Haber Detayı
03 Mayıs 2015 - Pazar 19:25
 
Milli İttifaktan Büyük Miting
Siyaset Haberi


İstanbul Bostancı’daki aday tanıtım programından ilimizdeki büyük miting için ilimize gelen SP Genel Başkanı Mustafa Destici ile BBP Genel Başkanı Mustafa Kamalak birlikte sahneye çıktı. Genel başkanlar, 11 milletvekili adayı ile birlikte el ele poz verdi. Sahneye konuşmak için ilk olarak Destici çıktı. Destici'nin konuşmasından sonra mikrofonu Kamalak aldı ve halka hitap etti.

Sahneye çıkarak ilk konuşmasını yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici oldu. Selamlamanın ardından konuşmaya başlayan Destici, Fatih Sultan Mehmet’i anmayı ihmal etmedi. Destici şunları söyledi;
DEMOKRATİK SEÇİM OLMAYACAK
Büyük bir coşku ile kürsüye gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, konuşmasında şu ifadelere yer verdi, "Öncelikle Milli İttifak’ımız hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah bu ittifak çıktığı yoldan zaferle çıkacaktır. Bu seçimin bir eksik tarafı var, o da demokratik bir seçim olmayacağıdır. Maalesef ülkemiz darbe yasasıyla yürütülüyor. Hangi yüzle ben yeni sivil demokratik anayasa yapacağım diyorsun? Artık bu büyük Türk milleti buna inanmaz, buna kanmaz. Eğer gerçekten niyetleri Türkiye’yi demokratikleştirmek olsaydı bu zamana kadar defalarca bunu yapabilirlerdi, ama yapmadılar. Şimdi ne diyorlar bu gömlek bu bedene dar geliyor. Onun için başkanlık sistemine geçmek gerek diyorlar. Siz bu milleti bu memlekete dar ettiniz. Ve bu millette seçimde sizi sandığa dar edecek.
TÜRK İSLAM BİRLİĞİ
Başkanlık sistemini niye istiyorlar? İktidarlarını ömür boyu sürdürmek, PKK ile HDP ile yaptıkları pazarlıktan dolayı özerkliği vermek için. Biz onların yapamadığını yapacağız. Ülkemizi demokratik ve sivil bir anayasaya kavuşturacağız. Yüzde 10 barajını kaldıracağız. Partilere hazineden verilen paraları azaltarak adil bir şekilde vereceğiz. Bakın Türk-İslam dünyası kan ve zulüm içerisinde. Libya’dan Doğu Türkistan’a maalesef bütün Müslüman kardeşlerimiz tekbir getirerek birbirlerini öldürüyorlar. Birlik beraberlik dedik ve milli ittifakımızı gerçekleştirdik. Hep birlikte Türk islam birliğini inşa edeceğiz. Merhum lider Yazıcıoğlu, merhum Erbakan ile rahmetli Turgut Özal’ı rahmetle anıyorum. Eğer bir ülkede adalet kaybolursa yargıya olan güven yok olursa o ülke felakete doğru sürükleniyor demektir" dedi.
BEDAVA EV VERECEĞİZ
"Taşeron işçilerimiz adeta modern köleler, asgari ücretle çalışmaya mahkum edildiler. Hatta pek çoğu asgari ücretin altında maaşa mahkum edildiler. Bizi izleyenler şahit olsun Milli ittifak iktidarında devlette çalışan bütün taşeron işçilerin hepsini kadroya alacağız. Modern köleliği kaldıracağız. Ülkemizdeki 6 milyon çalışan asgari ücretli. Açlık sınırının altında maaşa mahkum edilmiş demek. Bunlar aileleriyle birlikte 20 milyon insan. Söz veriyoruz. Asgari ücretlimizin üstündeki vergi yükünü kaldıracağız. Asgari ücreti En az bin 500 TL yapacağız. İkramiye almayan bütün işçi kardeşlerimize, dul ve yetimlerimize şehit yakınlarımıza yaşlılarımıza her iki bayramda dahil birer maaş ikramiyeyi analarının ak sütü gibi kendilerine vereceğiz. Bununla da yetinmeyeceğiz. TOKİ kuruldu. TOKİ kurulduğunda evi olmayanların oranı yüzde 24’dü bugün yüzde 25. Biz yüz bin kişiye hiçbir ayrım gözetmeden her yıl bedava ev vereceğiz. Meclisteki muhalefetin de hiç inandırıcılığı yok. 13 yıldır meclisteniz. Madem asgari ücretlinin maaşını arttıracaktınız o zaman niye bir kanun teklifi vermediniz?" diye konuştu.
ESNAFA KAYNAK VERECEĞİZ
Kocaeli'de esnafların sıkıntılarına dikkat çeken Destici, "Kocaeli’de Sakarya'da bu bölgede üreticilerimiz esnafımızın problemleri var. Onlara da kaynak üreteceğiz.Bizler devletin malını yetim malı gibi gören anlayışa sahibiz. Bu meydanı dolduran kardeşlerim, hanımefendiler de aynı anlayışa sahip. Bu yüzden milli ittifak iktidarında milletin parasını millete vereceğiz. Sadece ekonomi alanında değil eğitim alanında da çok kötü yönetiliyor" dedi.
DESTİCİ OY İSTEDİ
Destici konuşmasını sonunda diğer partili seçmenlere de seslenerek, "Bundan sonra çalmadık kapı tutmadık el bırakmayacaksınız. Milli ittifakımızı herkese anlatacaksınız, herkesin oyunu isteyeceksiniz.her iki siyasi partimizin de geçmişi tertemiz. Ve dolayısıyla millete gideceksiniz ve oyunu isteyeceksiniz. Bu büyük milletimiz bugüne kadar çeşitli nedenlerle farklı partileri destekleyip oy vermiş olabilir ama bugün bir milattır. AKP'li kardeşlerimizin de oylarını istiyoruz. MHP’ye CHP’ye oy veren kardeşlerimizin de oylarını istiyoruz. Doğudakinin de batıdakinin de alevi kardeşlerimizin de Kürt, Türkmen, Boşnak ayırt etmeden bütün kardeşlerimizin oyuna talibiz. Çünkü biz milli ittifakı milletimiz için kurduk" dedi.
Destici konuşmasının sonrasında vatandaşları tekrardan selamdı. Ardından sahneye Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak çıktı. Kamalak, kendisine yapılan tezahüratlara, selamlayarak karşılık verdi.
GİDİŞATI SİZLER DURDURACAKSINIZ
Kamalak konuşmasında, "Dünyada şehit kanından ve alın terinden daha verimli bir şey yoktur. Bu davanın temelinde şehit kanları vardır. Merhum hocamız bir islam mücahidi olarak bu davanın şehididir. Şimdi bizlere düşen o şehit kanlarını alın teriyle arttırabilmektir. Geldiğimiz nokta bakımından Türkiye, hiçbir zaman bugünkü kadar yalnızlığa itilmemişti. Yazık ki tam 56 yıldan beri Osmanlı’nın torunlarını Fatihlerin yavuzların torunlarını batıya baba katillerine aşık olan yöneticiler hazır olda bekletiyorlar. Avrupa ise Türkiye'ye geldiklerinde en lüks saraylarımızda ağırlanıyorlar. Ama buradan ayrıldıktan sonra bizleri tarihin en şerefli milletinin torunlarının katillikten de öte soykırımla suçluyorlar. Bu gidişi durduracak olan sizlersiniz"
ADİL DÜZEN
"Oyunu bozmamız lazım diyoruz. Bu münasebetle bütün kardeşlerimize sesleniyoruz. 77 milyonun tamamına sesleniyoruz. Gelin yaşanabilir bir Türkiye'yi yeniden kuralım. Tüm insanlığın muhtaç olduğu adil düzeni yeniden inşa edelim. İşçi kardeşlerimize memur, kardeşlerimize, emeklilerimize, çiftçilerimize, esnafımıza, engelli kardeşlerimize sesleniyoruz, gelin engelliler için de engelsiz bir Türkiye kuralım diyoruz" şeklinde konuştu.
'AKSARAY'IN KAYNAĞI NEREDEN?'
Kamalak, "Biz söz verdik mi o sözü yerine getirir.z. Biz Engelliler Bakanlığı kuralım diyoruz. Nitekim tarihimizde ilk defa 1996 yılında engelli kardeşlerimizin durumunu iyileştirecek kanun hükmünde kararname çıkarmıştık. Yetki verin Emekliler Bakanlığı, Esnaf Bakanlığı'nı kuralım. Üzerindeki faiz yükünü kaldıralım. Piyasanın canlanması için faizsiz kredi verelim sizlere diyoruz. Memur kardeşlerime sesleniyorum. Sen yıl itibariyle yüzde 2,5 ve 3 ‘e mi razısın yoksa yüzde 50’ye mi diye soruyoruz. Ben iktidar partisine de soruyorum sen 12 yıl içerisinde faiz babalarına tam 600 milyar para ödedin. Nereden buldun kaynağı. Hali hazırdaki bütçede 2015 yılı bütçesine bakın. Sadece faiz ödemesi için 2015 yılı bütçesine 54 milyar para ödenek konulmuştur. Ben soruyorum bu 54 milyar öderken kaynağı nereden bulacaksın. Elbette fakir fukaradan alacak. Yazı yazdığınız kalemden defterden alacaktır. Ve öbür taraftan soruyorum, mühendisler, mimarlar, Aksaray'ın maliyeti en az 10 milyar lira diyorlar. Kaynağı nereden buldun? Babanın kesesinden mi?" dedi.

MİTİNGDEN KARELER:

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: Milli, İttifaktan, Büyük, Miting,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
48
43
13
6
14
33
8
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
9
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı