Haber Detayı
29 Ağustos 2023 - Salı 11:57
 
DTO Kocaeli Meclisinde, Navlun Piyasası Konuşuldu
İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin Ağustos Ayı 11. Olağan Meclis Toplantısı. 25.08.2023 tarihinde gerçekleştirildi.
Güncel Haberi


Bu ayki meclisin konusu, “Güncel Navlun Piyasalarındaki Gelişmeler ile KOÜ Gölcük Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik staj programları ve iş dünyası ile entegresine yönelik bilgi aktarımları” oldu

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) Kocaeli Şubesi’nin Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Vefa İbrahim Aracı başkanlığında şube hizmet binasında gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında başlayan toplantıya; Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi ve 37. Gemi Brokerleri ve Navlun Komisyoncuları Meslek Komitesi Üyesi Orhan Semih Dinçel, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Başkanı Uğur Saral, Kocaeli Üniversitesi Gölcük Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Arif Özkan, Utka Gemi İnşa Danışmanlık Ltd. Şti. Fabrika Müdürü Serdar Öktem, Hereke Özel Hergüner Denizcilik Koordinatörü Adem Kayıkçı, meclis üyeleri ve denizcilik camiasının paydaşları katıldı.

“17 AĞUSTOS AYI EN ZOR AYLARDAN BİRİSİ”

Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nın açılış konuşmasını gerçekleştirilen İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Meclis Başkanı Vefa İbrahim Aracı, katılımcıları selamlayarak, meclis gündemini okudu. Sonrasında, İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel kürsüye gelerek, 17 Ağustos 1999’da yaşanan Gölcük depreminde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek sözlerine başladı. Doğusel, “Kocaeli’nde yaşayanlar için ağustos ayı en zor aylardan biridir. Çünkü bundan 24 yıl önce Asrın Felaketini yaşadık. Yakınlarımız, sevdiklerimizi bir bir toprağa gömdük. 17 Ağustos’ta kaybettiklerimizi anarken, aynı zamanda 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz canların acılarının da hala taze olduğunu ifade etmek istiyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

“YANGINLARIN YARASINI BİRLİKTE SARACAĞIZ”

Başkan Doğusel daha sonrasında ülkenin farklı noktalarında meydana gelen yangınlarla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. Yangınların ardından yaraları birlikte sarmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten Vedat Doğusel, “Özellikle yaz aylarında turizm bölgelerimizden gelen yangın haberleri içimizi yakmakta. Geçtiğimiz yıllarda Akdeniz ve Ege kıyılarımızda Türkiye tarihinin en büyük boyutlu yangınları yaşandı. Bu yangınlarda insanlarımızı, canlılarımızı kaybettik. Turizmimiz büyük yara aldı. Ne yazık ki yakın zamanda da Çanakkale’de orman yangınları başladı. Devletimiz yangınları söndürmek için çok büyük mücadele içerisinde. Bizler de yaraların sarılması için elimizden gelenleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

“KENTİMİZİN FİRMALARINI TEBRİK EDİYORUM”

Şehrimizin, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunun altını çizerek açıklamalarına devam eden Doğusel, “Kocaeli için gurur kaynağımız şirketler var. Aylık ekonomi dergisi Capital tarafından “Capital 500” adı ile hazırlanan özel şirketlerin yer aldığı en büyük 500 şirket sıralamasında Kocaeli’nde 22 firma yer almıştır. Bizleri fazlası ile mutlu etmiştir. Sanayi ve liman kenti olduğumuzun önemli bir göstergesidir. Kocaeli ülkemizin can damarıdır. Ayrıca bu listede yer alan şirketlerden; TÜPRAŞ, Koruma Klor, Yıldız Entegre, İGSAŞ’ın deniz ticaret odasının da üyesi olması bizleri onere etmiştir” dedi.

DERİNCE VE DİLOVASI YİNE ZİRVEDE

Son olarak Kocaeli Liman İstatistikleri ile ilgili bilgiler veren DTO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel, “Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bu yılın ilk yedi ayında ihracatımız 22 milyar 25 milyon dolar olurken ithalatımızın ise 47 milyar 239 milyon dolara ulaştı. İlk yedi ayda en çok ihracat yapan gümrük kapımız 10 milyar 610 milyon dolar ile Derince olurken, Derince’yi takip eden Dilovası’nda ise 4 milyar 946 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti. İthalatımızda ise Dilovası ve Derince gümrük kapılarımız zirvede yer aldı. Dilovası Gümrük Müdürlüğü’nde 14 milyar 940 milyon dolarlık ithalat gerçekleşirken, Derince Gümrük Müdürlüğü’nde ise 18 milyar 70 milyon dolarlık ithalat gerçekleşti. İlk yedi ayda Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Müdürlüğü’nün tahsil ettiği vergi ise 165 milyar 847 milyon Türk lirası. Geçtiğimiz aya göre ihracatta % 9,8’lik bir artış, ithalatta ise % 20,7’lik bir artış yaşanmıştır” dedi.

GEMİ İSTATİSTİKLERİNİ AKTARDI

Gemi istatistiklerini de aktaran Doğusel, “2023 yılı ilk yedi ayında Kocaeli’ye 1.707 adet Türk bayraklı gemi, 3.963 adet yabancı bayraklı gemi olmak üzere toplam 5.670 adet gemi uğramıştır. Türkiye’ye uğrayan gemilerin % 16,5’i Kocaeli ilimize aittir. Yüklemede 16 milyon 30 bin ton elleçlenirken, boşaltmada 31 milyon 785 bin ton yük elleçlenmiştir. Toplamda 47 milyon 815 bin ton elleçlenmiş ve Türkiye toplamda % 15.7’lik pay almıştır. Konteyner elleçlemesinde, ilimiz toplam 1.199.627 TEU ile Türkiye genelinde İstanbul Ambarlıdan sonra 2. sırada yer almaktadır” bilgilerini aktardı.

“DTO, KOCAELİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Daha sonrasında konuşan Körfez Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, “Sözlerime, ülkemizde yaşanan doğal afetlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak başlamak istiyorum. Deniz Ticaret Odamızla ve Vedat başkanımızla uzun süredir birlikte adımlar atıyoruz. DTO Kocaeli Şubesini kardeş oda olarak görüyoruz ve yönetimiyle de uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Deniz Ticaret Odamız Kocaelimiz için çok önemli bir nimet. DTO’nun çalışmaları sayesinde denizciliğe dair kendimizi geliştirdik, geliştirmeye de devam ediyoruz. Bu vesileyle, Kocaeli’nin denizciliğine katkıda bulunan Deniz Ticaret Odamıza ve yönetimine şükranlarımı sunuyorum” dedi

“DTO İLE HAREKET ETMEK İSTİYORUZ”

Kocaeli Üniversitesi Gölcük Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Arif Özkan, özellikle staj konusunda DTO Kocaeli Şubesi’nin kendilerine el uzattığını ifade ederek, “Vedat Doğusel ve siz değerli meclis üyelerine, bu kıymetli mecliste bizlere söz vererek fırsat yarattığınız için teşekkürlerimi sunuyorum. Biz üniversite olarak Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubemizle hareket ederek, üniversitemizin gücünü sizlerle birleştirmek istiyoruz. Bu bizim için büyük bir memnuniyet kaynağı olacaktır. DTO Şubemizle birlikte yol yürüyerek, okulumuzun öğrencilerinin daha verimli kılınacağını biliyoruz. Destekleriniz için şimdiden sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BAŞARILI PROJELERE İMZA ATIYORSUNUZ”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi ve 37. Gemi Brokerleri ve Navlun Komisyoncuları Meslek Komitesi Üyesi Orhan Semih Dinçel de mecliste kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirerek, “Ağustos Ayı Meclis Toplantınıza beni de davet ederek burada ağırladığınız için sizlere teşekkür ederim. Burada çok değerli insanlar var. Hepsinin işinin ehli. DTO Kocaeli Şubesi’nin yapmış olduğu çalışmaları da şahsen yakından takip ediyorum. Oldukça başarılı projelere imza atıyorsunuz. Bu bir ekip işidir. Ekibinizi bundan dolayı tebrik ediyorum” dedi. Dinçel daha sonrasında, ‘Güncel Navlun Piyasalarındaki Gelişmeler’ konusunda detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

“ÇALIŞMALARINIZ ÇOK DEĞERLİ”

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Başkanı Uğur Saral ise yaptığı konuşmada, “Bugün sizlerle meclis toplantınızda buluşmak istedik. Kurumlarımızın birlikteliğinden çıkacak olağan güç ile yeni projeler planlamak üzere bir araya gelme talebinde bulunduk. Talebimizi kabul ettiğiniz için derneğimiz adına sizlere teşekkür ederim. KYÖD’ün Kocaeli için ne kadar önemli bir yer tuttuğunu eminim biliyorsunuzdur. Kentin en önemli kuruluşlarından birisidir KYÖD. Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi de kurulduğu günden bu yana çok efektif ve başarılı işlere imza atıyor. Bizler de başkanımız Vedat Doğusel ile ortak projeler üzerinde çalışmak adına zaman zaman bir araya geliyoruz. Kocaeli’nin bu iki değerli kuruluşunun birlik içerisinde çalışmasından yine Kocaeli pozitif yönde etkilenecektir. Sizlerin kent için çalışması çok değerli. Bizlere vermiş olduğunuz destek için tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum. Eminim daha birçok projede birlikte adımlar atacağız” dedi.

FİRMA TANITIMI YAPILDI

Meclisimizde son olarak, Utka Gemi İnşa Danışmanlık Ltd.Şti. Fabrika Müdürü Serdar Öktem firma tanıtımını yaparak, sektörel bazda gerçekleştirdikleri projeleri paylaştı. Üyelerin sektörel görüş ve önerilerini aktarması sonrası, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı sona erdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: DTO, Kocaeli, Meclisinde,, Navlun, Piyasası, Konuşuldu,
Haber Videosu
Diğer Fotoğraflar


Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı