Haber Detayı
03 Nisan 2019 - Çarşamba 21:55
 
Görev şehidi Necmettin Hoca son yolculuğuna uğurlandı
Güncel Haberi


görev yaptığı okulda düzenlenen tören, Vali Hüseyin Aksoy ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran’ın katılımları ile gerçekleşti. 

Şehit Öğretmenin isminin verildiği Necmeddin Kuyucu Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törene; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sendika temsilcileri, Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu’nun babası Mehmet Kuyucu, eşi Gülay Kuyucu, oğlu Yiğit Kuyucu ile yakınları,   öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Özellikle Körfez, Derince, İzmit ve Gölcük ilçelerinden yoğun katılım olduğu, bir çok okulda öğretmenlerin toplu olarak Necmeddin öğretmeni son yolculuğunda yalnız bırakmamak üzere okullarından ayrılarak törene katıldıkları gözlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran yaptığı konuşmalarında “Hiç tahmin etmediğimiz elim bir olayla karşı karşıyayız. Bazı şeyleri anlatmak çok zor. Bunu en iyi eğitim camiamız, öğretmenlerimiz anlar. Anlatamadığımız, sıkıntı çektiğimiz, yapmadığımız eksik yerler var. Bu tür olayları önlemek sadece öğretmenlerin, bu kurumların vazifesi değildir. Anne  ve babalara seslenmek istiyorum; çocuklarınıza şefkatle, sevgiyle, muhabbetle ve merhametle yaklaşınız. Biz öğretmenler olarak o yavruları teslim aldığımızda elimizden gelen her gayreti gösteriyoruz, ama ilk iş sizlerde bitiyor. Sevgili öğretmen arkadaşlarım; sevginin aşamayacağı hiçbir duvar ve engel yoktur. Bizlerden beklenilen bizlere teslim edilen bu yavruları sevgiyle bağrımıza basmaktır. Öğretmen arkadaşlarım burada şu güzel tabloyu da görebiliyorum; demek ki öğretmenler acı anlarında, sıkıntılı anlarında yan yana gelebiliyorlar. Bu birlikteliği her zaman muhafaza etmenizi, her zaman birbirinize sıkı sıkıya sarılmanızı istiyorum. Sizlerin bu birlikteliğini gördükçe Milli eğitim Bakanlığı olarak Türkiye’nin geleceğinden ve eğitiminden son derece ümitli olduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Öğretmen her yerde kendini güvende hissetmelidir. Sevgili öğrenciler sizlerden özellikle isteğim, talebim şudur; Türkiye’de bizim genel kültürümüzde bir abilik, kardeşlik, ablalık vardır. Bu okulda farklı anne ve babalardan oluşmuş olan büyük bir ailesiniz. Bunun farkında olmalısınız. Birbirinizi kucaklamanız, birbiriniz ile kenetlenmeniz lazım, kardeşlik bunu gerektirir. Bütün öğrencilerden de isteğimiz, talebimiz budur. Bu noktalarda bizlerinde eksik yaptığı yerler var ama sizde kardeşlik hukukuna, kardeşliğinize sahip çıkın. Bu anlamda değerli kardeşim Necmeddin görev şehididir. Cenabı Allah onun mekanını cennet eylesin. Milli Eğitim Bakanlığı adına Necmettin kardeşimizin Milli Eğitime verdiği emeği, Milli Eğitim Bakanlığı olarak sonuna kadar helal ediyorum. Şu ana kadar yapmış olduğu hizmetleriyle bizim gönlümüzde ve bağrımızda her zaman yaşayacaktır. Allah ondan razı olsun. Yakınlarına, ailesine ve değerli meslektaşlarına baş sağlığı diliyoruz. Katılım sağlayan bütün kardeşlerimizin bu birlikteliğine Milli Eğitim Bakanlığı olarak çok teşekkür ediyorum. Mevla’m hepimizin yardımcısı olsun.”  dedi.
Bakan Yardımcısının ardından Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise konuşmalarında; “Bugün bu okulumuzda görev yaparken uğradığı saldırı sonrası yaşamını kaybeden müdür başyardımcımızı, öğretmenimizi son yolculuğuna uğramak üzere bir aradayız.  Kocaeli ve Türkiye’nin her yanından bu acıyı paylaşmak üzere buraya gelen bütün konuklarımıza teşekkür ediyorum. Acılar paylaştıkça azalır. Bugünde burada bunun güzel bir örneğini görüyoruz. Bütün sendika başkanları, farklı düşüncede olan insanlarımız burada ve bu şehidimizi on yolculuğuna uğruyoruz. Öğretmenlerimiz kendilerine emanet edilen çocuklarımızı yetiştirmek üzere özveri ile çalışan mesai arkadaşlarımızdır. Hangi noktada olursa olsunlar, Türkiye’nin hangi bölgesinde olursa olsunlar onlara emanet edilen çocukları en iyi şekilde yetiştirmek için büyük gayret içerisinde çalışmalarını ortaya koyuyorlar. Türkiye’nin farklı bölgelerinde de terör şehitlerimiz, öğretmenlerimiz oldu.  Bugün burada yine görevi sırasında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden görev şehidimiz bulunuyor. Hiçbir gerekçe bu tür saldırıları haklı göstermez. Bu nedenle herkesin sağduyulu bir şekilde bu çalışmalara, yapılan faaliyetlere destek vermesi lazım. Sadece okullarımızdan, öğretmenlerimizden her şeyin düzelmesini beklemek durumunda olmamalıyız. Herkese önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Şehit öğretmenimiz öğrencileri ile gayet iyi diyalog içerisinde görev yapan ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde çalışmış eğitime önem vermiş bir öğretmenimizdi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Bütün terör ve görev şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Öğretmenimizin adını yaşatmak bizim görev ve sorumluluğumuzdur. Bu okulumuza öğretmenimizin adını verdik. Öğretmenimizin ailesine, eğitim camiasına ve tüm Türkiye’ye baş  sağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Doğan şehit öğretmen Necmeddin Kuyucu’nun cenaze namazını kıldırarak, dualar etti ve şehit öğretmenin cenazesi defnedilmek üzere Ahatlı Mahallesine uğurlandı. Ahatlı Mahallesi'nde kılınan cenaze namazı ardından Ahatlı Mearlığı'nda defnedildi.
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: Görev, şehidi, Necmettin, Hoca, son, yolculuğuna, uğurlandı,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı