Haber Detayı
19 Ekim 2017 - Perşembe 23:48
 
SP'den gündeme ilişkin açıklama
Siyaset Haberi


“Sözün asıl sahibine,

Söyleyecek sözü olanlara,

ve sözünün arkasında duranlara selam olsun.

Milli Görüş hareketi, tüm insanlık için söylenmiş elli yıllık bir sözün ve tüm insanlığın ezeli davasının adıdır.  Milli Görüş, huzuru ve refahı arayan insanlığın yegane teminatıdır. Çünkü bu davanın neferleri, fethettikleri topraklara huzur ve güvenlik sözü vermiş bir milletin mensupları, ayak bastığı toprakları huzur ve güven iklimine dönüştürmüş bir ecdadın torunlarıdır.

Bizler, bu milletin evlatları olarak kınayanların kınamasına aldırış etmeden, egemenlerin karanlık düzenlerinden korkmadan, yerinden doğrularak millete söz verdik.

Milli ve manevi mimarlarımızın emanetlerinin farkında olarak gelecek için söz söylemiş, geleceğe haykırmış ve milleti için söyleyecek sözü olan bir hareketin bayraktarlarıyız.

Bizler Korkut Ata’dan Hoca Ahmet Yesevi’ye, Mevlana’dan Yunus’a akan bir ırmağın kollarıyız. Bizler Hacı Bektaş-ı Veli’den Tebrizli Şems’e erişen bir feryadın hayranlarıyız.  Bu topraklarda yoğrulan bir milletin evlatları olarak elli yıl önce milletimize söz verdik.

Bugün gelinen noktada verdiğimiz sözlerin her geçen gün daha değerli olduğu günleri yaşamaktayız. Ülkemizin içinden geçtiği zor günlerde millet için risk almış ve bedel ödemiş bir hareket olarak geçmişimizle gurur duymaktayız.

Geçmişte verdiğimiz ve yerine getirdiğimiz söz bugün daha anlamlı hale gelmiştir.  Milletimiz için bu topraklardan çıkan bir sesi haykırdık ve sözde kalmayan hizmet aşkı ile caddeler, sokaklara ve meydanlara haykırdık. Tarlalara, bağlara, yaylalara; dağlara, seslendik. Millet, doğasına ve mayasına uygun bu sıcak sese karşılık verdi.

Bu topraklara sözümüz vardı. Milli Görüş, bu milletin teminatı demiştik. Milli Görüş, bu dünyanın kurtuluşudur demiştik. Milletimize söz vermiştik. Yaklaşık elli yıllık bu söz, sahibini bekliyor. Bugüne kadar bu sesi ve bu sözü taklit etmeye çalışanlar sözlerinin altında kaldılar. Bu sesin asıl sahibi milli görüşün yegane temsilcisi Saadet Partisi’dir. Saadet davacıları olarak millete verdiğimiz bu kadim sözün arkasında olduğumuzu hatırlatıyoruz.

Bu söz elbet tekrar karşılık bulacaktır. Bu sözün taahhüdü, bugüne kadar olan kararlı ve inançlı duruşumuzdur.

Son elli yıldır ülkemizi ve bölgemizi kendince dizayn etmek isteyen güç odaklarına karşı fırsatçılık hastalığına kapılmadan yerinde ve sözünde duran bir hareketin sancaktarı olarak bundan sonra da günü kurtarmaya yönelik küçük hesaplar içerisinde olmayacağımızı taahhüt ediyoruz.

Geçmişte 12 Eylül ortamını hazırlamak isteyenlerin kirli hesaplarına rağmen Milli Selamet Partisi olarak yer aldığımız koalisyonlarla ülkemize ve Kıbrıs başta olmak üzere bölgemize huzur ve güven getirmiş bir misyonun devamıyız.

Soğuk savaş koşullarının devam ettiği yıllarda, bugün bile imkansız yerli ve milli sanayi hamlelerini bu sözle ve bu vaatle yerine getirdik, fabrikalar açtık.

Ülkede yaşartılmak istenen ideolojik kamplaşmanın yapaylığını ve tüm insanlığın kardeş olduğunu kınanma pahasına hayata geçirdik.

Ortaya koyduğumuz sanayi hamleleri ve teknoloji yatırımları ile yıllardır ayağımıza pranga gibi vurulan ekonomik ve teknolojik imkansızlık avuntusunu ortadan kaldırdık. On yıllar önce, onların ortak Pazar diye dayattıkları sömürü düzeninin milletin felaketi olacağını, kültürümüzün doğal havzalarında oluşacak ortak pazarlara söz vermiştik.

Gelinen noktada bedeli ve maliyeti son derece ağır bir şekilde ortaya çıkmıştır ki AB, NATO ve BM sadece Batının tek taraflı menfaatleri için bir paravandır.

Biz, on yıllar önce bu reçetenin bizi hasta edeceğini söyledik ve millete milli bir reçete önerdik.

Bizi savaş ekonomisine mahkum edip milletimizin evlatlarını ve imkanlarını yapay ve zorlama savaşlarla heba edenlere karşı uyardık ve ülkemizin doğusunda-batısında kardeşlik sözü verdik.

Üretimi milletçe yapacağımız gibi refahı da birlikte paylaşma sözü verdik.

90’lı yıllarda Refah Partisi bayrağı ile milletçe refah ve milletçe saadet sözü verdik. Devletin ve milletin imkanlarını ele geçirilerek doyumsuz ve insafsız bir azınlığa fırsat vermeyeceğimize söz verdik.

Bugün yaşanan ve her geçen gün büyüdükçe derinleşen havuz düzeneklerinin vatandaşı daha da fakirleştiren vahşi kapitalizme dönüşeceğini söyledik ve adil bir düzen vaadi ile topluma maddi ve manevi kalkınma için söz verdik.

En son 90’Lı yılların başında Adil Düzen sözü verirken eğitimde, sağlıkta ve adalette de adil bir dünya sözü verdik.

Bu topraklarda bin yıldır birlikte yaşayan aziz milletin evlatları!

Dün verdiğimiz sözlerin hepsinin farkında ve arkasındayız.

Bugün de kural ve yasalar kadar insaf ve merhamet için,

Batının pahalı teknolojilerini edinmek için servet harcarken Batıya kuru kuruya efelenmemeye,

Gerçek manada istihdam için,

Yerli ve milli sanayinin yeniden inşası ve yerli üretim için,

İtibar kazanmak adına israf etmemek için,

Parasız ve istikrarlı milli eğitim için,

Güvenli, konforlu ve ucuz sağlık hizmeti için,

Emeklilerin kalıcı saadeti için,

Gelir hesabı ile milletin cüzdanına abanmamak için,

Vergi adı altında zülüm yapmamak için,

Askeri vesayetten kaçarken polis devletine dönüşmemek için,

Soğuk savaşın bir parçası iken yeni bir maceranın parçası olmamak için,

Milletin iradesine ipotek koymamak için,

Milletin çocuklarının kaderi ile ikide bir oynamamak için sözümüz var.

Günü kurtarmaya değil, ülkeyi kurtarmaya sözümüz var.

Bu ses, insanlığın ezelden beri aşina olduğu bir sestir.

Milletimiz bu sesin sahibini bilmektedir. Atalarımızın emaneti olan bu topraklarda milletin gerçek kurtuluşu için huzur ve güvenliğimiz için, adalet ve saadet için MİLLETE SÖZÜMÜZ VAR.

22 Ekim 2017 Pazar günü saat 13:41’de İzmit Atatürk Kapalı Spor salonunda Genel Başkanımız Sayın Temel KARAMOLLAOĞLU’nun katılımıyla gerçekleştireceğimiz 6. Olağan Kongremizde bu sözü hatırlatmak için buluşuyoruz. Kocaelili kardeşlerimizi bu duruşa davet ediyorum.”

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: SP'den, gündeme, ilişkin, açıklama,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı