısızlığı da kişilere endeksleriz. Bunun için hep birlikte seçilen örgütlerimize sahip çıkmalıyız. Örgütümüz her yerde olmalı. Kötü bir gündem yaşıyoruz. Bu kente, partimize sahip çıkmak zorundayız. Sizden rica ediyorum. Evet bir seçim kaybettik başarıdan söz etmek mümkün değil ama bizim ihtiyacımız sevgi birlik beraberlik ve barıştır” dedi.

SOMA BİR İBRET TABLOSUDUR 

Özel bir günde bu kongreyi yapıyoruz diyerek konuşmasına başlayan PM üyesi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, bugün önemli bir demokrasi adımı atılmak üzere iken zalim despot bir iktidara karşı direnç göstermek isterken çok acıklı bir olay oldu” dedi. Gezi direnişinde hayatını kaybeden 8 kişinin isimlerini tek tek sayan Güneş, onlar bizim demokrasi tarihimizin şehitleri. Haksız yere öldüler. Ancak bu ülkeyi yöneten insan bu kişileri hiç telaffuz etmedi” dedi. Vatandaşlar sadece milletvekillerinin yüzde 2.5 unu biliyor diyen Güneş, iç meselelerimiz önemli ama vatandaşlarımızın CHP’den beklediği şeyler daha önemli. Soma bir ibret tablosudur. Türkiye de adaletin nereye geldiğini gösteriyor. Türkiye de taşeronluk kaldırılmalı. Bir iktidarın başarılı olabilmesi için ölü riskini ortadan kaldırması lazım. Ama onlar eğer ölürsen iyi yardım yaparım diyor” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARMALIYIZ

Derince Limanı’nın özelleştirilmesine de değinen Güneş, “Derince Limanı özelleştirilme ihalesi mülkiyetin değil işletmenini özelleştirilmesidir. Bu tekliflerin içinde çalışanların iş güvenliği ve sosyal hakları ile ilgili bir madde var mı? Bu bizim için çok önemli ve dile getirmeliyiz” dedi. Güneş,  Cumhurbaşkalığı için kendi adayımızı çıkarmalıyız. Oylarımızın MHP’ye kaydığını görüyoruz. Kendi adayımızı çıkarmazsak farklı riskler meydana gelir. 76 milyonu kucaklayabilecek bizi yurt dışında temsil edebilecek bir adayı CHP çıkarmalıdır. CHP’de sevgi diğer tüm siyasi partilerden daha fazladır. Biz 60 yıldır iktidar olamamıza rağmen CHP’yi o kadar çok seviyoruz ki bu partiyi bırakmıyoruz. Bunu kimse sorgulamasın. Herkes elinden gelen desteği koydu. Her hangi bir meseleyi medya önünde eleştirmeyin. Elbette eleştiriler olmalı. Ama partililer kamuoyunda birbirine düşerse bundan CHP yara alır. Kendi seçmenlerimize dürüst ve adil olmalıyız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iyi bir sonuç almamız lazım. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli, Sakarya ve İstanbul milletvekillerini İstanbul da toplayarak Cumhurbaşkanlığı seçimi için görüşme yapacak” şeklinde açıklama yaptı.

SEÇİMİ MÜCADELE EDİP KAYBETTİK

Önceki gün yapılan İzmit Danışma Kurulu’nda eleştiriler olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, “ o eleştiriler sonucu ilçe yönetimi istifa etmiş. Eğer istifa adilmiş yeni bir yönetim seçilecekse bu salon dolu olmalıydı. Siyasal anlamda eleştirilere her zaman açığız ama eleştirileri kişiselleştirmeyelim. Birlik ve beraberlik zamanıdır. Bu arkadaşlarımız seçimden sonra cesaret gösterip yola çıkmış insanlardır. Evet seçimi kaybettik ama mücadele edip kaybettik” dedi.

BURAM BURAM GENÇLİK KOKAN BİR EKİBİZ

Bugün Nurhakların, Gezinin, direnişin günüdür diyerek konuşmasına başlayan Kerim Şenses, tabanın baskısıyla bugün değişimin simgesi olarak geldik. Derincede daha önce hiç yaşanmamış heyecanın ateşi ile, insan sevgisi ile geldik. Gelecek korkusu yaşayanlara umut olmaya geldik. Sizlerin parçası olan bu ekip tarihi yeniden yazacaktır. Bize vereceğiniz destekle Derince’nin direksiyonunu gençlere, kadınlarımıza vereceğiz. Bu zor koşullarda Derince için ne yapılması gerekiyorsa onu başarmak için buradayız. Her yanlışın üzerine gideceğiz, en yakınımız olsa bile eleştirilmesi gerektiğinde eleştireceğiz. Buram buram gençlik kokan bir ekip olacağız. Bize inanın güvenin yerel yönetim devrimini yapalım. Gerçek Derince’nin gücü biziz. Bugün örgüt burada. Onlar karar verecek, söz onlarda. Ben ve ekibim kazandığımız zaman oturan değil, çalışan bir ekip olacağız “ dedi.

DERİNCE TÜRKİYE MOZAİĞİDİR

Konuşmasına herkese teşekkür ederek başlayan Nihat Değer, “ CHP’li örgüt olarak güzel bir mesaj vereceğiz. Olağanüstü bir durumla karşı karşıya kaldık. İlçe örgütümüz görevi bıraktı. Önümüzde iki önemli seçim var. Bu iki seçim Türkiye’nin geleceğini belirleyecek seçimlerdir. Bu seçimlerle ya var olacağız yada yok olacağız. Direnen bir yönetim anlayışı ile Derince de ortaya çıktık. Derince 20 yıldır AKP’liler tarafından çok kötü yönetiliyor. Eski parayla 80 trilyon borç para var. Bunun 50 trilyonunu seçimlerde harcadılar. Bunlar satmaya, özelleştirmeye, peşkeş çekmeye alışmışlardır. Böylesine kötü yönetilen bir yönetim artık yerelde ve genelde son bulmalıdır” dedi. Bu olağanüstü durumda daha iyi yönetim yapmak için adayız diyen Değer, “ CHP artık kendine dönmelidir. Derince tam bir Türkiye mozaiğidir. Biz sağdan oy beklemeyelim. Sola yüzümüzü dönelim. 24 saati siyasete adamış bir arkadaşınızım. Meclis üyeliği ile yönetimler iç içedir. Ben meclis üyesiyim zamanım var. Çünkü benim işim bu. Biz artık çocuk değiliz. Burada 40 yıldır siyaset yapıyorum. Kimse kimsenin adamı değil. Böylesi bir süreçte örgüt temeldir kişiler değil. Bu dönemde bir ilke imza attık. Tüm mahallelerden yönetim listemize kişi aldık. Yönetimde kendimle ilgili ikinci bir kişiyi belirlemedim” dedi.

NİHAT DEĞER YÖNETİM: Nihat Değer, İsmet Arguç, Ayşegül Atar, Turabi Atmaca, Fatih Bükülmez, Hakkı Çakmak, Seçkin Çelik, Yücel Dündar, Sabriye Gülşah, Zübeyde Güven, Paşa Katırağ, Damla Öktem, Seyit Salman, Savaş Şengeç, Sinan Şerifoğlu, Turgay Taşer ve Hülya Taşlıçukur.

NİHAT DEĞER YÖNETİM YEDEK: Erkan Barçın, Cafer Becer, Uğur Bektaş, Gülüzar Çolak, Ümit Dalgıç, Kenan Güngör, Hasan Karadağ, Ali Kaya, Binnaz Kılavuz, Özlem Kırkoru, Ercan Öktem, Nursel Özer, Yıldız Sandalcı, Çetin Someren, Ercan Toplu ve Hülya Yılmaz.

KERİM ŞENSES YÖNETİM ASİL: Kerim Şenses, Serpil Ceylan, Ali Bektaş, Ali Avcı, Döndü dilek, Kenan Çiçek, Kemal Demir, Erdal Çelik, Aziz Özcan, Hayriye Doğan, Mustafa Bayrak, Nurdan Kaymak, Yunus Çalık, Tuncay Yoloğlu, Aysel Doğan, Volkan Kayar ve Özlem Duruk.

KERİM ŞENSES YÖNETİM YEDEK: Özcan Elden, Kadir Bozyel, İbrahim Bayrak, Ali Rıza Akdeniz, Tamer Aktaş, Alican Akçan, Yasemin Ürküt, Nurten Cengiz, Yüksel Akbal, Bahar Kaya, Özkan Oğuz, Aliş Demir, Devrim Bölgetekin, Volkan Görer, Çağla Bilecik ve Yaprak Demir. (HABER: MAVİ KOCAELİ)

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: Derince, CHP’de, Nihat, Değer, kazandı,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı