Haber Detayı
21 Aralık 2009 - Pazartesi 00:00
 
BAŞKAN ADAYI DOĞAN ERGÜN’DEN, KÖRFEZ CHP’Yİ TOPARLAYICI MESAJLAR
Röportaj Haberi


Belirtiyorum.com Haber Sitesi ile 93.4 Mega FM’in ortaklaşa gerçekleştirdikleri Pınar Bozdemir’in yönetip Abdi Kahyaoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Belirti-Yorum canlı yayınının bu haftaki konuğu CHP Körfez İlçe Başkan Adayı Doğan Ergün oldu.



Son günlerde CHP’de yaşanan çalkantılı durumların aksine çok iyimser bir tablo çizen Ergün, Kahyaoğlu’nun tüm sorularına açık yüreklilikle cevap verdi.

1971 Kars Kağızman doğumlu olan ve 1973 yılından beri Hereke’de ikamet ettiğini belirten Ergün Sakarya Pamukova’da akaryakıt istasyonu sahibi olarak ticaretle uğraştığını belirtti.

 

"BAZI KİŞİLERİN DERHAL DELEGELİKLERİ DÜŞMELİDİR"

CHP Körfez ilçe başkanının bazı mahallelerde yeni üyelerle delege yaparak seçime hazırlık yaptığı iddialarına yanıt veren Ergün, “Üyeliği olmayan 6 kişinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı listelesinde de adı olmadığı halde delege seçtirildikleri iddiaları var. Bunların düzeltilmesi gerekiyor. Körfez CHP’nin yeni üyeler kazanması güzeldir ama bu kendini seçtirmek için yapılıyorsa antidemokratiktir. Mevcut ilçe başkanının seçileyimde ne olursa olsun tarzındaki bu davranışı tamamen bilgisizlikten kaynaklanmaktadır. CHP’ye kazandırılmış her üye bir kazanımdır ama üyeliği olmadan birisi delege oluyorsa bu doğru değildir, derhal delegelikleri düşmelidir” dedi.

"EKİBİMLE CHP'YE KÖRFEZ'DE İVME KAZANDIRACAĞIZ"

CHP’de ne gibi sıkıntılar var? Sorusuna Ergün, “CHP’nin Türkiye kazanımları bellidir. CHP’nin iktidara yürümesi gerekmektedir ve bu da tabandan olacaktır. Bu durum sadece delegelerle olmaz, kongrede her köşede unutulmuş insanlarında katılımıyla ve etkili bir yönetimle işe girişmemiz lazım. Ekibimle CHP’ye Körfez’de ivme kazandırabileceğimiz için aday olduk” dedi.

"PARTİYE YENİ BİNA İNŞA EDECEĞİZ"


İlk projeniz ne olacak sorusuna çok çarpıcı yanıt veren Ergün, “Mevcut ilçe binasının yeri uygun değil. Tamamen eski bir bina ve kapısı sürekli kapalı. Orayı kapalı ilçe binası görünümünden çıkartacağız. CHP’ye yakışır otoparkı olan bir yere taşımayı  düşünüyoruz. 1,5-2 dönümlük bir arazi üzerine yeni bir bina inşa ederek alt katta toplantı salonları, kafeteryalar, üst katta yönetim binaları olan bir bina inşa edeceğiz. Biz bunu başararak değişimi sağlayacağız” diyerek adaylar içinde en iddialı projeleri ortaya koyan aday oldu.

Kahyaoğlu’nun “Finansmanını nasıl sağlayacaksınız?” sorusuna ise “Yönetici arkadaşların desteği ve mevcut binanın müteahhitlere verilmesi ve yapılacak yeni binada kat karşılığı anlaşmalarıyla bu işi gerçekleştireceğiz” dedi.

"ÇİRKİN OLAYLAR YAŞANIYOR"

“Delege seçimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Ergün, “CHP Körfez ilçede birçok şeyin yanlış yapıldığını herkes biliyor. Çok emeği olanların bilerek delege seçilmesi önlendi. Kendi doğrultuları yönünde bir Körfez CHP yaratma çabası içinde oldukları için bir takım çirkin olaylar yaşanıyor. Bu tür olaylar sadece CHP’yi yaralar. İnsanların her şeyi mubah görerek yapmadıkları kalmıyor. CHP’yi Körfez’de biz ciddi manada değiştirebileceğimize, iç muhalefeti önleyebileceğimize inandığımız için adayız. Biz CHP’yi değiştirmek değil muhalefeti yok etmek için adayız. Çirkin siyasetin dışında olarak herkese eşit mesafede olacağız” dedi.

"HER KESİMDEN İNSANLARI CHP'YE KAZANDIRACAĞIZ"

“Üye sayısını nasıl buluyorsunuz?” sorusuna verdiği yanıtta Ergün, “130 bin nüfuslu ilçede 2 bin üye var. Delegeler takdir ederse öncelikle ilçe binasını değiştireceğiz ardından da üye sayımızı artıracağız. Her kesimden insanları CHP’ye kazandıracağız. Amacımız yerimizi sağlamlaştırmak için üye yapmak değil CHP’ye değer kazandırmak için üye yapmak olacak. Asıl amacımız CHP’yi iktidar yapmak olacak. Delegelerden ilçe başkanının değişmesini değil, CHP’yi iktidara taşıyacak bir yönetim oluşturmasını istiyoruz. Hiç kimse benim 15 bin oyum var diyemez. Aslında, bizim neden alınan oyları 25 binlere çıkartıp iktidar olamadığımız sorgulanmalıdır. Burada CHP için çalışan bir çok insan vardı. Buna rağmen neden 25 bin değil de 15 bin oy alındı bu sorgulanmalıdır. Ben 15 bin oyu başarı olarak görmüyorum. Bu oy doğru stratejiler ve doğru adımlarla 25 bine çıkartılabilirdi. Biz 30 binlere ulaşacağımıza inanıyoruz. Şimdi bütün iş delegelerimize düşüyor. CHP’de ilçe başkanlığı zor iştir. CHP seçmeni takdirini ortaya koyacak ve birilerinin adamı olmadığını ispatlayacaktır ve bizi seçecektir. CHP içinde oluşan tabloyu dağıtmamız lazım. Yani herkesi kucaklayan, partiye hizmet eden herkesi takdir eden bir yönetim oluşmasını istiyoruz. Parti içinde birilerini pasifize etmek birilerini aktif kılmak için değil, muhalefetin biteceği herkesin aktif olacağı yönetim için adayız. İşte bunun için çok iyimseriz ve herkesi kucaklayacağız” dedi.

"CHP'NİN KAPISI HERKESE AÇIKTIR"

Abdi Kahyaoğlu geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanlığına gittiğinde herkesin sıcak tavrına karşın Körfezli bir yöneticinin soğuk tavrının partiye zarar verdiğini belirtmesi üzerine yine iyimser bir portre çizen Ergün, “Bu tür kişilerin tavırları CHP’ye mal edilmemelidir. Bu bireyin kendi tavrıdır, CHP’nin tavrı değildir. CHP’nin kapısı herkese açıktır” diyerek ne kadar yapıcı bir tavır sergilediğini de ortaya koydu.

"HER FIRSATTA HALKIMIZIN YANINDA YER ALACAĞIZ"

Projelerini de program süresince uzun uzadıya anlatma fırsatı yakalayan Doğan Ergün, “Gençlik kollarını eğitim enstitüsü haline getireceğiz. Kadın kollarını daha etkili kılacağız. Mahalle kadın temsilcileri oluşturacağız ve bu vesileyle tüm mahallelerde neler oluyor, düğün mü var, cenaze mi var haberdar olacağız ve her fırsatta halkımızın yanında yerimizi alacağız. Kadın kolları üyelerimizin muhtarlarımızla bağlantılı olarak çalışmasına da özen göstereceğiz. Seçim çalışmalarımıza da seçildikten hemen sonra başlayacağız.

"PARTİ BORÇLARI KİMSEYE MALZEME OLMAMALI"

Kahyaoğlu’nun “Körfez CHP’de borçlar da gündeme geliyor. Siz bu konularda ne düşünüyorsunuz ?” sorusuna Ergün yine CHP’lilerin takdirini toplayan bir cevap verdi. Ergün, “CHP ilçe yönetimi içindeki borçlardan haberdarız ama bunlar kimseye malzeme olmamalı. Biz yönetime geldiğimizde CHP’yi yıpratacak bu tür sorunları halkımıza yansıtmayacağız. İlçe yönetimimizin borç içinde olması veya çok zengin olması onları başarılı yapmayacaktır. Bunları kullananlar yanlış yapıyor. Borç listesini basına vermek çok yanlış. Bu borçlar ilçeyi küçültmediği gibi çok zengin olması da yükseltmez sadece ve sadece başarılı bir ekip gereklidir.


"DEĞİŞİM MUTLAKA GERÇEKLEŞMELİ, BİZ BUNA HAZIRIZ"

Kahyaoğlu’nun “son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?” sorusuna Ergün; “Delegeler 27 Aralık’ta ki seçime müdahil olmalılar. Değişimin gerçekleşmesi gerekiyor biz buna hazırız. Önümüzdeki seçimlerde CHP Körfez en az bir milletvekilini Körfez’den yollayacaktır. Buna inanıyoruz. Başarılı olmak için önümüzdeki günlerde Ahmet Arıt, Cevdet Şahin gibi parti için önemli isimlerle de görüşerek ekibimize katılımlarını sağlamaya çalışacağız. Vatansever olan bütün CHP’lileri bu sürece dahil etmeye çalışıyoruz. Bu inançla CHP, Körfez’de inanılmaz bir şekilde iktidar olacaktır. Mutlaka tüm CHP’liler sürece dahil olmalılardır. Taban demokratik şekilde sürece dahil olmalı. Ben birilerinin adamı olan Doğan Ergün olmayacağım. Körfez birilerinin olmayacak. Körfez halkın olacak” dedi.

Sadece internet üzerinden yaklaşık 32 bin 800 kişinin dinlediği program CHP’lilerin büyü çoğunluğunun beğenisiyle karşılandı. Ergün’ün verdiği mesajlar CHP tabanında geniş yankı buldu. Ergün’ün arkasındaki desteğin her geçen gün daha da büyüdüğü ifade edilmeye başladı.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: BAŞKAN, ADAYI, DOĞAN, ERGÜN’DEN,, KÖRFEZ, CHP’Yİ, TOPARLAYICI, MESAJLAR,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı