Haber Detayı
22 Kasım 2009 - Pazar 00:00
 
ERDOĞAN BAKANA FIRÇA ATTI!
Güncel Haberi


Vekiller şikayet etti, Erdoğan bakana fırça attı: 'Seçilen çare aramalı. Bakanlık makamı hassastır, böyle bakanlık yapılmaz'

AKP’nin, Kızılcahamam Kampı’nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha milletvekillerini Genel Kurul çalışmalarına katılmadıkları için sitem etti. Milletvekilleri ise bakanlardan randevu alamadıkları, bölge sorunlarını aktaramadıklarından yakındılar. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise milletvekillerinin hedefindeki isim oldu.

GENEL KURULA KATILMAYAN VEKİLLERE UYARI

AKP’nin, Kızılcahamam da gerçekleştirilen 14. İstişare Toplantısı’nın gündemini ağırlık olarak "demokratik açılımlar" oluştururken, milletvekillerinin bakanlara yönelik şikayetleri toplantıya damgasını vurdu. Toplantıda açılım ile ilgili milletvekilleri kaygılarını ve eleştirilerini dile getirdiler. Başbakan Erdoğan ise Genel Kurul çalışmalarına katılmayan milletvekillerine uyarıda bulundu.

MİLLETVEKİLLERİ "DEMOKRATİK AÇILIM" SÜRECİNDEKİ KAYGILARINI ANLATTILAR

Toplantıda milletvekillerini dinleyen Başbakan Erdoğan, milletvekillerinin açılım kaygılarını, eleştirilerini ve önerilerini aldı. Milletvekilleri, bu süreçte en fazla anayasal değişikliklerin olup olmayacağını ve ne zaman yapılacağına ilişkin sorularını gündeme taşıdılar.

Bazı milletvekilleri Anayasa’nın ilk üç maddesinin korunmasını isteyerek, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, üst kimlik olsun daha ötesine gidilmesin. Açılımda kırmızı çizgiler belli. Ama tam olarak anlatılamıyor. Kaygılar giderilmeli" dediler.

BEN ANLATAMIYORSAM, SİZ ANLATIN!

Bazı milletvekilleri açılımın topluma yeterince anlatılmadığı eleştirisini tekrar edince; Başbakan da, "İyi anlatın o zaman. Bu süreç benim onun anlatacağı bir süreç değil, diyoruz; herkese görev düşüyor, sorumluluk düşüyor" şeklinde karşılık verdiği öğrenildi. Aynı milletvekilleri, Muhalefetin söylemlerinin toplumda kaygı yarattığına da toplantıda dikkat çektiler.

"HABUR GÖRÜNTÜSÜ BİR DAHA YAŞANMASIN

Toplantıda, 34 PKK’lının teslim anı ve sonrasında yaşanan görüntülerden rahatsız olan milletvekilleri, "Bu görüntüler bir daha yaşanmamalı" şeklinde endişelerini dile getirdiler.

Bazı milletvekilleri, Habur’dan yaşanan görüntülere ilişkin, "İlgili kurum ve makamlar, gerekli planı yapmalıydılar" eleştirisini getirerek İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı eleştirdiler.

Bu görüntülerin, toplumda bazı hassas kesimleri (şehit ailelerini) rahatsız ettiği görüşleri dile getirilerek, batı ile doğu illeri arasında farklı hassasiyetler olduğu söylendi.

ERDOĞAN MİLLETVEKİLLERİNE, MİLLETVEKİLLERİ BAKANLARA SİTEM ETTİ


Toplantıda yine Genel kurul çalışmalarında yaşanan sıkıntılar gündeme geldi. Başbakan Erdoğan, sık sık Genel Kurul’da yaşanan toplantı yeter sayısına dikkat çekerek, "Muhalefete bu süreçte malzeme veriyorsunuz. Her yarım saatte bir toplantı yeter sayısı isteniyor. Genel Kurul çalışmalarına hiç özen göstermiyorsunuz. Katılım çok az. Muhalefet sıraları daha dolu oluyor bazen" dediği kaydedildi.

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK MİLLETVEKİLLERİNİN HEDEFİNDEKİ İSİM OLDU

Milletvekilleri de bakanlar konusunda sıkıntılarını Başbakan Erdoğan’a ilettiler. Bazı bakanlardan bölge sorunlarını aktarabilmek için randevu alamadıklarını anlatan milletvekilleri, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ise eleştiri bombardımanına tuttular.

Bakan Şimşek’ten randevu alamadıklarını belirten milletvekilleri bölgelerinin taleplerinin dikkate alınmadığını savundu. Şikayetleri dinleyen Erdoğan ise Maliye Bakanı’na "Seçilen çare aramalı. Bakanlık makamı hassastır, böyle bakanlık yapılmaz" sözleriyle uyardı. Başbakan Erdoğan, Şimşek’e milletvekilleriyle gruplar halinde bir araya gelmesini istedi.

MİLLETVEKİLLERİNDEN DAVUOĞLU’NA TAM NOT


Toplantının ikinci gününde, dış politika üzerine milletvekillerine bilgi veren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise milletvekillerinden tam not aldı.
Toplantıda, Ermenistan ile imzalanan protokol, ve son yurt dışı gezilerinden de notlar aktaran Davutoğlu, milletvekillerinin sorularını da yanıtladı.
Milletvekilleri Davutoğlu’nu tam kadro dinlediler. Toplantıda en verimli bakan Davutoğlu’nun olduğu belirtildi.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: ERDOĞAN, BAKANA, FIRÇA, ATTI!,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
95
91
1
5
30
36
2
Fenerbahçe
84
90
4
6
26
36
3
Samsunspor
64
55
10
7
19
36
4
Beşiktaş
62
59
8
11
17
36
5
Başakşehir
54
60
14
6
16
36
6
Eyüpspor
53
52
13
8
15
36
7
Trabzonspor
51
58
11
12
13
36
8
Göztepe
50
59
12
11
13
36
9
Rizespor
49
52
17
4
15
36
10
Kasımpaşa
47
62
11
14
11
36
11
Konyaspor
46
45
16
7
13
36
12
Kayserispor
45
45
13
12
11
36
13
Gaziantep FK
45
45
15
9
12
36
14
Alanyaspor
45
43
15
9
12
36
15
Antalyaspor
44
37
16
8
12
36
16
Bodrum FK
37
26
17
10
9
36
17
Sivasspor
35
44
19
8
9
36
18
Hatayspor
26
47
22
8
6
36
19
A.Demirspor
2
34
28
5
3
36
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı