Haber Detayı
30 Mayıs 2014 - Cuma 23:07
 
Eğitimci Hüseyin Değirmentepe’ye muhteşem vefa gecesi
Güncel Haberi


Yarımca Lisesi eski çalışma arkadaşları ve Kocaeli geneli halk oyunları eğitmenleri tarafından muhteşem bir vefa gecesi düzenlendi.

Körfez Belediyesi Yarımca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyon saygı duruşu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Organize komitesinde görev alan Yarımca Lisesi’nde 16 yıl müdürlük görevinde bulunan ve Hüseyin Değirmentepe ile birlikte çalışan Körfez Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Kemal ESEN ve bu projenin 1. Derecede gerçekleşmesinde emeği geçen halk oyunları eğitmeni ve organizatör  Fikret BALCI ile beraber emekli müzik öğretmeni  Mustafa PEHLİVAN, Tuğrul Doğan KARAGÖZ, Diş Hekimi Zehra Coşkun SALİH, Edebiyat Öğretmeni Hülya TÜRE, Betül GÖNÜL, Sema Duman PEKYALÇIN, Yarımca Lisesi Müdürü Ensar DEMİRHAN, Kortaç ULUBİR ve halk oyunları eğitmenlerinin gerçekleştirdiği organizasyon katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Emekli müzik öğretmeni Mustafa Pehlivan Hüseyin Değirmentepe’nin otobiyografisini okudu ve tamamen dolu olan salondaki herkes okunan bu otobiyografiyi ayakta alkışladı.

Değirmentepe için yapılan konuşmalarda halk eğitmenleri adına Murat İskenderoğlu, Yarımca Lisesi çalışma arkadaşları adına okul müdürü Kemal Esen ve öğretmen arkadaşlarından Hafize Ataman, eski öğrencileri adına Türkçe Öğretmeni Tuğba Şenyuva Maraşoğlu, düzenleme komitesi adına da Ali İhsan Engür konuklara Hüseyin Değirmentepe’yi anlatarak duygularını paylaştılar.

Değirmentepe'nin uzun yıllar okul müdürlüğünü yapan Kemal Esen yaptığı konuşmada, "Dönemin Kaymakamı Sayın Erdoğan Ülker tarafından okulumuza verilen organizasyonlar ile ilgili şahsıma 'bu görevi Hüseyin Değirmentepe'ye ver gerisine karışma' dediğini hiç unutmuyorum. Çünkü Hüseyin bey çok çalışkan ve verilen bütün görevleri en ince ayrıntısana kadar eksiksiz yerine getiren bir arkadaşımızdır, bunu da tüm amirlerimiz çok iyi biliyordu" deyince uzun süre bu sözler alkışlandı.

Ardından Hüseyin Değirmentepe sahneye davet edilerek, plaketi Kezban Buloğlu, çiçeği ise Betül Gönül tarafından takdim edildi.

Gecenin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi noktasında emeği geçen herkese ve düzenleme komitesine teşekkür belgeleri takdim edildi.

Ardından Artvin yöresi, Urfa yöresi, Kütahya yöresi, Muş, Ağrı yöresi, Trabzon yöresi, Üsküp yöresi, Kafkas yöresi, İzmir yöresi ve Ardahan yöresi halk oyunları gösterilerini sergilediler.

Organizasyona memleketi İzmir Menemen’den gelerek katılan Hüseyin Değirmentepe’nin mutlu gözlerle halk oyunlarını takip ettiği gözlendi.

Organizasyona katkı sunan Fikret BALCI, Oktay DİKER, Osman SALICI, Nurdan Salıcı SEMERCİOĞLU, Bahadır ÖZER, Zehra Coşkun SALİH, Hüseyin ÖZTÜRK, Ozan YILDIRIM, Recep ÖZTÜRK, Hülya TÜRE, Tuğrul Doğan KARAGÖZ, Kemal ESEN, Mustafa PEHLİVAN’a ve halk oyunları ekibi katkı ve katılımcıları olan Kezban BULOĞLU, Nebi KESKİN, Ali İhsan ENGÜR, Burcu YAMAN, Şahin ÖZTAŞ, Nurettin ALTIN, Ceyhun KÖROĞLU, Elif Özhan İSKENDEROĞLU, Sezai UZUNER, Alper AYDIN, Enis ÜSTÜNTAŞ, Talip KILINÇ, Tekin DURSUN, Kerim METİN, Cenk ÖZŞAHİN, Şenali AKYÜZ, Bilgehan ALTIN, Gamze ALTIN, Salih ŞAHİNTÜRK, Hayrettin ALTIN, Semih GÖKDEMİR, Murat USTAOĞLU, Ali Rıza HAYILDIZ’a teşekkür belgeleri verildi.

Teşekkür belgelerinin verilmesi ardından sonlanan program Hüseyin Değirmentepe ve organizasyon komitesinin Körfez Öğretmenevi’nde yediği yemekle devam etti.

VEFA GECESİNDEN KARELER:

 

EMEKLİ MÜZİK ÖĞRETMENİ MUSTAFA PEHLİVAN TARAFINDAN OKUNAN HÜSEYİN DEĞİRMENTEPE OTOBİYOGRAFİSİ VE AÇILIŞ KONUŞMASI ŞU ŞEKİLDE.

 “HÜSEYİN DEĞİRMENTEPE: 1 Temmuz 1958 'de İzmir 'in Menemen ilçesinde 4 çocuklu ailenin en küçüğü olarak dünyaya geldi.  

İlköğrenimini Menemen Atatürk İlkokulu'nda, ortaokul ve liseyi Menemen Lisesi' nde bitirdi.  

Lise yıllarında Menemenspor futbol takımında sol-bekin değişmez ismi oldu.  

Ortaokul ve Lisedeyken bando ve trampet takımında majorlük görevini kimseye kaptırmaması, takım çalışmalarına yatkınlığı O’nun liderlik vasıflarını o günlerden kanıtlar gibiydi.  

1976 yılında liseyi bitirip aynı yıl 9 Eylül Üniversitesi Spor Akademisi sınavlarını kazanarak çok sevdiği mesleğine ilk adımını attı.

1978 yılında İzmit Yarımca Lisesi’nde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak göreve başlayan Hüseyin Değirmentepe, göreve başladığı ilk yıllarda  Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde Ardahan, Artvin, Adıyaman  yörelerinin halk oyunları kurslarına katılarak Beden Eğitimi Öğretmenliğine yeni bir yön daha verdi.

1983 'te vatani görevini kısa dönem er olarak Erzincan'da  yaparken bile Halk Oyunları Adıyaman Yöresi ekibinde görev almıştı.  

1984 yılında Nebahat Hanım ile evlenen Hüseyin Değirmentepe iyi bir hayat arkadaşı, eş ve aile reisi örneği de oldu.  

1985 yılında ilk ve tek çocuğu olan Özgün Değirmentepe dünyaya geldi.  

Beden Eğitim öğretmenliği yanında çok sevdiği Halk Oyunları Eğitmenliği'ni hız kesmeden uzun yıllar sürdüren Hüseyin Değirmentepe'nin çalıştırdığı ekipler ve bu ekiplerle kazandığı, kazandırdığı başarılar, aldığı, aldırdığı ödüller saymakla bitmez.  

2012 yılında emekli olan Hüseyin Değirmentepe şu anda memleketi Menemen' de yaşamını sürdürmektedir.  

***  

Değirmentepe’nin en belirgin bazı özelliklerinden:

Her insana nasip olmamıştır doğduğu, büyüdüğü, ilk okul, orta okul, lise ve üniversite öğrenimlerini gördüğü il sınırlarını torbadan elleriyle çektiği kura ile başka bir il sınırları içindeki bir okulda öğretmen olarak göreve başlamak ve emekli oluncaya kadar bu okulda görevde kalmak.

Gençliğinin verdiği dinamizmi, öğretmenliğin verdiği idealizmle birleştirip hep öyle kalmak.

“Eserinin altına imza atmamak.”

Ülkede terörün tırmanışa geçtiği bir dönemde göreve başlamanın hemen ardından bir askeri darbeye tanık olmak.

Görev süresi boyunca kaç iktidar, kaç Vali, kaç Kaymakam, kaç Belediye Başkanı, kaç İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürü, kaç Halk Eğitimi Merkezi Müdürü, kaç okul müdürü değişikliğine ve onlarla çalışma koşullarına tanık olmak.

Bu kişiler değişse bile ideallerini, düşüncelerini, dinamizmini asla değiştirmemek. Ve bu kişiler bölgeye yeni atandıklarında veya seçildiklerinde yoğun çalışma temposu içinde onlara “Hoş Geldiniz!” gibi “Kutlama” gibi ziyaretlerde bulunamamak, ama mesleği, öğrencileri için gerektiğinde de bu kapıları defalarca aşındırmak. Bunları kişisel beklentileri için asla yapmamak…

Soba ile ısınan, bırakın spor salonunu, soyunma odası bile olmayan bir okul ortamında en başarılı Beden Eğitim Derslerini ve Ders Dışı Çalışmaları gerçekleştirmek.

Çalıştığı beldeye ilk kez ve büyük disiplin, uyum içindeki Bando Takımını kurmak.

Başta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma – Gençlik ve Spor Bayramı olmak üzere bütün Ulusal bayramlarda “Olduğu Kadar” değil “Olması Gerektiği Gibi” anlayışı ile gösteriler hazırlayıp sunmak.

Halk Dansları alanında, yöresel şovenizm duygusuna kapılmadan güzel örnekler sergilemek. Yarışmalardan mutlaka ödüllerle dönmek. Hizmet İçi Seminerlerle kendisini geliştirmek. Tüm bilgi ve becerilerinin zerresini esirgemeden öğrencilerine sunmak. Sayı ile belirlenemeyecek çoğunlukta öğreticiler yetiştirmek.

Dahasını saymak istemiyorum.

Tam otuz beş yıldır yapılan ve bundan sonra da yapılacak olan tüm Halk Dansları çalışmalarında Hüseyin Değirmentepe ismi ve izleri vardır.

Dün olduğu gibi bugün de bu bölgenin çoğu Halk Dansları eğitmenleri, Usta Öğreticileri ya Hüseyin Değirmentepe’nin, ya da O’nun yetiştirdiği kişilerin öğrencileridir.                                                       ***

Bu gece aslında “Hüseyin Dağirmentepe’ye Vefa Gecesi” başlığında O’nun gibi büyük bilgi donanımına sahip, bu bilgilerini öğrencilere aktarmaktan çekinmeyen, bunu yaparken de öğretmenlik sanatının bütün özelliklerini ve inceliklerini en güzel şekilde kullanan tüm öğretmenlere de bir vefa gösterisinde sunmak amaçlıdır.

Hüseyin Değirmentepe bu adımın başlangıcıdır.  

“Bu ve benzeri etkinlikleri 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle zaten yapıyoruz” diyenlerimiz olacaktır. 

Ama 24 Kasım’lar genellikle öğretmenlerin istekleriyle sınırlı kalırken yaptıkları hep gölgede kalmaktadır.

Bu Vefa Gecesi bu yönüyle de önem taşımaktadır.  

Hüseyin Değirmentepe ve O’nun örneğindeki öğretmen sayısı maalesef bir elin parmakları kadar bile diyemiyorum.

Yine maalesef bu kişiliklere uygulanan vefasızlık ne kadar çürümüş, kokuşmuş olduğumuzu kanıtlıyor.  

Yıllarca birlikte çalıştığım Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Değirmentepe aynı zamanda bir okulun da sembolüdür.

Yarımca  Lisesi uzun bir dönem Kocaeli’nin eğitim, öğretim, sosyal ve kültürel çalışmalarında başarının adresi olarak gösterilmiştir.  

Bunda emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımızı, öğrencilerimizi, onların ailelerini saygı, sevgi ve özlemle anıyor, hayatta olmayanlara da Tanrı’dan rahmet diliyoruz.

Bu geceyi düzenlemek ve bu geceye katılmakla vefanın en güzel örneğini sergileyen sizlere teşekkürler ediyor bu vefa örneğinin gelenekleşip sürmesini diliyoruz.

Çünkü meslektaşımıza gösterilen vefanın, mesleğimize gösterilmiş bir vefa olduğuna inanıyoruz.  

Hoş geldin Hüseyin Değirmentepe, ailesi ve siz vefakar insanlar hoş geldiniz.”

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: Eğitimci, Hüseyin, Değirmentepe’ye, muhteşem, vefa, gecesi,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı