Haber Detayı
05 Nisan 2010 - Pazartesi 00:00
 
GÖLCÜK CHP, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ KONUŞTU
Güncel Haberi


CHP Gölcük İlçe Örgütünün düzenlediği Anayasa Değişiklik Paketi bilgilendirme toplantısı;CHP milletvekili Hikmet Erenkaya, Kocaeli il başkanı Ferhan Şensoy ve il yönetimi, eski il başkanı Cengiz Sarıbay, Gölcük İlçe yöneticileri ve partililerin katılımı ile gerçekleştirildi.

İlçe eğitim sekreteri Bahtiyar Yarımbaş ve ilçe yöneticisi avukat M.Tayfun Gençer'in eşlik ettiği Eski il yöneticilerinden avukat Hüseyin Yılmaz'ın yaptığı sunum ile anayasa paketinin içeriği anlatıldı.Hüseyin Yılmaz “Bu anayasa değişikliğinin bir paket şeklinde halk oyuna sunulmasıda  evrensel hukuk ve Venedik kriterlerine aykırıdır.Çünkü birbirleri ile hiç bağı olmayan maddeleri bir bütün olarak sunarak vatandaşa bunları birarada kabul et denecektir.Bu anayasa değişikliği paketine bazı kişilerce reform paketi denmesi kabul edilemez.Çünkü reform sözcüğü olandan daha ileriyi hedefleyen yeniliktir.Oysa değişiklik paketi incelendiğinde görünen AKP hükümetinin kendi menfaatlerini düşünerek hazırlandığıdır.Örneğin siyasi partilerin kapatılması ile ilgili taslak incelendiğinde artık milletvekilliği düşmeyecek,bağımsız vekil olarak kalma hakkı olacak.Yani dokunulmazlığı devam edecek.

Özet olarak bu gibi nedenler gözönüne alındığında yapılmak istenen değişiklikler hukukun özüne ve demokrasinin omurgası olan kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırıdır.Paketi hazırlayan ve tanıtan hükümet üyeleri ve Başbakandır.Şeklen tasarı olan bir işlemi teklif şeklinde sunmuşlardır.Bu hareketin amacı ise meclis mutabakatı varmış gibi göstermektir.” diyerek sözlerini noktaladı.

Daha sonra soru cevap şeklinde karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.Gölcük İlçe Örgütü il kongresinin bitiminde böyle bir organizasyona imza atarak bir ilki gerçekleşirdi

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: GÖLCÜK, CHP,, ANAYASA, DEĞİŞİKLİĞİNİ, KONUŞTU,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Göztepe
0
0
0
0
0
0
2
Trabzonspor
0
0
0
0
0
0
3
Samsunspor
0
0
0
0
0
0
4
Rizespor
0
0
0
0
0
0
5
Konyaspor
0
0
0
0
0
0
6
Kocaelispor
0
0
0
0
0
0
7
Kayserispor
0
0
0
0
0
0
8
Kasımpaşa
0
0
0
0
0
0
9
Başakşehir
0
0
0
0
0
0
10
Alanyaspor
0
0
0
0
0
0
11
Gençlerbirliği
0
0
0
0
0
0
12
Gaziantep FK
0
0
0
0
0
0
13
Galatasaray
0
0
0
0
0
0
14
Fenerbahçe
0
0
0
0
0
0
15
Karagümrük
0
0
0
0
0
0
16
Eyüpspor
0
0
0
0
0
0
17
Beşiktaş
0
0
0
0
0
0
18
Antalyaspor
0
0
0
0
0
0
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı