Haber Detayı
09 Şubat 2020 - Pazar 13:58
 
‘Körfez’i Konuşuyoruz Çalıştayı’ verimli geçti, çarpıcı raporlar sunuldu
Körfez Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Körfez Kent Konseyi iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Körfez’i Konuşuyoruz Çalıştayı’ çok geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Güncel Haberi


Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gün boyunca gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın yaptı. Şehitlerimiz için gerçekleştirilen saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı sonrasında Başkan Nazmi Akın’da şehitlerimiz için Fatiha okunmasını istedi.
Ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Temsilcisi ve Körfez Belediyesi Başkan Vekili Faruk Denli konuştuktan sonra Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin’de çalıştayın önemine dikkat çektikten sonra katılımcılara başarılar diledi.
Gün boyunca oluşturulan ekipler hummalı bir çalışma ile Körfez ilçenin sorunlarını tartıştılar. Çalıştaya katılan tüm STK temsilcileri ve kurum yetkilileri, görüş ve önerilerine yer verdikleri raporları çalıştay sonunda tüm katılımcılara sundular. Ayrıca hazırlanan raporlar birleştirilerek Körfez’de olması veya olmaması istenen durumların Körfez Kent Konseyi tarafından takipçisi olunarak tüm kurumlarla işbirliği yapılmak suretiyle çözüm üretilmeye çalışılacağı ifade edildi.
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN EKİP KURULDU
Körfez ilçe genelinde değişik ilkokullardan temsilcilerin yer aldığı çocuk ekibi ise katılımcılardan büyük destek gördüler. Tespitlerini tüm katılımcılara sunan minik öğrenciler Körfez ilçe sorunlarına hakim olduklarını da gösterdiler.
ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ İŞİN İÇİNDE
Oluşturulan tüm ekiplerde yer alan Kocaeli üniversitesi öğretim görevlileri çalıştayın sorunsuz bir şekilde yürümesinde büyük katkı sağladılar. Ekiplerce oluşturulan raporlar öğretim görevlilerinin üzerinde yapacakları çalışmalar sonrasında birleştirilerek tüm kamu kurumlarıyla işbirliği içinde takibi sağlanacak.
EĞİTİMCİLERDEN YERİNDE TESPİTLER GELDİ
'Körfez’i Konuşuyoruz Çalıştayı’  süresince tüm ekipler yoğun performans gösterirken Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan Eğitim Temsilcileri Ekibi çok çarpıcı tespitlerde bulunarak Körfez ilçe sorunlarına çok hakim olduklarını gösterdiler. Eğitim Temsilcilerinin tespitleri tüm katılımcılar tarafından büyük dikkatle dinlendi. Çok çarpıcı tespitlerin yer aldığı  Eğitim Temsilcileri raporunda “Her türlü yönetimde liyakatsizlik, haksızlık ve adam kayırmacılığın olmadığı” bir Körfez kurgusu dikkatlerden kaçmadı.
Eğitim Temsilcileri Raporunda; Plansız kentleşmenin olmaması, bütün yapılaşmaların deprem gerçeği dikkate alınarak yapılması, yüksek yapılaşmada kişilere göre bir planlamadan kaçınılması, Sokak aralarına, okul önlerine, ana caddelere tır ve büyük tonajlı araçların park etmemesi, Hava kirliliği, Kontrolsüz sanayileşme, Türkçe dışındaki dillerle yazılan tabelaların kaldırılması gibi olumsuzlukların olmaması istenirken Kültür ve spor merkezi (Kütüphane, spor salonu, kongre merkezi vb. yapılması), Körfez yamaçlarına Körfez seyrini sağlayacak sosyal tesis (Tüm Körfezi gören bir manzaradan adeta cazibe merkezi olacak ve civar illerden de ziyaretçi çekebilecek herkese hitap eden bir restoran ve tesis), doğal yaşam köyleri, hobi bahçeleri yapılması ayrıca yamaçlardaki tüm makilik alanların ağaçlandırılarak ormana dönüştürülmesi, Körfez’e otogar yapılması,  Çocuk oyun sokakları, trafik eğitim pisti, Körfez de tüm  öğrencilere ücretsiz ulaşım ve beslenme imkanlarının sağlanması, Ulaşımda aktarma sistemi dikkate alınarak ilk ücret ödenmesini takiben 2 saat içinde aktarma ücretlerinin minimum düzeye çekilmesi veya günlük kart uygulamasının getirilmesi,  Şehir içi ücretsiz otoparklar yapılması, Düşük gelirli çalışan anne babalar için kreşler açılması, Tüm okullara güvenlik ve temizlik personelinin belediye tarafından sağlanması gibi taleplere yer verildi.
ALTERNATİF KENT NASIL OLMALI?
Eğitim Temsilcileri “Alternatif bir kent ve kentleşme nasıl olmalıdır?” sorusuna verdikleri yanıtta ise  Akıllı şehir olunması doğrultusunda her evin interneti olacak şekilde internet hizmetinin belediye tarafından sağlanması tüm ortaokul öğrencilerine bilgisayar temininin devam etmesi, Engellilerin yaşamlarının sadece ana caddelerde değil kentin tüm alanında kolaylaştırılmasını sağlayıcı tedbirlerin alınması, Doğal su kaynaklarının ve tarım alanlarının kentin hayati unsuru olduğu göz önünde bulundurularak köylerde son bulmaya yüz tutan tarımcılığın ve hayvancılığın teşvik edilmesi, Sosyal belediyecilik anlayışının benimsenerek yoksulların, kimsesizlerin, engellilerin ve ihtiyaç sahiplerinin sorunlarını çözecek bir şehir yönetimi, Halk ekmeğin Körfez’in her noktasına (Hereke, köyler ve tüm mahalleler olmak üzere) ulaştırılması, Körfez de alınan kararlara öncelikle örnek olunması adına kamu araçlarının uyması ve denetimlerin artırılması (Mimar Sinan Mahallesi’nde tek yön uygulamasına Belediye araçlarının uymaması gibi),  Mimar Sinan Mahallesi ve Körfezin farklı mahallelerinde ibadethane ihtiyaçları mevcut olup ayrım gözetilmeksizin her türlü ibadethane ihtiyacının karşılanması,  Sokaklarında sokak hayvanlarının açlıktan saldırganlaşmadığı bir kent olunması, Körfez’e raylı sistemin getirilmesi, Alt yapı çalışmasının yapılması (Her yağmur yandığında sokaklarımızın göle dönmemesi, evleri su basmaması için tedbir alınması),  Özel ulaşımın sürekli denetlenmesi özellikle Hereke hattında araçların yenilenmesi, yaş ortalaması çok yukarılarda sürücülerin görevlendirilmemesi,  Milli Eğitiminin uyguladığı değerler eğitim projesinin teorik olarak uygulanmasına destek olmak üzere mahallerde Körfez Belediyesi tarafından inşa edilecek “Değerler kahvesinde” öğrencilere uygulama yapma alanının kazandırılması,  İlçemizde bulunan meslek liselerinin ve mesleki eğitim merkezinin yapılacak çeşitli çalışmalarla (Ücretsiz ulaşım, beslenme, iş garantisi v.b) teşvik edilmesi, Halk Eğitimi merkezi kursiyerlerinin yaptığı çeşitli ürünlerinin sergilenmesi ve satışın yapılması için mahallerimizde sanat sokağı benzeri alanların oluşturulması, Şehir görüntüsünün kazandırılması. (Bunun için yerleşim bölgelerinin ayrı ayrı ve bütünsel bir değerlendirme ile organizasyon planın hazırlanması.),  Okullardaki eski tip sıraların, daha sağlıklı ve ergonomik yeni tip sıralar ile değiştirilmesi, Geri dönüşüm için ilçe boyutunda eğitim faaliyetlerin düzenlenmesi ve geri dönüşümün özendirilmesi gibi çok çarpıcı talepleri dile getirdiler.
Çalıştayın olumlu etkisinin olup olmayacağı şimdiden merak konusu oldu.
 
 
 
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , ‘Körfez’i, Konuşuyoruz, Çalıştayı’, verimli, geçti,, çarpıcı, raporlar, sunuldu,
Haber Videosu
Diğer Fotoğraflar














Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı