Haber Detayı
04 Mart 2012 - Pazar 00:00
 
Körfez Belediye Meclisinde CHPlilerin cevapsız kalan 6 soru önergesi
Güncel Haberi


Körfez Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Yunus Pehlivan başkanlığında 02.03.2012 Cuma günü belediye meclis salonu’nda saat 15:00’da toplandı ancak meclis toplantısı ardından yaşanan gelişmeler ise kentimizin gündemine bomba gibi oturdu.



VİYADÜK KONUSUNA AÇIKLAMA

Meclis toplantısında gündem maddeleri tamamlandıktan sonra Pehlivan, sorulan bir soru üzerine Tütünçiftlik’te yapımı süren viyadük konusuna değindi. Pehlivan “1999 depreminden sonra 1.etabı bitirilmiş viyadüğün bugün 2.etabı yapılıyor. Viyadüğün 2. etabı yapılmadan, 1.etabında ömrünün biraz tükenerek, yerine battı-çıktı yapılmasını istedim. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi de, Körfez belediyesi de birer çalışma yaptı. Fakat karayolları yetkilileri ömrünü tamamlamadığı için viyadüğün yıkılmasına büyük direnç gösterdi. Karayolları, D-100 üzerinde eksik kalan işlerini, viyadüğün 2.etabı da dahil olmak üzere ihaleye çıktı ve çalışmalara başladı” dedi.

SİYASİ RANT

Viyadüğün yıkılması için çok mücadele verdiğini belirten Pehlivan, “Gerekli tüm mercilerle görüşmelerim oldu. Ama bir gerçeği de göz ardı etmemek gerekir, Körfez’de bu konuda yeterince kamuoyu oluşmadı. Bu konuda yaptırdığım ankette, sadece Güney ve Kuzey mahallelerinde yüzde 70, diğer mahallelerde yüzde 40 civarında bir oran çıktı. Ağadere  yağmurlarda bir coştuğu zaman önüne geçemezsiniz diyenler oldu. Tüm siyasi parti temsilcilerinin bu konuda başkanın arkasındayız demesini beklerdim. Ama olay farklı boyuta dönünce, herkes ortaya çıkmaya ve eleştirmeye başladı. Bu konudan kimse siyasi rant beklentisi içerisine girmesin. Körfez bütün hareket etmeliydi” diyerek adeta Körfezlileri suçladı.

CHP ÖNERGELERİ BOMBA ETKİSİ YAPTI

Körfez Belediye Meclisi’nin CHP’li altı üyesi tarafından verilen altı adet soru önergesinin başkan tarafından cevaplanmaması da şaşkınlık yarattı. CHP’li üyeler fırın, baz istasyonları, 05 Nolu Kafeterya, Hayvan Pazarı, Kirazlıyalı Beton Santrali ve Modül Çelik hakkında soru önergeleri verdiler.

KİRAZLIYALI BETON SANTRALİ SKANDAL MI ?

CHP’li üyelerin özellikle skandal olarak tarif ettikleri Kirazlıyalı Beton Santrali ile ilgili mahkeme kararı olmasına karşın santralin kaldırılması ve boşaltılması için bu kararın uygulanmadığı ve santralin hala işlemeye devam etmesine göz yumulduğu iddia ediliyor. Santralden kira alınıp alınmadığına cevap verilmemesinin de şaşkınlık yarattığı hatta Mali İşler Müdürü Sedat Doğramacı’nın da bu soruya yanıt veremediği ancak sonrasında Başkan Pehlivan’ın “Beton alıyoruz sanırım” dediği de ifade ediliyor.

İŞTE SANTRAL İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ

ÖNERGE
KÖRFEZ     BELEDİYESİ  MECLİS  BAŞKANLIĞI’NA                                        02.03.2012

Kirazlıyalı mahallesinde bulunan mülkü belediyemize ait olan ve Özyapı firması tarafından kullanılmış olan beton santrali nın ;

1-Kira sözleşmesi bitmiş midir?

2-Beton santralı şu anda faal durumda mıdır?Faal durumda ise kim veya kimler kullanmaktadır?Kira bedelleri nedir?

Yukarıda sorduğumuz sorulara cevap verilmesini saygılarımızla arz ederiz.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KÖRFEZ BELEDİYE  MECLİS   ÜYELERİ
ZEYNEL SARIKAYA
İHSAN ÖZTÜRK
TAYFUN BALIKÇI
TUĞMAN KAYALI
ENGİN CÖMERT
MUSA DERE

MODÜL ÇELİK RUHSATSIZ MI?

CHP’li üyelerin bir diğer can alıcı soru önergesi de Modül Çelik ile ilgili olan soru önergesi oldu. Modül Çelik sahibi ile Başkan Pehlivan’ın çok yakın arkadaş olduğu ve işletmenin ise ruhsatsız faaliyet gösterdiği iddiası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Başkan soru üzerine benim bilgim yok dediği Başkan Yardımcısı Musa Yüksel ise “Ruhsata bağlayacağız” dediği ifade ediliyor. Ayrıca Belediye Teknik Hizmetler Müdürlüğü karşısında yer alan bölgenin de “Dini tesis alanı” olmasına karşın adı geçen firmaya verildiği ve orada imalat yapıldığı iddia ediliyor. Bahsedilen yerin amacı dışında kullanılmasının hukuken mümkün olmamasına karşın kullanıldığı da ifade ediliyor.

İŞTE MODÜL ÇELİK SORU ÖNERGESİ

ÖNERGE
KÖRFEZ     BELEDİYESİ  MECLİS  BAŞKANLIĞI’NA                                        02.03.2012

Körfez Belediyesi sınırları içinde bulunan Kabokoz mevkii sinde Modül Çelik Firmasının yapmış olduğu 7 dönüm arazideki atölyesinin Bizim Gazete de  yerel basında yer almasından  dolayı,

1-Kaçak yapı olarak Körfez Belediyesi tarafından mühürlenmiş midir?

2-Körfez Belediyesi bu yapıya ruhsat vermiş midir?

Yukarıda sorduğumuz soruların cevaplandırılmasını arz ederiz.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KÖRFEZ BELEDİYE MECLİS   ÜYELERİ
ZEYNEL SARIKAYA
İHSAN ÖZTÜRK
TAYFUN BALIKÇI
TUĞMAN KAYALI
ENGİN CÖMERT
MUSA DERE

İŞTE “HAYVAN PAZARI” SORU ÖNERGESİ

ÖNERGE
KÖRFEZ     BELEDİYESİ  MECLİS  BAŞKANLIĞI’NA                                        02.03.2012

Körfez Belediyesi sınırları içinde bulunan Yavuz Sultan Selim Mahallesi sopalı mevki 5 nolu 120 00 m2 lik hayvan pazarı olarak kullanılan parsel üzerinden elde edilen gelirler ,

1-Arsa sahiplerine ödenmiş midir?

2-Arsa sahipleri Körfez Belediyesine kira davası açmış mıdır?

3-Körfez Belediyesi yasal olmamasına rağmen tapu sahiplerinin arsaları üzerine hangi şekilde hayvan pazarı kurdurmuşlardır?

Yukarıda sorduğumuz soruların cevaplandırılmasını arz ederiz.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KÖRFEZ BELEDİYE MECLİS   ÜYELERİ
ZEYNEL SARIKAYA
İHSAN ÖZTÜRK
TAYFUN BALIKÇI
TUĞMAN KAYALI
ENGİN CÖMERT
MUSA DERE

İŞTE “05 NOLU KAFETERYA” SORU ÖNERGESİ

ÖNERGE
KÖRFEZ    BELEDİYESİ  MECLİS  BAŞKANLIĞI’NA                                        02.03.2012

Bütçe kaynağını kullanımını gerektirmeyen işler ve her türlü gelir getiren işlerin tamamı 2886 yasa kapsamındadır.Belediye adına gelir getiren bir eylem olup ta bu eylemin 2886 sayılı yasa nın kapsamında kalması mümkün değildir.Belediye ye ait taşınmazların satışı ve kiralanması işleri de gelir getirici işlem olması nedeniyle tamamı bu yasanın kapsamında dır.

Encümen görevleri içinde 5393 sayılı yasanın 34/g maddesi..Taşınmaz mal satımına,trampasına ve tahsisine ilişkin meclis kararlarını uygulamak süresi üç yılı geçmemek üzere kiralanmasına karar vermek… saymıştır.

Meclisin görevleri içinde de 5393 sayılı yasanın 18/e maddesi … üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi 30 yılı geçmemek kaydı ile bunlar üzerinde sınırlı ayni hak tesisine karar vermek belediye meclisinin görevidir… denilmektedir. Belediye meclisi veya encümen yetkileri içinde bu kararı verdikten sonra yapılması gereken iş 2886 sayılı yasa hükümlerine göre ihale işleminin yapılması gerekmektedir.Yasada buna yönelik hiçbir istisna söz konusu olamaz.Dolayısıyla belediyeye ait tüm işyerleri,çay bahçeleri,tesisler ,lokantalar ihalesiz kiraya verilemez.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen 02.05.2014 tarihine kadar kullanması amacıyla Körfez Belediyesi ne verilen Tütünçiftlik sahil parkındaki 5 nolu (Yaklaşık110 m2)kafeterya daha sonradan 04.01.2011 tarih 9 nolu meclis kararıyla tasarruf hakları Yarpaş A.Ş ye devredilmiştir.

1-    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen 02.05.2014 tarihine kadar kullanması amacıyla Körfez Belediyesi ne verilen Tütünçiftlik sahil parkındaki 5 nolu kafeterya Körfez Belediyesi  tarafından 01.01.2009-31.12.2018 tarihine kadar ihalesiz olarak rekabet  ortamı yaratılmadan kiraya verilmiş midir? Aylık ne kadar kira geliri elde edilmiştir? Elde edilen kira geliri belediyemizin gelir hesaplarında mevcut mudur?Kira geliri elde edilmemişse ne gibi yasal işlem yapılmıştır?

2-    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen 02.05.2014 tarihine kadar kullanması amacıyla Körfez Belediyesi ne verilen Tütünçiftlik sahil parkındaki 5 nolu kafeterya Yarpaş  A.Ş  tarafından 01.01.2009-31.12.2018 tarihine kadar yasal olmamasına rağmen  ihalesiz olarak rekabet  ortamı yaratılmadan kiraya verilmiş midir? Aylık ne kadar kira geliri elde edilmiştir? Elde edilen kira geliri Yarpaş A.Ş  gelir hesaplarında mevcut mudur? Kira geliri elde edilmemişse ne gibi yasal işlem yapılmıştır?

3-    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen 02.05.2014 tarihine kadar kullanması amacıyla Körfez Belediyesi ne verilen Tütünçiftlik sahil parkındaki 5 nolu kafeterya Yarpaş  A.Ş  tarafından kiracıdan yasal olmamasına rağmen 31.12.2018 tarihinde işletmeyi teslim edeceğine dair on yıl öncesinden tahliye taahütnamesi alınmış mıdır?

Yukarıda sormuş olduğumuz soruların cevaplandırılmasını   gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.


CUMHURİYET HALK PARTİSİ KÖRFEZ BELEDİYE MECLİS   ÜYELERİ
ZEYNEL SARIKAYA
İHSAN ÖZTÜRK
TAYFUN BALIKÇI
TUĞMAN KAYALI
ENGİN CÖMERT
MUSA DERE

İŞTE “BAZ İSTASYONLARI” SORU ÖNERGESİ

ÖNERGE
KÖRFEZ     BELEDİYESİ  MECLİS  BAŞKANLIĞI’NA                                        02.03.2012

Körfez Belediye Meclisinin 2010 Dönemi Ekim ayı toplantısı 1. Birleşimin 1. Oturumu 01.10.2010 tarihinde yapılan ve 2010-93 sayılı karar gereği,
Çevre Komisyonu olarak yapmış olduğu araştırmada , ilçemizde yer alan baz istasyonlarının insan sağlığına zarar verdiği ve halkın psikolojisini tehdit ettiği görüşüne varılmıştır.Bu itibarla baz istasyonlarının 31.12.2011 tarihine kadar,halkımızın iletişim haklarını engellemeden belediyemizin göstereceği yerlere taşınması uygun görülmüştür ve bu karar oybirliğiyle kabul edilmiş olmasına rağmen basında çıkan haberlere ve halkın büyük kesimi tarafından kararın uygulanması yönünde toplanan imzalara rağmen henüz her hangi bir işlem yapılmamıştır.

1-Neden meclis kararı uygulanmamıştır?

2-Körfez Belediye Meclisinde alınan kararlar menfaat çıkar ilişkilerine göre mi uygulanıyor?

Bu kararın uygulanmasını ve gereğinin yapılmasını arz ederiz.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KÖRFEZ BELEDİYE  MECLİS   ÜYELERİ
ZEYNEL SARIKAYA
İHSAN ÖZTÜRK
TAYFUN BALIKÇI
TUĞMAN KAYALI
ENGİN CÖMERT
MUSA DERE

İŞTE “FIRIN” SORU ÖNERGESİ

ÖNERGE
KÖRFEZ     BELEDİYESİ  MECLİS  BAŞKANLIĞI’NA                                        02.03.2012
İMAR   PLANLARININ  DEĞİŞMESİ HALİNDE İNŞAAT RUHSATLARININ DURUMU
a. İnşaat Yapılması Sırasında İmar Planının Değişmesi Halinde İnşaat Ruhsatının Kazanılmış Hak Durumu

İnşaata başlandıktan sonra imar planında usulüne uygun olarak değişiklik yapılmış olması halinde eğer yapılan değişiklik mevcut inşaat ruhsatını aleyhe olarak etkilemekte ise, o zaman değişikliğin yürürlüğe girdiği tarihe kadar yapılmış olan kısım kazanılmış hak olmaktadır.

Örneğin beş katlı yapı ruhsatının düzenlenmesinden sonra imar planı değişikliği ile kat adedinin iki kata düşürülmesi halinde, bu parselde bundan sonra iki kat yapı yapılabileceği anlamına gelmektedir. Ancak ilgili imar planı değişikliği yapıldığı tarihte üçüncü katın inşaatına başlamış ise üçüncü kat kendisi için kazanılmış hak olacaktır. Dördüncü ve beşinci katlar kazanılmış hak olmayacak ve bu son iki katı yapamayacaktır.

İnşaat ruhsatı alınmasından sonra imar planında yapılan değişiklik inşaatın lehine ise bu lehe olan kısımların mevcut ruhsata ek bir ruhsat ile ilave edilmesi gerekmektedir. Örneğin beş katlı bir bina için yapı ruhsatı alındıktan sonra imar planı değişikliği ile kat adedinin altı kata çıkarılması halinde mevcut yapı ruhsatına ilave bir kat için ruhsatta tadilat gerekmektedir.

Bilindiği üzere Körfez Basınında Bizim Gazete de yer alan ve Tütünçiftlik mevkii ağadere de yapılan Körfez Belediyesi tarafından yapı ruhsatı verilen ve harçları fırın  işletmecisi tarafından ilgili resmi kurumlara ödenen ve daha sonradan ruhsatınız yok denip mühürlenen fırın için uygulanan uygulama:

1-Hangi yasaya uygundur?

2-Fırın işletmesi açmak isteyen vatandaşın durumu ne olacak ?

3-Fırın işletmecisinin bu konu üzerinde yasal yollara başvurduğu takdirde açtığı dava lehine sonuçlandırdığı dava masrafları nasıl ve kimler tarafından ödenecektir?

Yukarıda sormuş olduğumuz soruların cevaplandırılmasını  arz ederiz.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KÖRFEZ BELEDİYE MECLİS   ÜYELERİ
ZEYNEL SARIKAYA
İHSAN ÖZTÜRK
TAYFUN BALIKÇI
TUĞMAN KAYALI
ENGİN CÖMERT
MUSA DERE

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: Körfez, Belediye, Meclisinde, CHPlilerin, cevapsız, kalan, 6, soru, önergesi,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Beşiktaş
54
48
13
6
16
35
5
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Alanyaspor
49
50
10
13
12
35
8
Rizespor
49
47
14
7
14
35
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
44
50
11
14
10
35
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Ankaragücü
39
43
12
15
8
35
14
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
24
7
4
35
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı