HABER ARŞİVİ

Lütfen Bir Tarih Seçiniz

E-Bülten

İsim Email

Sitemizin yeniliklerinden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

Suriyeli göçmenlere sizce Türk Vatandaşlığı verilsin mi?
  • Hayır
  • Evet
  • Kararsızım
14 Mart 2009 Cumartesi Saat: 00:00

SALİH ŞİRİN MAG-DER’İN DAVETLİSİ OLDU, ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

17 Ağustos 1999 depremi sonrası kurulan sivil toplum örgütü Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği’nin Körfez Şubesi CHP Körfez Belediye Başkan Adayı Salih Recep Şirin’i davet ederek projelerini dinledi.

MAG-DER’in Körfez Tütünçiftlik’teki dernek binasında gerçekleştirilen programa Salih Recep Şirin’in yanı sıra meclis üyesi adayları ve bir gurup partili katıldı.

Körfez MAG-DER Başkanı Bahri Soyyiğit’in yönettiği program saygı duruşu ile başladı. Ardından MAG-DER’in 8  dakikalık tanıtım sinevizyonu izlendi.

Bu oluşum 20 mahalleye yayılmalı

Şirin katılımcıların sorularını yanıtlamadan önce yaptığı kısa konuşmasında, “1999’da büyük bir afet yaşadık. Depremle beraber Tüpraş yangını da başlamıştı. Sonuçta fabrika terk edildi ve bölge boşaltıldı. 100’lerce vatandaşımız bu esnada enkaz altında yardım beklerken ekiplerinde az oluşu nedeniyle yaşamını yitirdi. Onun içindirki MAG-DER gibi oluşumların önemi o gün anlaşıldı. Bu oluşum o gün olsaydı belki de bu kadar kaybımız olmayabilirdi. Bugün için Mimar Sinan, Güney, Kuzey ve Fatih Mahalleleri’nde örgütlü olan bu oluşum Hereke’de dahil olmak üzere 20 mahallemize yayılmalıdır. Ben belediye başkanı seçilmem durumunda yasalar çerçevesinde bu oluşumun daha da geliştirilmesi noktasında üzerime düşen tüm desteği vermeye söz veriyorum. Körfez bugün için Marmara depremi tehditi altında ancak yerel yönetimler çim dikmekten başka bir iş yapmıyorlar. Biz yönetime gelirsek Körfez yanıcı ve parlayıcı tanklar içeren tesisleri bünyesinde barındırdığı için ilçemize çok özel bir söndürme ekibi kuracağız. Tehlikeyi en aza indirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Körfez’in asıl önceliği bu olmalıdır, park, bahçeler, piknik alanları değildir. Önce güvenli bir yaşam olmalı. Bunların kafası park, bahçe, çimden başka bir şeye çalışmıyor. Körfez deprem bekliyor kimse önlem almıyor” dedi.

Optimist dünya şampiyonu yapılabilir bir Körfez olacak

Ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Şirin, “projelerimiz arasında işsizlere iş imkanı tanınması da var. Her evden bir kişiye vasıflı olup olmadığına bakmaksızın iş imkanı yaratacağız. Eğitim ve sağlık alanında çok ciddi projelerimiz var. Deniz sporlarına el atacağız. Körfez’de Hüseyin Avni Şirin döneminde optimist dünya şampiyonası yapılırken şimdi deniz sporları yok edildi. Baştopçu ve Yenilmez zamanların da deniz sporları yok edildi. biz spor alanlarını yenileyecek tesislerimizi teknolojik donanıma kavuşturacağız. Ayrıca Körfez’e marina kazandıracağız.

Park alanı yapılıp esnaf rahatlatılacak

Bir vatandaşın Körfez ilçede ki park sorununu nasıl çözeceksiniz sorusuna çok çarpıcı bir projesi ile yanıt veren Şirin, “Ağadere caddesi’nde ciddi anlamda park sorunu yaşanıyor. Bunlar caddeleri daha da küçültüyorlar. Esnaf kan ağlıyor. Biz Ağadere sorununu çözeceğiz. Cadde üzerine direkler üzerinde çağdaş görünüme sahip  park alanı tesis edeceğiz” dedi.

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız :
E-mail Adresiniz :
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?