Haber Detayı
23 Temmuz 2010 - Cuma 00:00
 
ŞENSOY; BAŞBAKANI YÜCE DİVAN KORKUSU SARDI
Güncel Haberi


Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Ferhan Şensoy, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek İl Başkanlığı’na ait gelir-gider tablosunu www.chpkocaeli.com adresli parti sitesine koyduklarını ve şeffaf bir anlayış getirdiklerini söyledi. Kent ve ülke gündemini değerlendiren Şensoy, Referandumla ilgili çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, “Başbakan Anayasa değişikliği ile Yüce Divandan kendisini kurtarmaya çalışıyor. Yaklaşan seçimlerde Başbakan Yüce Divana gitme korkusu sardı” dedi.


GELİR-GİDER TABLOSU İNTERNETTE

CHP Kocaeli İl Başkanı Ferhan Şensoy, gelir gider tablosunu partinin internet sitesine koyarak Türkiye’de siyasi partiler arasında bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Şensoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ben öncelikle parti disiplinine çok önem veriyorum. Disiplinsiz ordunun savaş kazanma şansı yoktur. O nedenle geçmişte mali tablo ile ilgili basında partimizi rahatsız eden tartışmalar olmuştur. Bundan sonra benim yönetimimde partililerimiz www.chpkocaeli.com adresli internet sitemizde kimin ne verdiğini, partinin nereye para harcadığını görebilecek. İl Saymanımız Fehmi Timur’un bu çalışması Genel Merkez Saymanı ve MYK Üyesi Faik Öztrak tarafından takdirle karşılanmış ve örgütümüze teşekkür etmiştir” dedi.

ÖNÜMÜZE BAKIYORUZ

Göreve gelmelerinden bu yana kendisinin ve ekibinin başarılı olmadığı söylentilerine de cevap veren Şensoy, “Böyle bir kanıya katılmam söz konusu olamaz. Yerel basınımızın değerlendirme ve eleştirilerini saygıyla karşılıyorum. Ancak 2002’de başlayan oy kaybımız 29 Mart 2009’da yapılan yerel seçimlerde devam etti. Belediyeleri kaybederek ciddi sıkıntı yaşadık. Biz geçmişi geçmişte bırakarak önümüze bakmak zorundayız. Yönetimimize Kocaeli halkının talepleri sonucu oluşmuş ve önemli sorumluluk yüklenmiştir. Çalışma tarzımız farklıdır. Partimizi halkımızla buluşturmaya çalışıyoruz, sonuçlarını da alıyoruz. Çalışmalarımızla ilgili medyaya bilgi akışında eksiğimiz olabilir. Siyasi değerlendirmelerimde Kocaeli’nde hiç yanılmadım. 2011 genel seçimlerinde de yanılmadığımı birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN KENDİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

12 Eylül’de yapılacak referandum için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Şensoy konuyla ilgili şunları söyledi, “Referandumla ilgili konusunda uzman MYK Üyemiz Prof. Dr. Süheyl Batum bilgilendirme konferanslarına Gölcük’te başladı. Bilgilendirme panellerimiz hızla devam edecek. Referandum çalışmalarını koordine eden bir komisyon oluşturduk. Komisyon Başkanı Cihat Altunyuva’dır. Ayrıca sandık sorumlularımızı belirledik. Her sandığın bir gençlik kolu üyesi ile bir kadın kolu üyesi müşahitlerimiz olacaktır. 11 Eylül akşamına kadar ilçe ilçe, sokak sokak vatandaşlarımıza el ilanlarıyla birlikte Anayasa değişikliğinin başbakanın Yüce Divanda kendisini kurtarmaya yönelik olduğunu ve bu paketin dokunulmazlıkları kaldırmadığını dile getireceğiz. İşçiye, memura, esnafa, köylüye, emekliye hiç birşey sağlamadığını ve o nedenle ‘HAYIR’ diyeceğimizi anlatacağız.”

AKP’NİN AMPULÜ SADECE KENDİ DİBİNİ AYDINLATIYOR

AKP İl Başkanı Zeki Aygün’ün CHP aleyhine yaptığı ve ‘CHP şişirilmiş bir balondur. Balon da fazla şişmemiştir. İnişe geçeceğini göreceğiz’ sözlerini talihsiz bir açıklama olarak nitelendiren Şensoy, “AKP İl Başkanı Zeki Aygün’ün bu açıklaması talihsiz bir açıklamadır. CHP, devleti kuran, demokrasiyi getiren bir partidir. Kökleri tarihin derinliklerindedir. AKP’nin ampulü dibini aydınlatıyor. Ülkeyi ortaçağ karanlığına sürüklüyor. 2002’de sıfır terörle aldığı ülkeyi, açılım paketi aldatmalarıyla diriltilen terör örgütünün saldırılarının iyice azdığı, hemen hergün şehit cenazelerinin kaldırıldığı bir ülke haline getirdiler” dedi.

YENİ BİNAMIZ HER AÇIDAN ELVERİŞLİ

Yeni parti il binasının fiziksel ve maddi boyutu hakkında da bilgi veren Şensoy, “Yeni il binamızın konum itibariyle halkımızın rahat ulaşabileceği, fonksiyon itibariyle çok daha kullanışlı olması nedenleriyle birinci tercihimiz olmuştur. Elbette ekonomik boyutu da bu tercihimizde etkin olmuştur. Eski il binamıza 3.850 TL ödüyorduk. Buraya ilk yıl 1.500 TL ödeyeceğiz” diyerek,  “Basında eleştiren arkadaşımızın muhabiri gezip gördükten sonra yanlış değerlendirme yaptığını söyleyerek özür dilemiştir” şeklinde konuştu.

KARAOSMANOĞLU KOCAELİSPOR’A SAHİP ÇIKMALI

Siyasetin yanı sıra kentin bir ivmesi olan Kocaelispor’u da yakından takip ettiklerini kaydeden Şensoy, Kocaelispor’un 20 yıllık malzemecisi Galip Başarır’ın işten atıldıktan sonra kalp krizi geçirerek öldüğünü ve akabinde de yine kriz nedeniyle bir ay zorunlu izne çıkarılan kulüp çalışanı Ümit Dağrende’nin de  kendisini trenin önüne atarak yaşamına son vermesinden derin üzüntü duyduklarını ve ailelerine başsağlığı dilediklerini sözlerine ekleyen Şensoy,  Kocaelispor’un kupayı aldığında birden herkesin takıma sahiplendiğini, ama kentimizin adını taşıyan takımımızın şu sıralar perişan olduğunun altını çizerek, kent dinamiklerinin ve özellikle Büyükşehir Belediyesinin Kocaelispor’a destek olmadığını hatırlatarak, “Kocaelispor’un içine düştüğü kriz CHP olarak hepimizi derinden üzüyor. Kocaelispor, CHP’li yerel yönetimler döneminde büyük başarılara imza atmıştır. Kocaelispor’un başarısında otobüsün üstünde kenti selamlayan, başarıyı sahiplenen Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu bugün dünden daha çok Kocaelispor’a sahip çıkmalıdır. CHP, genel iktidarında ve özellikle yerel yönetimler iktidarında Kocaelispor’a sahip çıkacak ve büyük başarıları yeniden yakalayacağız. Halkımıza bu mutluluğu yaşatacağız” dedi.

BAŞBAKANI YÜCE DİVAN KORKUSU SARDI

Geçtiğimiz günlerde açıklanan anket sonuçları hakkında değerlendirmede bulunan Şensoy, CHP’nin tek başına iktidara koştuğunu ve hedeflerinin yüzde 40 olduğunu söyledi. “Tek başımıza iktidar olacağız” diyen Şensoy, konuyla ilgili şu yorumda bulundu; “İnsanlarımız işsiz, aç, sefalet içerisinde. Çöplükten çocuğuna götürecek ekmeğini arıyorlar. Ekonomik kriz çığ gibi artıyor. Ekonomik kriz başbakan ve çevresini teğet geçti. Ancak halkımızın yüreğini deldi geçti. Binlerce insan işinden oldu, yuvalar dağıldı. Esnafımız, köylümüz, emeklimiz, sanayicimiz mağdur oldu. Yolsuzluğu, hırsızlığı meşru gören zihniyet prim yapar hale geldi. Birileri siyasetten çok zengin oldu. Yaklaşan seçimlerde Başbakanı Yüce Divana gitme korkusu sardı. Anayasa Mahkemesi’nin yapısını değiştirme telaşına kapıldı. Ülke, Cumhuriyet tarihinin en borçlu dönemini yaşıyor. Özelleştirme adı altında ülkemiz satıldı. Bütün bunlardan sonra halkımız CHP’yi tek başına iktidara getirecektir” şeklinde ifade etti.

KILIÇDAROĞLU 22 AĞUSTOS’TA KENTİMİZDE

CHP genel Kurultayının ardından göreve gelir gelmez Türkiye’yi il il, karış karış dolaşan ve halkla kucaklaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kocaeli’ne geliş programının da belli olduğunu sözlerine ekleyen Şensoy,  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, programında bir değişiklik olmadığı taktirde 22 Ağustos Pazar günü kentimizde miting yapacağını ve mitingle ilgili hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: ŞENSOY;, BAŞBAKANI, YÜCE, DİVAN, KORKUSU, SARDI,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
48
43
13
6
14
33
8
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
9
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı