Haber Detayı
27 Temmuz 2019 - Cumartesi 21:38
 
Taşdemir'in iddialarına ve sorularına Başkan Büyükakın neden sessiz?
Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir son bir hafta içinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 1,5 Katrilyonluk ranttan tutun KBB'nin 7 şirketinde yönetim kurullarının gizlenmesine kadar can alıcı konularda aşağıda belirttiğimiz kamuoyunun merakla beklediği soruları sordu ama KBB Başkanı Tahir Büyükakın ve diğer yetkililer sessizliğini koruyor.
Güncel Haberi


TAŞDEMİR'İN İLK AÇIKLAMASI TAM BİR SKANDALI ORTAYA ÇIKARIYOR : TAM 1,5 MİLYAR LİRA RANT...
Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Darıca’da yer alan arazi ile ilgili, “Bu pozisyondaki bir plan değişikliği ile ortalama 5 bin TL ile hesaplarsak toplamda 1,5 milyar TL’lik bir rant alanı sağlanmaktadır” dedi.
 
CHP İl Başkanvekili Harun Yıldızlı, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir ve meclis üyesi Orhan Tanış CHP İl Binası’nda bir araya gelerek Darıca bölgesinde Büyükşehir Belediyesinin yaptığı imar değişiklikleri ile ilgili açıklama gerçekleştirdi. Engin Taşdemir, Darıca’da yer alan arazi ile ilgili, “Bu pozisyondaki bir plan değişikliği ile ortalama 5 bin TL ile hesaplarsak toplamda 1,5 milyar TL’lik bir rant alanı sağlanmaktadır” diyerek, bu plan değişikliğinin Kocaeli’deki bugüne kadar ki en skandal değişiklik olduğunu söyledi. Taşdemir, şunları kaydetti: “11 Temmuz Perşembe günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda bir imar konusu görüşüldü. Kocaeli’de bugüne kadar en skandal diyebileceğimiz imar plan değişikliğidir. 390 dönüm denizin dibinde yer alan bir arazi var. Bu alan Termal Grup denen bir şirkete veriliyor. Bu alan Emek Mahallesi’nde yer alıyor. Tahir Bey’den önceki kanun tanımaz eski yönetim bu alanda değişiklik yaptı. Kat yüksekliği olarak yükseklik sınırı yok dendi.
 
MAHKEME KARARI HİÇE SAYILDI
Yetmedi sosyal donatı alanlarında istenilen gibi oynama şansı verildi. Bu arsanın değerinin daha da artması için arazinin dibine yat limanı yapılması meclisten geçirildi. Tabiri caizse bu arazi de yer de senin gök de senin dendi. Biz o dönemki grup olarak konuyu, Kocaeli İdare Mahkemesi’ne taşıdık ve anında bu plan durduruldu. Üst mahkemeden de bizim lehimize karar çıktı. Geçtiğimiz dönemki yönetim yine bu mahkeme kararını hiçe sayarak, konuyu küçük değişikliklerle meclise getirdi. Biz yine şerh koyduk. 11 Temmuz günü ise tekrar bu konu gündeme geldi.
GEÇİT VERMEYECEĞİNİ UMUYORDUK
Ben ve arkadaşlarım, Sayın Tahir Büyükakın’ın böyle olağanüstü bir rant projesine geçit vermeyeceğini umuyorduk. Kendisi her fırsatta mutlu şehir Kocaeli demişti. Geçmişi eleştirmesini beklemiyoruz fakat bu plandan dolayı kamuya verilen zarardan dolayı imar değişikliğini reddedeceğini düşünüyorduk, maalesef yanıldık. Plan değişikliği ile 273 bin metrekarelik fazladan bir inşaat alanı ortaya çıkacak.
HEM VİCDANA HEM HUKUKA TERS
Bu pozisyondaki bir plan değişikliği ile ortalama 5 bin TL ile hesaplarsak toplamda 1 buçuk milyar TL’lik bir rant alanı sağlanmaktadır. Rant hem inanca hem vicdana hem de hukuka terstir. Sayın Büyükakın’a sormak istiyorum; böylesi bir imar rantı Kocaeli’deki tüm vatandaşlara sağlanacak mıdır? Sayın Büyükakın’ın aklına kim girmiştir ve Büyükakın, geceleri rahat uyuyabilecek midir?”
OLAĞANÜSTÜ HAKLAR VERİLİYOR
Ardından konuşan meclis üyesi Orhan Tanış ise şunları söyledi: “Mevcut planda burası 2 kat ve 3 kat yapılabilecek bir araziydi. Satış işleminden sonra plan teklifi hazırlanarak bu alan özel alan olarak ilan edilmiştir. Yollar projeye göre yeniden düzenleniyor. Bugüne kadar kimseye verilmemiş olağanüstü haklar veriliyor. Mahkeme bu planı iptal etmiş ve sonra belediye bu alan ile ilgili söz konusu plan teklifini hazırladı.   
FARKLI PLAN GİBİ GÜNDEME GELDİ
İncelediğimizde küçük birkaç değişiklik dışında aynı planın önümüze geldiğini görüyoruz. Mahkeme kararı ile iptal edilen bu karar, çok küçük değişikliklerle farklı bir planmış gibi meclis gündemine getirilmiştir. CHP grubunun reddetmesine rağmen AKP oylarıyla bu plan meclisten geçirilmiştir. En az İzmit MİA alanı kadar önemli olan bu konu kamuoyunda çok fazla yer almamıştır.”

ENGİN TAŞDEMİR'İN DİĞER AÇIKLAMASI İSE KBB'NİN / ŞİRKETİNE İLİŞKİN GİZLENEN BİLGİLER ÜZERİNE.. İŞTE AÇIKLAMA:

"BÜYÜKŞEHİR NEYİ GİZLİYOR?" 
CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, belediye iştiraki şirketlerin yönetim kurullarıyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Taşdemir, “Pek çok belediye şirketinin yönetim kurulu bilgileri internet üzerinden yayınlanırken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi neyi gizliyor anlayamıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Engin Taşdemir son günlerde ülke gündemini de meşgul eden belediye şirketleri ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Son olarak dün Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, belediye başkanı Alinur Aktaş’ın 10 şirkette yönetim kurulu başkanı olduğunun ortaya çıkmasının ardından yayınlanan açıklamada Taşdemir şu ifadeleri kullandı; “Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili olay bize bir kez daha şeffaf belediyeciliğin gösterdi. Bursa’ya ait 10 şirketin yönetim kurulu bilgisi internet üzerinde yer alıyor. Bu bilgilere istediğiniz zaman ulaşabiliyorsunuz. Alinur Aktaş’ın etik dışı yönetim kurulu başkanlık görevleri de bu şekilde ortaya çıktı. Bu da şirketlerdeki şeffaflığın belediyelerdeki olumsuzlukların ortaya çıkmasında ne kadar etkili olduğunu bizlere gösterdi.
 
YÖNETİMLERİ GİZLENEN 7 ŞİRKET VAR
Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde bu şeffaflık maalesef yok. Belediye iştiraki olan şirketlerin hiçbirinde yönetim kurulu üyeleriyle ilgili bilgi yer almıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre şu anda belediyenin UlaşımPark A.Ş., Antikkapı A.Ş., Belde A.Ş., İZAYDAŞ, Kent Konut A.Ş., İzmit Su A.Ş. ve Sekapark A.Ş. isimli 7 şirket bulunuyor. Bu şirketlerin internet sitelerinde yönetim şemaları da bulunuyor. Ancak bu şemalarda yönetim kurulları yok, en üst organ olarak genel müdürlük makamı gösteriliyor. Yani yönetim kurulları saklanıyor. Merak edip sorduğumuzda cevap vermiyorlar, ‘ticari sır’ diyorlar.
 
CEVAP BEKLEYEN SORULAR 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle ilgili bu durumu kamuoyunun takdirine sunuyor ve merak edilen şu sorulara cevap istiyorum;
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın kaç şirketin yönetim kurulunda yer alıyor?
7 şirketin yönetim kurulu üyeleri kimler?
Bu yönetim kurulu üyeleri arasında eski ve mevcut AKP’li yönetici var mı?
Yönetim kurulu üyeleri ve yönetim kurulu başkanları huzur hakkı adı altında aylık ne kadar ücret alıyor?
Neden şirketlerin yönetim kurulu bilgilerini yayınlamıyorsunuz?
 
Engin TAŞDEMİR'in kamuoyunca merakla bekelenen sorularının cevabı henüz ne KBB Başkanı Tahir Büyükakın ne de bir başka yetkili tarafından cevaplanmadı. Haber sitemize gönderilen iletilerde vatandaşlar soruların cevaplandırılmasının demokrasimizin bir gereği olduğunu belirtiyorlar.
 
 
 
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Taşdemir'in, iddialarına, ve, sorularına, Başkan, Büyükakın, neden, sessiz?,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı