Haber Detayı
28 Mayıs 2009 - Perşembe 00:00
 
RÖPORTAJ: GKD Başkanı Kadir Genç; Söz veriyorum, 6 ayda parlak günlere döneceğiz
Röportaj Haberi


Yıllar sonra kent için ilk kez bir eyleme imza atarak, eski günlerine dönüş sinyali veren Genç Kocaelililer Derneği (GKD )’nin çiçeği burnunda başkanı Kadir Genç ile Genç Tur şirketinde belirtiyorum.com sitemiz adına bir röportaj gerçekleştirdik.

Genç Tur firması ortaklarından 1978 İzmit doğumlu soyadı gibi genç başkan Kadir Genç, daha önce DYP Gençlik Kolu Başkanlığı ve 4 yıl TÜRSAB Asya bölgesi yöneticiliği görevlerinde bulunmuş.

İkinci dönemi daha dolmamasına rağmen işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek istifa kararı alan Ali Yüksel Balaban’ın yerine yönetim kurulu üyelerince başkan seçilen Kadir Genç, tüm GKD üyelerini derneklerine sahip çıkmaya davet etti.

Başkanım, GKD 90’lı yıllarda kentin en önemli sivil toplum örgütlerinin başında yer alıyordu. Ama şimdilerde en çok eleştirilen dernek konumunda. Sizce GKD neden bu duruma düştü?

Evet dediğiniz gibi o dönemlerde GKD bu kentin en önemli sivil toplum örgütüydü. Bu dönemde öyle. Ama tek fark o zaman üyelerin tamamına yakını derneklerine ve kente sahip çıkmak için adeta yarış halindeydi. Buna yaşamakta olduğumuz olumsuz sosyal-ekonomik durumda etkili oldu. Hayat mücadelesi üyelerin derneğimize olan ilgisini azalttı. Tabii ki yönetim bazında ki hatalarda buna etken. Bunu da kabul etmemiz gerekiyor.

Başkan seçilme sürecinde neler yaşandı?

A.Yüksel Balaban başkanımızın istifası sonrasında, yönetim kurulu olarak toplandık. Arkadaşlar bu göreve beni önerdiler. Başka istekli aday arkadaşım çıkmayınca bende bu göreve geldim. Ayhan Varol arkadaşımız kendisinin Balaban ile göreve geldiğini ve bu yüzden çalışamayacağını deklare ederek istifa etti. Yerine arkadaşlarımızla oturup yeni bir görev bölümü yaptık. Kendilerine bana olan güvenlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İlk toplantıda da kendilerinden 6 aylık süre istedim. Göreceksiniz 6 ay içinde derneğimiz eski parlak günlerine geri dönecektir. Bunun sözünü veriyorum.

Yönetim kurulunda kimler var? Görev bölümünü nasıl yaptınız?

Başkan Yardımcılığı görevine Tolga Bozüyük geldi. Genel Sekreterimiz, Adnan Sancak. Yardımcısı, Seda Oruç. Muhasip, A.Emre Aydın ve Veznedar, Avukat Yasemin Gülbin oldu. Her hafta muntazaman eksiksiz toplanıyoruz. Kendileri ile son derece uyumlu çalışmalar yapacağımıza eminim.

Yıllar sonra GKD olarak kent için ilk kez bir eyleme imza attınız ve kentten son derece olumlu eleştiriler aldınız. Buna nasıl karar verdiniz?

Evde kahvaltı yaparken yerel gazetelerde plaj yoluna yapılmak istenen ve asla kabul edemeyeceğimiz liman ile ilgili haberler dikkatimi çekti. Bu işe mutlaka tepki koymamız gerekliliğini hissettim ve hemen yönetim kurulu arkadaşlarımı olağan üstü toplantıya davet edip kendilerine durumu anlattım. Arkadaşlarım eylemi bir hafta sonrası yapalım dediler. Ama ben Pazar günü olmasından yanaydım. Arkadaşlarım sağ olsunlar beni kırmadılar ve hemen hazırlıklara başladılar. Tüm üyelerimize, kentimizdeki sivil toplum örgütlerine, tüm siyasi parti gençlik kollarına, Şirintepe ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarlıklarına yazılar yazdık ve destek istedik. Kendileri de gelerek destek oldular. İzmit Belediye Başkanımız Nevzat Doğan’da bizlere destek verdi. Kendisine de sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. İKM başkanı ve yöneticileri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanımız, Balıkçılar Derneğinden arkadaşlarımız, eski başkanlarımızdan Sedat Sapmaz ve birçok Plaj yolu sakini bu eylemde yanımızda oldular. Bundan sonra GKD, yine eskisi gibi bu kent için yapılacak her yanlışa ilk tepkisini koyan dernek olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Son yıllarda yerel basın tarafından en çok eleştirilen, hatta tabiri caizse yerden yere vurulan derneğin başkanı olarak (Ben bile eleştirdim), bu eleştiriler için neler diyeceksiniz?

Eleştiri tabiî ki olacak. Bizlerde o eleştirilerden dersler çıkartacağız. Çıkartmalıyız da.. Bu bir gerçek. Ama derneğimizin üyesi olarak görevlerini yerine getirmemiş, aidatlarını ödememiş, hiçbir organizasyona katılmamış arkadaşlarımızın, sırf eleştirmek ve kendi egolarını tatmin etmek adına daha önce eski başkanımız Balaban’ı, şimdide beni hedef alarak yaptıkları eleştirilere üzülüyorum. Ben değil tüm yönetim kurulu arkadaşlarım ve üyelerimizde bu duruma çok üzülüyorlar. İnşallah bundan sonra yapacağımız organizasyonlarla, etkinliklerle, projelerle bizleri eleştirenlere en güzel cevabı vereceğiz. Bu konuda tüm yazılı ve görsel basınımızdan destek istiyorum.

Derneği harekete geçirmek için neler yapmayı planlıyorsunuz?

Öncelikle derneğimize hatır gönülle, istemeyerek üye olmuş ama yıllarca aidatını ödememiş, sadece oy kullanmaya gelen arkadaşlarımızın üyeliklerini fesh ettik. İlk etapta bu 24 kişi oldu. Sanırım 60 kişiyi bulacak bu uygulamamız. Her üyemizin ayağına bizzat giderek çalışmalarımızı anlatmak istiyoruz. Buna Fahri üyelerimiz de dahil. Eğer dernek üyelerimizi eskisi gibi eksiksiz etkinliklerimize çekebilirsek, derneğimiz yine bu kentin istikbali olacaktır. Öncelikli hedefimiz bu.



Kısa vadedeki projeleriniz neler?

Yarın akşam cafemiz bahçesinde açık hava sineması düzenleyip, büyük bir ihtimalle de Babam ve Oğlum filmini göstereceğiz. Üyelerimiz ve konuklarımız çimler üzerinde ki minderlerine oturarak film seyretmenin keyfini yaşayacaklar. Bunun için Kültür Müdürlüğü ile ilgili görüşmelerimiz sürmekte. Eğer tutarsa bunu her hafta çarşı merkezdeki bir parkta gerçekleştirmek öncelikli hedefimiz.
Haziran ayında Akmeşe yolu üzerindeki Bizimköy Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’ne giderek oradaki arkadaşlarımızın el becerileriyle yaptıkları ürünleri satın alacağız. Aldığımız ürünleri de tekrar kendilerine hediye edeceğiz.  Temmuz ayındaki hedefimiz ise Sanat Sokağında ki sanatsal faaliyetleri, çarşının başka yerlerine, mesela yürüyüş yoluna kaydırmak olacaktır. Yürüyüş yolunda gezen insanlarımız, sağlarında ve sollarında yer alan sanatsal faaliyetleri görme ve inceleme fırsatı da bulacaklardır. Ağustos ayında ise KSO ile ortaklaşa bir ekonomi paneli düzenlemek istiyoruz. Arkadaşlarımız bunun kapsamını ve davetiye listelerini hazırlıyorlar.

Uzun vadede ve büyük sayılabilecek projeler var mı?

Kentimizi Avrupa Kültür şehri yapmak istiyoruz. Ukrayna, Macaristan, Bulgaristan gibi ülkelerin kültürlerini kentimizde buluşturarak, sanat ve kültür açısından adından söz ettirecek bir Kocaeli yaratmak istiyoruz. Bununla ilgili AB komisyonlarıyla gerekli yazışmalara başladık.  İkinci projemiz kentimizin turizm açısından gelir alacak projelerdir. Yuvacık, Kartepe, Kefken, Kerpe gibi beldelerimizde 1x1 lik küçük, 25’er odalık, 50’şer odalık, klimalı, koza oteller diye adlandırdığımız oteller yapılarak kente günübirlik turistlerin gelmesine olanak sağlayacağız.

Başkanım, sahildeki İktisadi İşletme ile ilgili de çok eleştiri alıyorsunuz. GKD Cafe’nin şu anki konumu ne?

Orası bilindiği gibi B.Belediyesinin. İşletmesini GKD olarak biz yapıyoruz. Geçtiğimiz dönemde oranın tüm yetkisi başkanımız A.Yüksel Balaban’daydı. Şimdi ise dernek saymanımız, veznedarımız, Başkan yardımcımız ve yönetim kurulu üyelerimizden Murat Keleş’in idaresinde. Yani cafe ile daha çok ilgilenme olanağına sahibiz. Cafe de yemek çeşitlerini arttırdık. Yurt dışından kahve makinesi getirttik. Yeni modern ve rahat koltuklarda, keyifle oturulacak bir mekan haline getirdik. Üyelerimize tavsiyem mutlaka aileleri ile birlikte cafemize gelsinler. Kesinlikle memnun kalacaklardır.

Kentteki diğer sivil toplum örgütleriyle diyaloğunuz nasıl?

İKM başkanı Murat Barış ve ekibi ile her konuda birlikte hareket ediyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Onlar kentimizdeki esnafları, bizlerde gençleri temsil ediyoruz. Birçok etkinlikte birlikte olduk ve olacağız. Diğer sivil toplum örgütleri ve hemşeri dernekleriyle de görüşüyoruz. Kentin yararına olacak her işte bundan sonra birlikte hareket edeceğiz.

Başkanlık görevine geliş sürecinde eski başkanlarla görüşme imkanı bulabildiniz mi?

Ben derneğin tüm eski başkanlarına derneklerine sahip çıkmadıkları için kırgınım. Görüşmem olmadı. Ama ilerleyen günlerde hem eski başkanlarımıza, hem fahri üyelerimize, hem de aktif üyelerimize bizzat giderek derneğin eski günlerine dönmesi için fikir alış-verişlerinde bulunacağız.

Başkanım son olarak üyelerinize neler söylemek istersiniz?


Tabiî ki ilk söyleyeceğim Derneklerine sahip çıksınlar. Web sayfamıza girip derneğin çalışmaları hakkında bilgi sahibi olsunlar. Aidatlarını ödesinler. Etkinliklere gelerek bu derneğin bu kentin en büyük en önemli sivil toplum örgütü olduğunu göstersinler.
Göreceksiniz birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz müddetçe bu dernek yine bu kentin istikbali olacaktır.
Yeni bir uygulama yaptık. Web sitemize verecekleri reklam karşılığında üye aidatlarını mahsup edeceğiz. Böylece Web sitemizde canlanmış olacaktır. Bu röportaj için size çok teşekkür ediyorum. Can abi sizde bu derneğin fahri üyesisiniz. Daha önce yaşanmış kırgınlıkları, yanlışlıkları bir kenara bırakarak sizden ve sizin durumunda olan tüm arkadaşlarımız, ağabeylerimizi, kardeşlerimizi derneğimize destek olmalarını ve sahip çıkmalarını istiyorum ve teşekkür ediyorum.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: RÖPORTAJ:, GKD, Başkanı, Kadir, Genç;, Söz, veriyorum,, 6, ayda, parlak, günlere, döneceğiz,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı