Haber Detayı
29 Nisan 2014 - Salı 09:27
 
Keleşoğlu "İnsanlık İdam Ediliyor! Uyan Dünya!" dedi
Güncel Haberi


diyerek kamuoyunu tepki koymaya çağırdı. İşte açıklamanın tam metni:  

"Değerli Kocaeli Halkı,

Mısır'da 529 masum üzerinden; haklarını arayan bütün insanlara tehdit savurmaya, had bildirmeye yeltenen Firavun'un temsilcilerine sessiz kalmayan, İnsanlık ailesinin vicdanını temsil eden değerli ve duyarlı dostlar, ve değerli basın mensupları, Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri çağrısı ile bir araya gelen  "İnsanlık İdam Ediliyor! Uyan Dünya!" sloganıyla vicdanları harekete geçmeye çağıran onurlu ve yürekli insanlar, öncelikle çağrı heyeti adına hepinizi yürekten selamlıyorum.

Eylemimize, direnişimize, çağın firavunlarına haykırışımıza ve insanlığa seslenişimize hepiniz hoş geldiniz.

Mısır’ı demokrasiyle tanıştıran, 30 yıllık Hüsnü Mübarek zulmünden sonra millet iradesini yansıtma fırsatı veren serbest seçimlerde; halkın yüzde 52’sinin oyuyla başa gelen Muhammed Mursi'ye ve Mısır'da halkın iradesinin tecelli etmesine tahammül edemeyen entrikacılar ve emperyalist güçler, dikta rejimden miras kalan askeri ve yargı bürokrasisinin müdahalesiyle etekleri tutuşanlar İsrail'e selam çakmış ve "Telaşlanmanıza gerek yok Firavun ölmedi" demiştir.

İsrail, ABD, AB ve Körfez Diktatörlerinin de yer aldığı uluslararası konsorsiyumun Siyonist işgalci İsrail’in güvenliğinin sağlanması, Mısır’dan Filistin'e açılan özgürlük tünellerinin ve refah kapılarının kapatılması, Arap sokağını saran özgürlük taleplerine had bildirilmesi, Suriye diktatörünün ve Baas rejiminin desteklenmesi için kurgulanan ve uygulanan tiyatro devam ediyor. Zalimler 529 masum ve mazluma verilen idam kararına 683 kardeşimizin idam kararını da ekleyerek; herkese gözdağı veriyorlar.

Mısır’ı yangın yerine çeviren, çocuk, kadın, yaşlı demeden, insanı ve insanlığı hedef alan, vahşet uygulamalarını rutinleştiren Sisi darbesi, sadece Mısırı ve Mısırlı kardeşlerimizi değil bütün İslam coğrafyasını ve Müslüman toplumları cezalandırmanın yeni miladıdır. Bize; "Size ne Mısır'dan, size ne Filistin'den, size ne Gazze'den, size ne Arakan'dan, Orta Afrika'dan, Doğu Türkistan'dan, uslu çocuklar olun ve sesinizi çıkarmayın" diyorlar.

Mısırda gerçekleşen darbeyle; İslami hassasiyeti yüksek siyasi iktidarların ve aktörlerin yok edilmesi, örgütlü İslami yapıların zayıflatılması, itibarsızlaştırılması, pasifize edilmesi ve bu sayede söz dinleyen kukla yönetimlerin önünün açılması; uluslararası kapsamlı bir projedir. Bangladeş’te Cemaati İslami’nin yönetici ve mensuplarını hedef alan yargı darbesi ile sözde general gerçekte Siyonizmin emir eri Sisi’nin Mursi ve İhvan’a yönelik darbesi, birbirene akraba darbelerdir. Her ikisi de, kalemlerine kandan mürekkep dolduran senaristlerin kirli senaryosudur.

Kirli senaryolarını sahneye koyan, Müslüman kanını vazgeçilmez dekor olarak kullanan bu kirli uluslararası şebekeyi durdurmamak, İslam coğrafyası üzerinden söküp atmamak, zulme sessiz kalmak, zulme ortak olmak ve dilsiz şeytanlığı kabul etmektir.

Bu gün burada yapılanlara ve yaşananlara suç ortağı olmamak, Darbenin açık ya da örtülü destekçileri ABD, AB, BM'ye seslenmek, insanlık ayıbının suç ortaklarına haykırmak için toplandık. Darbeyi bertaraf etmeye yönelik girişimlerde bulunmayan İslam İşbirliği Teşkilatı'na "Sen ne işe yararsın" diye sormak için toplandık.

Yaşanan kepazeliklere sesimizi yükseltmek, "Firavun'un karşısında olmak yetmez, Musa'nın da yanında olmak lazım" diyerek İhvan-ı Müslimin'in şahsında Mısır halkının yanında olduğumuzu haykırmak için toplandık.

Meşru yollarla mücadele etme yetenek ve ahlakından mahrum olan Sisi ve avanesinin, gayri meşru yöntemlerle İhvanı Müslimin'i yok etme çabalarına sesiz kalarak çanak tutmamak, "Ne kadar zindana atsanız da bizde bitmez Yusuf'lar" demek için toplandık.

Mısır’ın İstiklal Mahkemeleri, yapılan darbeye direnen onurlu insanları "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" gibi uydurma gerekçelerle darağaçlarına çekmeye; "Karar ön karar hükmündedir ve temyize açıktır" diyerek alıştıra alıştıra toplu cinayete doğru yol almaktadır. Darbe mahkemelerinin ve darbeci hakimlerinin geçmişi dikkate alındığında, Mısır yargısının cübbe giymiş Baltacılardan oluştuğunu söylemek kehanet olmayacaktır.

Verilen kararlar evrensel hukuk ölçütlerine göre gayri meşrudur ve yok hükmündedir

Bugünkü 683 idam kararıyla toplam 1212 insanın idamına dair karar; darbecilerin talimatını makyajlama işlevi gören insanlığın hukuk birikimini hukuk normlarını ayaklar altına almaktadır. Darbeye karşı direnci kırmaya yönelik siyasi ve sinsi bir karardır. Evrensel hukuk ölçütlerine, insanlık kriterlerine, İslami hükümlere her yönüyle aykırı olan bu karar uygulanır ve 1212 idam kararı infaz edilirse, insanlık tarihi büyük bir kara lekeye daha sahip olacak, peşinden şu an zemini hazırlanan binlerce kişi daha idam sehpasına yollanacaktır.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, “Mısır ordusu demokrasiyi inşaa ediyor” diyerek darbeyi meşrulaştırmaya, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komisyonu "Yargılamayı bekleyen İhvan üyelerinin akıbeti hakkında endişe duyuyoruz" açıklamasıyla tansiyonu düşürmeye ve dostlar alışverişte görsün kabilinden işi geçiştirmeye çalışmaktadır. Yüzyılın en büyük toplu idamlarından biri olacak olan bu hukukilik süsü verilmeye çalışılan, ahlaktan, vicdandan yoksun, insani ve islami yönü bulunmayan cinayete hayır diyoruz. Millet olarak tarih boyunca zulüm ve haksızlıklar karşısında susmadık, susmayacağız.

Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Birliği, Arap Birliği ve diğer uluslararası organizasyonları ve insan hakları örgütlerini; idam kararına karşı tepki vermeye ve bu kararların uygulanmaması için gerekli somut adımları atmaya siyasi ve ekonomik baskıyı harekete geçirmeye davet ediyoruz.

Her insanın ihtiyacı gibi Mısır’ın ihtiyacı da daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk, daha fazla özgürlük, daha fazla insan hakları ve daha fazla huzurdur. Mısır meydanlarına idam sehpaları kurulmamalı, sandık konulmalıdır. Askeri vesayeti seçenler unutmasınlar ki "Zulm ile abad olanın sonu berbad olur" Türkiye'de 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, e-Muhtıra ve 17 Aralık Küresel Operasyonu tutmadı. Dün "Bin Yıl Sürecek" tehdidi savuranlar bu gün hukuk karşısında "bin pişman" tavırlar içinde; dünkü tehditlerini bu gün tevil peşindedirler.

Biz bu zihniyeti tanıyoruz.

Biz bu zihniyeti “sanığın idamına, delillerin bilahare toplanmasına” kararları ile bilinen İstiklal Mahkemelerinden tanıyoruz. Biz bu zihniyeti, on yılda bir yapılan darbelerden tanıyoruz. Biz bu zihniyeti, 28 Şubat’ın yürütülen tanklarından biliyoruz.  Yazdığı bir kitap yüzünden asılan İskilipli Atıf’tan, yaşı tutmadığı için yaşları büyütülen sonrada asılan çocuklardan, kendi başbakanlarını gözlerini kırpmadan darağaçlarına yollayanlardan tanıyoruz.

Mısır'da Sisi darbesiyle tutunmaya çalışanlar da er ya da geç yıkılacaklardır. Yok olacaklardır.

21. yüzyılın utanç vesikası olan başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin, işkencelerin, katliamların, idamların son bulması için de uluslar arası kamuoyunu sorunlu değil, sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Zalimler tarafından ezilen ve susturulmak istenen bütün masum ve mazlum insanların yanında olduğumuzu bir kez daha bu vesileyle haykırıyoruz. Darbeleri, muhtıraları, operasyonları ve bütün antidemokratik oluşumları kınıyor, insan iradesine yönelmiş her türlü antidemokratik müdahaleleri reddediyoruz. "İhvan'a selam ve direnişe devam" diyoruz.

Mısır'da yapılan darbenin, yıllardır Filistin'i işgal eden İsrail'in güvenliğini güçlendirmeye yönelik olduğunu görüyor. Gayrimeşru korsan devlet İsrail'in Mescid-i Aksayı yok etmeye yönelik girişimleri karşısında Küdüs'te nöbet tutan onurlu Müslümanları Türkiye'den, Kocaeli’nden, selamlıyor. "Allah hesap gününün sahibi ve en iyi hesap yapandır" diyor ve Allah'tan bizleri hesabına memur kılmasını diliyoruz. Bizim için "Mısır’daki darbeci düzenin idam kararları hükümsüzdür" diyerek İsrail için çalışanlar İsrail ile birlikte tarihin çöp sepetini boylayacaktır diye haykırıyoruz

Katil Sisi Mısır halkına hesap vermelidir. Asıl yargılanması gereken SİSİ ve İsrail yardakçılarıdır. Buradan insanlığın vicdanına sesleniyoruz. Ey insanlık, Mısır’da insanlık idam ediliyor. Susma. Ey insanlık, Mısır’da insanlık öldürülüyor. Uyan dünya. Diren insanlık. Artık yeter de ve seyretme. Küresel adalet için, insanlığın ölmemesi için, insanı ve insanlığı yaşatmak için özgürlük meşalenle darağaçlarını yak. İdamları durdur. Kukla rejimlerin ve darbecilerin iktidarına son ver diyoruz. Utanabilme yeteneğini kaybetmemiş dünya ülkelerini bu hukuk dışı kararın uygulanmasını iptal ettirme yönünde irade beyanına davet ediyoruz.

Bugün, Mısır’da darbecilerin yargı tiyatrosunda aldığı kararı protesto etmek, 1212 masum kardeşimize sahip çıkmak için buradayız. İdamları durdurmak, 1212 Mısırlı mazlum adına ses vermeye davet etmek ve insanlığın vicdanına seslenmek için buradayız. Özgürlük ateşiyle yola çıkan 1212 kardeşimizin boynuna ölüm düğümü atmak için kurulan darağaçlarını dağıtmak için buradayız. İradesine ipotek konulmasına karşı çıkan ve direnen 1212 insana idam kararı verenlere fert fert haykırarak; "Ben de İhvan'ım, Ben de Mursi'yim. Beni de ekle 1213 olsun ey Darbeci Sisi" demek için buradayız.

Başta batılı ülkeler olmak üzere Mısırdaki darbe yönetimine destek verenler, sessiz kalanlar; idam yoluyla gerçekleştirilmek istenen katliamın azmettiricisi, ortağı ve asli faili olacaklardır. Yaptıkları ve yaptırdıkları zulümlerle kundaktaki bebeğe rabia işareti yapmayı öğretenler, küresel işgale karşı küresel intifada ile uyanacaklardır. Yusuf'ları zindanlarda ve sehpalarda yok edemeyeceksiniz. Bir Yusuf giderse bin Yusuf'lar kuyudan çıkacak ve er yada geç Firavunların saltanatı yok olacaktır.

Ellerimizi havaya kaldırıyor ve Rabia diyerek, Hepimiz Muhammet Mursi, Hepimiz Mavi Marmara Gazisi Muhammed Bilteci diyoruz. Hepimiz Şehit Esma ve hepimiz Mavi Marmara Şehidi Muhammet Furkan'ız diyoruz.

Türkiye Mısır'dır. Ankara Kahire'dir ve Tuzla Meydanı Rabiatül Adeviyye Meydanıdır diyoruz.

Hepinize teşekkür ediyor, "İhvan'a selam ve direnişe devam" diyorum. Sağ olun var olun.

Halil İbrahim KELEŞOĞLU

KOCAELİ GÖNÜLLÜ KÜLTÜR TEŞEKKÜLLERİ BŞK."

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: Keleşoğlu, "İnsanlık, İdam, Ediliyor!, Uyan, Dünya!", dedi,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı