Haber Detayı
01 Temmuz 2015 - Çarşamba 22:19
 
Kemal Esen, sitem dolu sözlerle emekli oldu
Eğitim Haberi


Kemal Esen, 38 yıl yaptığı yöneticiliğe 1 yıl yaptığı öğretmenlik sonunda başladı, son yılını yine öğretmen olarak tamamlayarak 40 yıl sonra emekli oldu. Kemal Esen geçen yıl Milli Eğitim Bakaligi tarafından çıkarılan yönetmelik sonucunda 75 puan altında bırakılarak öğretmenliğe döndürülmüş ve yaşanan müdür kıyımında emekliliğine 1 yıl kala müdürlükten edildiği için kamuoyunda çok konuşulmuş ve yapılan bu davranış eleştirilmişti.

ÖĞRETMENLER DE PUAN VERMEDİ

Özellikle son yıllarda okulların adeta ticarethaneye dönmesi sonucunda Kemal Esen'in müdürlük yaptığı süreçte Körfez Atatürk Anadolu Lisesi'nde  öğrencilerin etüd merkezlerine yönlendirildiği için başlatılan soruşturmalarda bazı öğretmenler cezalandırılmış ve başka ilçelere sürgün edilmişti. Velilerin şikayetleri ile başlatılan bu süreçte Körfez ilçenin bir çok okuluna bu soruşturma sıçramış ve etüd merkezlerine öğrenci yönlendiren, okulda düşük not verip etüd merkezine gidenlere yüksek not verdiği soruşturma sonucunda belirlenen ve etüd merkezi ile dershanelerde yasak olmasına rağmen çalışan öğretmenler cezalandırılmış ve başka ilçelere sürülmüştü. İddialara göre aynı öğretmenlerin etüd merkezinde hala çalışmaya devam ettiği ve öğrencilerin yine yönlendirildiği de belirtiliyor. Kendileri sürülse de yine başka öğretmenler üzerinden organik bağlarını sürdürdükleri ve yine etüd merkezinde çalışan okul öğretmenleri olduğu söyleniyor. Yine müdürlüğü zamanında Kemal Esen'in velilerin serzenişleri neticesinde öğretmenler tarafından bazı yayınevlerinin kitaplarının zorunlu olarak aldırılmasına engel olduğu ve bu yöndede soruşturmalar yapılarak bazı öğretmenlerin cezalandırıldığı süreç yaşanmıştı.  Bu soruşturmalar sonrasında okul müdürü Kemal Esen'e de öğretmenler tavır almış ve performans değerlendirmesinde düşük not vererek 75 puan altında bırakmışlardı.

Emekli olan Kemal Esen haber sitemize yaptığı özel açıklamada sitemlerini kamuoyu ile paylaştı. “İdam Mahkumuna bile son isteği sorulurken bana sorulmadı” diyen Kemal Esen yıllarca yaptığı hizmetlerini yok sayarak malumsen üyesi olmadığı gerekçesiyle müdürlük görevine son verenlere “HAKKIMI HELAL ETMİYORUM” dedi. ESEN’in açıklaması şöyle:

“SEVGİLİ DOSTLAR ,

     1975 Yılında Kars – Sarıkamış Lisesi’nde  başlayan öğretmenlik mesleğimi  1 TEMMUZ 2015  tarihinde  Körfez’de fiilen tamamlayarak  yaş haddinden  emekli oldum.

Büyük Vatan Şairi Namık Kemal’in Hürriyet Kasidesi’nde  ;

“ ÇEKİLDİK İZZET-Ü İKBAL İLE BAB-İ  HÜKÜMETTEN “ dediği gibi bende Devlet kapısından ŞAN ve ŞEREFLE ayrıldım.  40 yılın sonunda  geriye dönüp baktığımda  yılların benden çok şeyler alıp götürdüğünü görüyorum. Cahit Sıtkı TARANCI’nın  35 YAŞ Şiirinde sanki beni anlatıyor.

           Şakaklarıma kar mı yağdı ne var ?

           Benim mi ALLAHIM bu çizgili yüz ?

           Ya gözler altındaki mor halkalar

           Neden böyle düşman görünürsünüz

           Yıllar yılı dost bildiğim aynalar.

                                                Zamanla nasıl değişiyor insan

                                                Hangi resmime baksam ben değilim

                                                Nerde o günler,o şevk ,o heyecan

                                                Bu gülen yüzlü adam ben değilim,

                                                Yalandır kaygısız olduğum yalan.

              Gök yüzünün başka rengi de varmış,

              Geç fark ettim taşın sert olduğunu

              Su insanı boğar,ateş yakarmış

              Her doğan günün bir dert olduğunu

              İnsan bu yaşa gelince anlarmış.

 

EVET  SEVGİLİ DOSTLAR,

Bu şiiri öğrencilerimle derslerde her incelediğimizde  duygulanır, sanki beni anlatıyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Şairin dediği gibi her şey gerçekleşti bu gün. Saçlar Bembeyaz , çizgili bir yüz, gözler altında mor halkalar  oluştu. Hangi resmime baksam hepsi değişik. Beni  hüzün gölüne götürüyor. O eski  şen şakrak neşe ve heyecanlı günlerden pek eser de yok. Yöneticilik gerçekten bir çok hasletimi alıp götürdüğünü  şimdi daha iyi görmekteyim. Kaygısızım desem yalan söylemiş olurum.

       Şiirin son dörtlüğünde ise, gök yüzünün hep mavi olduğunu  görmüşüm, başka renklerinin olduğunu  şimdi daha iyi anladım. Şair taş’ın sert olduğunu ,Ateşin  insanları yaktığını ,suyun insanı boğduğunu 

Bildiği halde  bilmemezlikten  gelmesi …. Velhasıl her doğan günün  insana bir dert  yüklediğini  65 yaşına gelince daha iyi anladım.

 Dile kolay  40 yıl. Milli Eğitimin içinde  sorumluluk noktasında  bulunmak. 1975 yılında  1 yıl öğretmenlik,

bir de  2015 yılında zorunlu 1 Öğretim yılı olmak üzere  2 sene  öğretmenlik  38  yıl Yöneticilik yaptım.

     Bu 40 yılda  on binlerce  öğrenci ve öğrenci velileriyle , binlerce öğretmenlerle, bir çok valilerimiz-Kaymakamlarımız  -İl ve İlçe Milli Eğitim  Müdürlerimizle  çalıştım. Onlardan çok şeyler  öğrendim. Bilgi –Duygu alış verişinde  bulundum.  Hayatıma yön veren Öğretmen ve öğrencilerim oldu.   Öğrencilerimin   çalışkanlığı  sonucunda  Çankaya Köşkü’ne  davet edildim. O  sene Kocaeli’nden başarılı okul müdürü olarak Ben, Yılın öğretmeni olarakta ; İzmit Endüstri Meslek Lisesi  Efsane müdürü  sayın  Metin KOZLUCA  katılmıştı.

     Cumhurbaşkanımız Merhum Sayın Turgut ÖZAL ile Milli Eğitim Bakanımız Merhum Avni AKYOL   ve Zamanın Başbakanı Sayın Yıldırım AKBULUT ‘ la tanışma, Çankaya  Köşkü’nde  yemek yeme  ve ÖDÜLLENDİRİLİP bizzat  ellerinden Ödülümü  alma şerefine nail oldum. Bu devlet  beni  1 hafta  Ankara DEDEMAN  Otel’de  misafir etti. AYLIKLA  ödüllendirdi  ve koluma  halen sakladığım SAAT  bağladı. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımız 1 er  Tk. Elbiselik  kumaş hediye ettiler.

      Yine çalışkan  İngilizce Öğretmenlerimin sayesinde  COMENNİUS  Projesi  kapsamında   Yurtdışına POLONYA-ÇEK CUMHURİYETİ- ROMANYA-İSPANYA ve PORTEKİZ’ e  öğretmenlerimle  gitme  O ülkeleri Gezme , proje  ortaklarımızla  birlikte  Kültürümüzü ( Folklör-Kına gecesi- Örf ve adetlerimiz-Soykırım )Tanıtımlara katılma  fırsatı yakaladım. Şanlı Bayrağımızı Proje Ortaklarımızla  birlikte dalgalandırdım.

     40 Yıllık Meslek   yaşamımda  1 Adet Bakanımız  Merhum  Avni  AKYOL’ dan Aylıkla  Ödül ,   8 Adet Kaymakamlarımızdan  TAKTİRNAME ,  15  Adet  Kaymakam   ve  İL-İlçe  Milli Eğitim  Müdürlerimden  TEŞEKKÜRNAME  olmak üzere  toplam  24 Adet  ÖDÜL  aldım.

Öğretmenlerimle  birlikte  Milletimize  binlerce  Vatanını  -  Milletini –Bayrağını  seven  İyi  insan  iyi

Vatandaş yetiştirdim. Sayısını  Binlerle  ifade edebileceğim Türkiyenin önemli saygın  Üniversitelerinde , En yüksek kademelerinde  öğrencilerim var. Onlarla hep gurur duydum. Gerek Milli ve Dini bayramlarda  gerekse de  Mübarek Kandillerde  bizleri arayan ,saygılarını  ileten ,ellerimizden  öpen gençler  yetiştirdim  bu  devletime .

     Yıllar bana  çok şeyler öğretti. Hz. Mevlana’ nın HOŞ GÖRÜSÜNÜ – Yunus EMRE’ NİN  İnsan sevgini Öğretti. Hep sevdim – Sevildim. Öğrettim  ve  birlikte  öğrendim.  Bir insana ait tüm  güzel  duyguları Yaşadım bu 40 yılda .

SEVGİLİ  DOSTLAR ,

Sonuçta  38 yıl yönetici olarak çalıştığım bu mesleğimin  son  bir yılında  Çamlıtepe  Mesleki ve Teknik Anadolu  Lisesi  Edebiyat Öğretmenliğine  görevlendirildim. Aslı görevim   olan  Öğretmenlik yapmaktan ŞEREF  duydum  ve  en iyi bir şekilde  görevimi tamamladım.

 Körfez de  25 yılı aşkın bir sure Yarımca Lisesi – Tüpraş 50. Yıl Lisesi   ve Körfez Atatürk Anadolu  Lisesinde  Müdürlük  yaptım.  Şu andaki mevcut  müdürlerden en az  2-3  tanesinin   liseden  öğretmenliğini dahi yapmıştım. Bu devlet   insanlık  adına idam  mahkumuna  bile SON bir arzularının olup olmadığını sorup  yerine getirirken , “Kemal  Hoca  sen bu Körfez  ilçede  EN KIDEMLİ  Müdürsün  son bir arzun varmıdır?”  diyebilme  Büyüklüğünü gösteremediler.  KARS’ tan  başlayıp  KÖRFEZ’ e  kadar  40  yıllık  yapmış olduğum  çalışmalarımın ,aldığım ÖDÜLLERİN hiç mi değeri yoktu. Sizler  Körfezde yok iken Ben Körfezinİlk kaymakamı  , Ankara Emekli Valisi Sayın  Alaaddin  YÜKSEL   beyle   bu ilçede   çalıştım ve  Kapı  gibiÇalışkanlığımla  TAKTİRNAME LER  aldım.Ne çabuk beni bir kalemde sildiniz.

Yazımı  Hz. Ali’ nin güzel  bir sözüyle  bitirmek  istiyorum  ; “ EĞER HAKSIZLIK  KARŞISINDA  EĞİLİRSEN HAKKINLA BERABER ŞEREFİNİDE  KAYBEDERSİN  “

Tüm  beni  tanıyan yönetici  arkadaşlarıma, Eğitimin  temel taşı olan Öğretmenlerimize,  Memur  ve  Yardımcı Personelimize , Sevgili  öğrencilerimize  bu  aziz  ve  Bereket  ayında   SAĞLIK-MUTLULUK ve BAŞARILAR DİLİYORUM.

 

Kemal  ESEN

EMEKLİ   EDEBİYAT ÖĞRETMENİ”

Belirtiyorum.com İnternet Gazetesi olarak yıllarını devlet idareciliğine vermiş olan Sayın Kemal ESEN'e emeklilik yaşamında sağlık, esenlik ve mutluluklar diliyoruz.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: Kemal, Esen,, sitem, dolu, sözlerle, emekli, oldu,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Beşiktaş
54
48
13
6
16
35
5
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Alanyaspor
49
50
10
13
12
35
8
Rizespor
49
47
14
7
14
35
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
44
50
11
14
10
35
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Ankaragücü
39
43
12
15
8
35
14
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
24
7
4
35
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı