Haber Detayı
05 Şubat 2018 - Pazartesi 22:56
 
"Laiklik ilkesinden asla taviz vermeyeceğiz"
Güncel Haberi


“LAIKLIK ILKESINDEN ASLA TAVIZ VERMEYECEĞIZ 

Bugün Laiklik İlkesinin Anayasa da yer almasının 81. Yıldönümünü kutluyoruz. Laiklik Bilimsel eğitimin çocuklarımızın ve aydınlık yarınların da güvencesidir.

138 GÜN GEÇTİ, İKİNCİ DÖNEM BAŞLIYOR AMA BELİRSİZLİKLER KALKMADI!

Gerekli altyapı hazırlıkları tamamlanmadan bir çırpıda kaldırılan TEOG’un yerine getirilen sistemin 138 gün sonra bile hâlâ tam netleştirilemediği, bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bugün eğitimde ikinci dönem başladı ama öğrencilerin liselere nasıl ve hangi kriterlere göre yerleşeceği hâlâ koca bir soru işareti olarak önümüzde durmaktadır.

Antalya’da düzenlenen Özel Okullar Derneği’nin sempozyumuna katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve bürokratları, yeni sisteme ilişkin gazetecilerin sorduğu sorulara ya tam cevap verememiş ya da skandal cevaplar vermiştir.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Çetin ise aynı sempozyumda resmen yeni sisteme dair acınası tabloyu gözler önüne seren açıklamalarda bulunmuştur.

Çetin, 2 Haziran’da yapılacak liseye geçiş sınavının sorularının çok zor olacağını söylemiş ve “Bu seçme sınavı olacak ve en üst gruptan yüzde 10 öğrenciyi seçeceğiz. Sorular çok zor olacak. Sorular öğrencilerin yüzde 50’sine, 60’na hiç hitap etmeyecek. Bu da doğal, biz üst grup öğrenciyi seçeceğiz” ifadelerini kullanmıştır.

ÖĞRENCİLER GÖZDEN ÇIKARILDI

Bu açıklamalar, öğrenciler arasındaki eşitliği tanımayan bir zihniyetin, sınavlara da bu çerçevede baktığını göstermiştir. Her öğrenciyi en makul şekilde ve potansiyelince geliştirmek, daha eğitimli hale getirmekle yükümlü olan Bakanlığın, milyonlarca öğrenciyi gözden çıkardığını ortaya koymuştur.

Aynı şahsın, “Sınav sadece belli okullarda yapılacaksa taşradaki yoksul bir çocuk bu sınava nasıl girecek? Nasıl ulaşacak ve nasıl konaklayacak?” sorusuna, “Çok zor bir soru. Ama sınav her yerde olmayacak” cevabı vermesi de ayrıca skandaldır. Bu, çobanken sınav birincisi olarak ülkece yüreğimizi ısıtan hikayeleri artık hiç duyamayacağımız anlamına gelmektedir ve yoksulun yoksul, köylünün de köyünde kalmasının fermanıdır.

YOKSUL ÇOCUĞUN FIRSATI OLMAYACAK

Ülkenin evlatlarının eğitimde fırsat eşitliği hakkı, hayata da eşit bakmayan yöneticiler tarafından yok edilmek istenmektedir. Eğitim-İş olarak bu ülkedeki tüm çocukların eşit, adil, bilimsel ve laik eğitime ulaşma; şehirdeki varlıklı ailelerin çocuklarıyla aynı koşullarda sınanma hakkını sonuna kadar savunacağımızın altını çiziyoruz!

Aynı bürokratın, “adrese dayalı kayıt” sistemine dair de bugüne kadar yapılan resmi açıklamalardan farklı şeyler söylemesi, bu sistemin de daha netleştirilmediğini göstermiştir. 

Apar topar yapılan bu sistem değişikliğinde;

- Tür ve içerik olarak hangi okulların “zorunlu olmayan” yeni sınava göre öğrenci alıp almayacağı,

- “Anadolu” diye adlandırılan liselerden geri adım atılıp “düz” lise uygulamasına geri dönülüp dönülmeyeceği,

- Kayıt kaosunun tam olarak nasıl aşılacağı,

hâlâ belirsizliğini korumaktadır.

ÖĞRETMENSİZ EĞİTİM!

Öte yandan aynı sempozyumda konuşan Milli Eğitim Bakanı da, eğitim geriletilirken öğretmenlerin durumunun da kötüleştirilmesinin boyutunu adeta itiraf etmiştir.

Bütçe görüşmeleri sırasında 109 bin öğretmene ihtiyaç duyduğunu rapor eden MEB’in, başındaki isim olan İsmet Yılmaz’ın sempozyumda 25 bin öğretmenin atanacağını müjde gibi sunması ise ayrıca trajik olmuştur.

Birçok gerici İslami vakıf ile protokol imzalayan ve bu protokollerin maliyetlerini Bakanlığı adına üstlenen Yılmaz, işsiz öğretmen ordusunu ne kadar umursamadığını bir kez daha göstermiştir.

Eğitim-İş olarak uyarıyoruz, bu belirsizlikleri eğitimin tüm paydaşlarından fikir almadan rasyonel biçimde netleştiremezsiniz; öğretmenlere hak ettiği değeri vermeden okulları bilgi yuvası haline getiremezsiniz; öğrenciler, öğretmenler, okullar arasında ayrımcılık yaparak, eğitimli, bir arada huzurla yaşayan bireylerin yaşadığı bir Türkiye umudunu ütopyaya dönüştürürsünüz.

Unutulmamalı ki; eğitimde kaos, ülke geleceğinde kaos demektir! 

Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube Adına

         Şube Başkanı

         Emine ÇALIK”

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: "Laiklik, ilkesinden, asla, taviz, vermeyeceğiz",
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
95
91
1
5
30
36
2
Fenerbahçe
84
90
4
6
26
36
3
Samsunspor
64
55
10
7
19
36
4
Beşiktaş
62
59
8
11
17
36
5
Başakşehir
54
60
14
6
16
36
6
Eyüpspor
53
52
13
8
15
36
7
Trabzonspor
51
58
11
12
13
36
8
Göztepe
50
59
12
11
13
36
9
Rizespor
49
52
17
4
15
36
10
Kasımpaşa
47
62
11
14
11
36
11
Konyaspor
46
45
16
7
13
36
12
Kayserispor
45
45
13
12
11
36
13
Gaziantep FK
45
45
15
9
12
36
14
Alanyaspor
45
43
15
9
12
36
15
Antalyaspor
44
37
16
8
12
36
16
Bodrum FK
37
26
17
10
9
36
17
Sivasspor
35
44
19
8
9
36
18
Hatayspor
26
47
22
8
6
36
19
A.Demirspor
2
34
28
5
3
36
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı