Haber Detayı
09 Eylül 2014 - Salı 17:17
 
Toker: “KSMMMO Bünyesel Sorunlarını Çözebilecek Güçte Kurumsal Bir Yapıdır.”
Güncel Haberi


"Kocaeli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler odası Meclis Başkanı olarak bir yerel gazetemizde şahsımın çabalarına ilişkin kaynağı belirtilmeyen ancak benim bilgim olmadan ve kaynağı tarafımdan bilinmemesi olanaksız olan bir yorumun çıkması nedeniyle, gerek şahsımın gerekse odamız bünyesinde bir parçası olduğum kurumsal yapılanmanın çabalarının gerek meslek kamuoyumuz gerekse kent kamuoyunun doğru bilgilenmesini sağlamayı bir görev bilerek yaşamakta olduğumuz süreci, ilişkili olduğumuz boyutuyla kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

KSMMMO, 1989 yılında 3568 sayılı meslek yasamızın çıkması ile birlikte  kentimizde bu mesleği yürüten arkadaşlarımızın katkılarıyla ve Başta Ender ŞENOL olmak üzere bir bölümünün yaşamını yitirdiği çok sayıda arkadaşımızın önder ve katılımcı birey olarak katkılarıyla hızla kurumsallaşarak, sayısal olarak bizden çok fazla meslektaşımızı kucaklayan illerimiz tarafından gıpta ile izlenen bir  gelişme süreci ile hak ettiği birçok alanda örnek ve önder çalışmaları ile gerek kentimizdeki diğer meslek odaları arasında gerekse ülke çapında örgütlenmiş meslek örgütümüz TÜRMOB bünyesinde saygın bir yer almış ve kuruluşundan bu yana yerel ve ulusal ölçekte mesleki örgütlenmemizin başat yapılarından biri olma onurunu yakalamış bugün itibariyle 1400’ü aşkın üyesiyle güçlü bir meslek odasıdır, sivil toplum örgütüdür.

Bu onur, KSMMMO üyesi tüm SM ve SMMM ile bugün zorunlu olarak farklı yapılanma içerisinde olan birçok YMM arkadaşımıza ait bir onurdur.

KSMMMO gerek mesleki sorunlar konusundaki gerekse kentsel ve ulusal sorunlara ilişkin duyarlılığı ile 20 yıllık bir süreçte bugüne gelme başarısını yakalamıştır.

KSMMMO’nun bu başarı sürecini anlayabilmek için öncelikle onun yapılanmasını bilmek ve doğru anlamak gerekir. Çünkü KSMMMO’yu diğerlerinden ayıran temel özelliklerin başında yapısal organizasyonu gelmektedir.

KSMMMO’yu TÜRMOB bünyesindeki tüm diğer odalardan ayıran temel özelliklerin başında bu gelmektedir.

KSMMMO, genel kurullarında, tüm diğer odalardan farklı olarak, Yönetim, Disiplin ve Denetim Kurulları gibi yasal organların dışında genel kurul iradesiyle 76 kişilik meclis ve  her biri 5 ila 25 kişiden oluşan ve toplamda 60 kişiden oluşan  6 Çalışma Grubunu seçimle belirlemekte, sonrasında seçilmiş yönetimin iradesi ve koordinasyonu ile ilçelerdeki meslektaşlarımızın doğrudan katılımıyla temsilcilik kurullarını seçmekte, ayrıca seçilmiş yönetim kurulumuzun iradesi ve koordinasyonu ile TESMER, Serbest Rekabet Kurulu ve Etik Kurul olmak üzere 19 birimden ve bu birimlerde görev alan 148 kişilik bir meslek mensubu-nun oluşturduğu kadroyla çalışmalarını yürüten son derece kurumsallaşmış bir meslek odasıdır.7 kişilik yönetim kurulumuzda bu güçlü katılımcı çalışma ekibinin koordinasyonu ile odayı yönetme sorumluluğunu üstlenmiş bir organdır.

Odamız, bu çalışma biçimini benimsemiş ve yıllardır alışmış bir örgüttür.

Yerel basınımızda şahsıma atfedilen çaba işte böylesi bir kurumsal yapının çabalarıdır.

Öncelikle bunun bilinmesini bir gereklilik olarak gördüğümü paylaşmak istiyorum.

Bu yapılanmadaki tüm birimlerin işlevleri tanımlanmış ve her bir birim tanımlanmış bu görev ve sorumlulukları temelinde işlevlerini yürütmektedir.

Son yıllarda, bu yapılanmayı içselleştirememiş, bunu algılamakta zorlanmış kimi meslektaşla-rımızın sürecin kendilerine sundukları fırsatlarla bu yapılanmada Yönetim Kurulu Üyeliği gibi son derece onurlu ve sorumluluk gerektiren görevleri üstlenmiş olmalarına karşın kişisel ihtirasları ve sadece kendileriyle sınırlı bireysel hedefleri nedeniyle kimi sorunları çok fazla abartarak ve adeta bir fırsat bilerek, sorunu çözecek adımları atmak yerine bu son derece kurumsallaşmış yapıda sorun kaynağı haline dönüştüğünü hemen tüm meslektaşlarımız bugün itibariyle sessizliklerini bozmasalar da sabırla ve tabiî ki kaygıyla izlemektedirler.

Yerel basınımızda şahsıma atfedilen çaba, işte böylesine kurumsal yapının sürece yönelik bir uyarısı ve sorunları daha da derinleştirmeden çözme çabasıdır.

Yönetim kurulu dışında yukarıda tanımladığım mevcut 18 birimin birinci derece sorumlula-rından 16 sının fiilen, 2 sininde il dışında olmaları nedeniyle telefonla toplantıya eksiksiz katılımlarıyla 28 Ağustoa 2014 tarihinde odamızda yapılan toplantıda, odamız bünyesinde sürmekte olan ve giderek derinleşen yönetim krizi ele alınmış, yaklaşık 4 saat süren toplantı sürecinde eksiksiz tüm katılanların görüşlerini paylaşmaları sonrasında oluşan ortak yaklaşım

O anda hızla kaleme alınarak imza altına alınmış, ardından bu metin daktilo edilerek okuma yazma bilen hemen herkesin anlayabileceği netlikte orijinal haliyle birlikte Yönetim Kurulu Başkanlığına sunulmuştur.

Bu yazılı belge, Yönetim kurulu üyelerimiz dışında Odamız Genel Kurulunun toplam iradesini ve yoruma açık olmayacak netlikte ortak düşüncelerimizi ifade etmektedir.

Bu toplantı hiçbir grupsal kaygı taşınmadan yapılmış, hemen her gruptan temsilcilerin var olduğu ve Yönetim Kurulunun tamamının katılmadığı bir toplantıdır.

Şahsımın çağrısıyla yapılan bu toplantının tek kaygısı, odamızın daha derin sorunlara gömülmeden yasal süreçte genel kurul iradesi düzeyinde değerlendirilerek bir çıkış yolu aranmasından ibarettir.

Bu irade bugün bu oda bünyesinde yer alan tüm üyelerin ortak iradesidir.

Ancak tüm bu çabalarımıza karşın Yönetim Kurulumuzda görev almış bir grup arkadaşımız bu iradeyi dikkate almadan, adeta meydan okuyarak her türlü oda etik kuralları ve yasallığını çiğneyerek, kişisel ihtiraslarına adeta boyun eğerek hiç beklemediğimiz ve hiç tasvip edemeyeceğimiz bir adımı, sağduyulu meslektaşlarımızın sabırlı ve hoşgörülü duruşlarını da fırsat bilerek odanın kurumsal belgelerine ve birimlerine müdahil olarak değiştirmeyi de kapsayan, oda çalışanlarını tehdit eder nitelikte suç unsuru oluşturan adımları atarak, maalesef odamız bünyesinde son derece kritik bir krizin kaynağı olmuşlardır.

Ancak KSMMMO, bünyesindeki meslektaşlarımızın sağduyusu ve yılların birikimi ile bu krizi daha da derinleştirmeden aşabilecek güçtedir.

Ne bu kriz, kimilerinin ileri sürdüğü gibi yıllarını bu mesleğe adamış Ender ŞENOL’la ilişkin bir krizdir, ne de kimileri tarafından şahsıma atfedilmiş adı geçen toplantı ve Yönetim Kuruluna sunulan yazılı belgenin tüm kaygısı sadece Ender ŞENOL’la sınırlı bir adımdır. 

Konunun bugün itibariyle bu düzeyde bilinmesi ve bahse konu olan belgeyi imzalayan arkadaşların oda içerisinde oluşan gruplardan hangisinden olurlarsa olsunlar, imzalarının sahibi olmaktan asla çekinmeyecek, attıkları imzanın sadece kendilerini bağlamayarak taşıdıkları temsiliyetler oranında sorumluluk içerdiğini bilecek kadar bilinçli ve sorumluluk sahibi olduklarının farkında, düşünce ve önerileri ile oluşturdukları belgeye özgürce attıkları bu imzalarının gerektirdiği yolun sonuna kadar yürümekten geri durmayacak kadar onurlu ve cesur meslektaşlarımız olduğunun, yine şahsımın bu denli onurlu ve sorumluluk sahibi bir meslek grubunun sadece bir parçası olduğumun bilinmesi amacıyla kamuoyunu bilgilendirmeyi bir görev bilir, bu sorumluluk sahibi arkadaşlarımızın önümüzdeki süreçte yapılması gerekenleri, tüm meslektaşlarımızla buluşarak KSMMMO’da oluşturulan bu krizin en kısa sürede aşılması için gerekli her şeyi yapacaklarına olan inancımla ve bu açıklamanın sadece şahsımı bağladığının altını çizerek son derece önemsediğim kent ve meslek kamuoyumuzla paylaşır, bizleri izleyen ve önemli kılanlara teşekkürlerimizi iletir saygılar sunarım. 07.09.2014

SMMM B.Mehmet TOKER

KSMMMO Meclis Başkanı"

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: Toker:, “KSMMMO, Bünyesel, Sorunlarını, Çözebilecek, Güçte, Kurumsal, Bir, Yapıdır.”,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı