HERGÜN KİLOMETRELERCE YOL YÜRÜYOR, İŞTE YERLİ NOEL BABA
06 Mart 2010 - Cumartesi 00:00

Körfez ilçe 90 Evlerde kızının yanında kalan Hüseyin Çelik (77) hergün kilometrelerce yol yürüyüp, tanımadığı ve ilk kez gördüğü çocuklara çikolatalar, bisküviler dağıtıyor.

Hüseyin dedenin haber sitemize yaptığı açıklamalar ekibimizi çok şaşırttı. Kendisini tamamen dünya çocuklarına adayan Hüseyin Çelik emekli bir eczacı kalfası.

4 çocuk sahibi Hüseyin dedenin tek oğlu Cumhur Çelik’i 42 yaşında geçtiğimiz yıl kalp krizinden kaybettiği ve şu anda 3 kızının sağ olduğu, Yarımca 90 Evler’de kızı ile birlikte yaşadığı ve  her gün kilometrelerce yol yürüyerek Kirazlıyalı’dan İzmit’e kadar tüm sokakları dolaşarak poşetlerle çikolata, şeker ve bisküvileri çocuklara dağıttığı ifade edildi.

Sorularımızı da yanıtlayan Hüseyin dedenin , “Niçin çocukları sevindirmek için hergün kilometrelerce yol yürüyorsun?” sorumuza verdiği yanıt ekibimizi de duygulandırdı.

Hüseyin dede, 13 yıl önce kaybettiği eşinin vasiyetini yerine getirdiğini belirtti. Hüseyin dedenin 13 yıl önce 52 yaşında kaybettiği eşi Nadiye Çelik çocukları çok seviyor ve bu nedenle de eşine vasiyetinde “hergün gördüğün tüm çocukları mutlaka sevindir” demişti. Hüseyin dede de 13 yıldır eşinin vasiyetini yerine getirerek sokaklarda gördüğü çocuklara yanında taşıdığı poşetlerden çıkarttığı şekerlemeleri dağıtıyor.



Kendisi kalp hastası olduğu için doktorunun tavsiyesi ile boynunda düdükte taşıyan Hüseyin dede “şayet bir kenarda düşüp kalırsam bu düdük ile yardım isteyebileceğimi belirten doktorumun isteğini yerine getirerek boynumdan bu düdüğü hiç çıkartmam” dedi.

29 Ekim 2009’da kaybettiği oğlu Cumhur Çelik içinde çocuklara çikolata dağıttığını belirten Hüseyin dede oğlunu doğduğu gün olan 29 Ekim’de kaybetmenin acısını da üzerinden atamadığını belirtti.

Bunca acıyı yaşayan Hüseyin dedeyi çocuklar çok iyi tanıyorlar. O’nu görür görmez koşarak kendileri için çok uzaklardan getirilen hediyeleri alıyorlar. Hüseyin dede sabah namazı ile sokaklara koyulduğunu ve akşama kadar dolaştığını ifade etti.

Maddi açıdan bu işin üstesinden nasıl geldiğini sorduğumuz Hüseyin dede, “Emekli maaşımı çocuklara adıyorum. Onlar eşimin vasiyetini yerine getirme mutluluğunu bana yaşatıyorlar. Günlük ortalama 20 TL’lik alış veriş yaparak çocuklara dağıtıp, görevimi yerine getiriyorum” dedi.

Eşini çok sevdiğini ispatlayan Hüseyin dedenin ki gibi aşkı herkese diliyoruz.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...