İş Güvenliği Uzmanları da öncelikli aşı olmak istiyorlar
İş Güvenliği Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Cihan İş Güvenliği Uzmanlarının öncelikli aşı grubuna dahil edilmesini talep ederek; "İş Güvenliği Uzmanlarının da aşılanmasına bir an önce başlanılmasını istiyor ve bu konuda sesimizin bir an önce duyulmasını bekliyoruz." dedi.
05 Mayıs 2021 - Çarşamba 16:05

HER GÜN BİR ÇOK UZMAN COVİD-19 VİRÜSÜNE YAKALANIYOR

Edinilen bilgilere göre iş güvenliği uzmanları arasında koronavirüse yakalanan uzman sayısı her geçen gün artıyor. Sürekli sahada çalışmak zorunda kalan iş güvenliği uzmanlarının her gün bir çok kişiyle temas halinde kalmaları nedeniyle büyük oranda Covid-19'a yakalanma riski de taşıdıkları ifade ediliyor. 

"UZMAN ARKADAŞLARIMIZIN ÖNCELİKLİ AŞILANMASI ELZEMDİR"

İş güvenliği uzmanları arasında artan vakalar nedeniyle görüşüne yer vermek istediğimiz İş Güvenliği Uzmanları Derneği (İSGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut CİHAN yazılı bir açıklama yaparak, Uzmanların  öncelikli olarak aşılanmasının elzem olduğunu belirtti. Başkan CİHAN'ın açıklaması şöyle;

"Pandemi Kurulundan Beklentimizdir. Bilindiği gibi COVID-19 salgınına karşı aşı uygulanacak gruplar Sağlık Bakanlığınca belirlenerek açıklanmıştır.

Covid-19 pandemisinin iş hayatı üzerinde büyük etkileri olmuştur. Salgını kontrol altına alabilmek için birçok iş yeri kapatılmış veya uzaktan/evde çalışma sistemine geçilmiştir. Ancak bazı sektörlerde çalışmanın devam etmek zorunda olması ve işin niteliği gereği uzaktan çalışmaya elverişli olmaması nedeniyle uzaktan/evde çalışma uygulanmamaktadır. 

İşyerlerinde COVİD-19 aynı zamanda bir iş sağlığı güvenliği sorunudur.
Salgının başladığı ilk günden beri iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve diğer sağlık personelleri yaptıkları iş gereği sürekli olarak çalışma yaşamının içerisinde işyerlerinde bulunmaktadırlar. Dolayısı ile COVİD-19’a yakalanma olasılığı da yüksek meslek gruplarıdır. 

Nitekim işyeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanlarından hastalığa yakalanıp hayatını kaybedenler olmuştur.

Salgının başladığı andan itibaren bu dinamik yapıda çarkın temel yapı taşındaki unsurlardan olan İSG profesyonellerinden iş güvenliği uzmanları ayrımcı muameleye tabi tutulmuştur. Diğer Profesyoneller olan doktor ve Diğer Sağlık Personelleri aşı olmuş ancak İş Güvenliği Uzmanlarının aşılama süreci başlatılmamıştır.  

Oysaki hepimiz bu oluşumun bir parçasıyız. Bu ayırımın nedenlerini bilememekle beraber İş Güvenliği Uzmanlarının da aşılanmasına bir an önce  başlanılmasını istiyoruz ve bekliyoruz."

 

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...