CHP'den il seçim kuruluna itiraz
Geçersiz oy sayısının 5 binin üzerinde olduğu Körfez’de CHP’nin İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz reddedildi.
03 Nisan 2024 - Çarşamba 00:13

 İl Seçim Kuruluna da itiraz dilekçesini sunan CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, "Hakkımızı sonuna kadar savunacağız. İnancımız oyların yeniden sayılması. AK Parti'nin adayı da bu kara bulutları ortadan kaldırmak istiyorsa mücadelemize destek versin" dedi

AK Parti  Körfez Belediye  Başkan adayı Şener Söğüt, yerel seçim yarışında 34 bin 209 oy ile en yakın rakibi olan CHP adayı Tayfun Balıkçı’dan 1395 oy fazla alarak yeniden Körfez Belediyesi Başkanı seçildi. İlçede kullanılan oylardan 5 bin oy geçersiz sayıldı. CHP Körfez İlçe Başkanlığı, bu sonuçların ardından seçim sonuçlarına itiraz ederek Körfez’de oy kullanılan 401 sandığın tekrar sayılması için İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu. İlçe Seçim Kurulu CHP’nin itirazını reddetti. CHP Körfez İlçe Örgütü, İlçe Seçim Kurulunun kararı sonrasında İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

CHP  Kocaeli İl Başkanı Sarı, İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz başvurusu ardından CHP İl Başkanı Sarı, “Hatay’da ve Tüm  Türkiye’de olduğu gibi Körfez halkının iradesinin kimseye teslim edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Şu anda burada partililerimizle ve demokrasiye inanan tüm avukatlarımız eşliğinde İl Seçim Kuruluna itirazımızı yaptık. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Bu bir demokrasi mücadelesidir, sadece Körfez Belediyesi için değil Körfez halkının kararına saygı duyma onların kararlarını koruma mücadelesidir. Tespit ettiğimiz hatalar ve usulsüzlükler başlıca çuvalların usulüne uygun mühürlenmemesi, elektriklerin birden fazla yerde oy sayımı esnasında kesilmesi, geçersiz oyların adayların arasındaki farkın 3 katına denk geliyor olması şeklindedir. Bu durumda seçime ve halkın iradesine gölge düşürmektedir. İl Seçim Kurulu bu seçimden başı dik bir şekilde görevini yapmış olarak çıkmak istiyorsa itirazımızı kabul etmeli, seçim sonucu üzerindeki şaibeyi ortadan kaldırmalıdır.

GEREKLİ MERCİLERE İTİRAZIMIZ DEVAM EDECEK

Halkımızın demokrasiye olan inancına yara verip vermeme meselesini vicdanlarınıza bırakıyoruz, ancak mücadelemizi asla ve asla bırakmayacağız. AK Parti’nin adayı eğer kendine o kadar güveniyorsa kara bulutları gidermek, ortadaki usulsüzlükleri kaldırmak için itiraza destek vermelidir. Unutmayın ki milletimizin iradesinin şeffafça yansımasının önüne geçebilecek hiçbir güç yoktur. Bizler de hakkımız olanı almak ve kullanılan her bir oya sahip çıkmak için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. İl seçim kurulu 2 gün içerisinde itirazımıza cevap verecektir. Bu sonuca göre Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edeceğiz” CHP Körfez Belediye Başkan Adayı Tayfun Balıkçı, Sarı’nın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Anadolu Ajansı verisine göre 2 bin dolaylarında olan bağımsız adayın verisi gün sonunda 360’a düşmüştür. Bu durum da elektriklerin kesildiği yerlerde sandıklara müdahale olduğunu göstermiştir. Biz sonuna kadar halkımızın iradesinin mücadelesini vereceğiz ve gerekli mercilere tüm itirazlarımızı yapacağız.” (Haber:seskocaeli)

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...