Yukarı Hereke de İmamın Evi Alevlere Teslim Oldu
Körfez Cumhuriyet Mahallesi'nde çatıda başlayan yangının cami imamının evi, alevlerin sıçraması sonucunda alevlere teslim oldu
16 Nisan 2024 - Salı 23:03

Alınan bilgilere göre, camide başlayan onarım çalışmaları sonrasında cami yanındaki apartmanda bulunan imamın evinin çatısında da tamirat yapılmak istendi. Tamirat sırasında çatıdan yükselen alevler hızla tüm evi sardı. İhbar üzerine olay yerine müdahale eden itfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. İmam Mahmut Aldemir'in kullandığı ev büyük hasar görürken yangınla ilgili jandarma soruşturma başlattı. 

Muhtar isyan etti
Mahalle muhtarı Abdurrahman Can ve mahalle sakinleri yangın sonrasında isyan ederek yıllardır söz verilmesine rağmen Yukarı Hereke'ye itfaiye müfrezesi kurulmadığını söylediler. Muhtar ve mahalle sakinleri, yolun uzunluğu nedeniyle itfaiye ancak 40 dakikada gelebildiğini oysa Yukarı Hereke'ye kurulacak bir müfrezesinin yangınlara müdahaleyi kolaylaştıracağını belirterek ''Yıllarca bize Büyükşehir Belediye Başkanı da İlçe Belediye Başkanları da bunun için söz verdiler ancak hiçbir çalışma olmadı. Çıkan her yangına müdahale edilebilene kadar alevler binaları kullanamaz hale getiriyor.'' dedi.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...