Haber Detayı
15 Aralık 2008 - Pazartesi 00:00
 
RÖPORTAJ: Kabadayıoğlu; Bizim yönetim anlayışımızla Yunus Beyin anlayışı arasında farklılıklar var
Röportaj Haberi



 Sitemizin yaptığı "AKP'nin Körfez Belediye Başkan Adayı Kim Olsun" anketimizden birinci çıkan Selahattin Kabadayıoğlu ile röportaj yaparak niçin aday adayı olduğunu öğrenmeye çalıştık. Beğeni ile takip edeceğinize inandığımız röportajda çarpıcı açıklamalar da göreceksiniz.

Sayın Kabadayıoğlu kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Körfez’e bağlı Sipahiler Korucu Köyü’nde 1959 yılında doğdum. Siyasi hayatıma 1989 yılında DYP saflarında başladım. İl genel meclisi adayı oldum, ardından ilçe yönetiminde görev aldım. 1991 yılında DYP’nin milletvekili adayı oldum ve az bir farkla seçimi kaybettik. 1995 yılında DYP’den istifa ederek ayrıldım. 1999 yılında tekrardan Fazilet Partisinde siyasete tekrar başladım.



Neden Fazilet Partisi?

O dönemde Fazilet Partisi meclis üyeliği için teklif geldi.  FP’den Nuri Tabanlı başkan adayı iken bende kontenjandan onun ekibinden aday oldum. Seçimleri MHP kazandığından biz kaybettik. Ardından 1999 yılında kurulan FP ilçe teşkilatında görev aldım. FP kapatılınca o görevimde bitmiş oldu. 2001 yılında Ak Parti’nin kuruluş aşamasında bize ilçe başkanlığı teklif edildi. Baştan kabul etmek istemesem de ısrarlar karşısında kabul ettim. Ak Parti’yi Körfez’de teşkilatlandırdık. Önce ilçe yönetimini, ardından gençlik kollarını, kadın kollarını, mahalle temsilcileri derken teşkilatlanmamızı tam olarak sağladık.

Parti teşkilatında üst kademelerde görev yaptınız. Peki aday adayı olmanıza sebep nedir?

Aday adaylığı ile ilgili olarak uzun süredir teklifler geliyordu.  Özellikle tabandan ve bazı teşkilat mensubu arkadaşlarımızdan bu konuda teşvik vardı, ısrar vardı. Ama son 15 güne kadar biz böyle bir şey düşünmüyorduk. Daha sonra birde etrafı yokladık. Baktık ki Hereke olayı var, Kirazlıyalı olayı var, körfez’in bazı mahallelerindeki belli kopma ihtimalleri var. Dolayısıyla kendimizi bir anda böyle bir oluşumun içinde bulduk. Yani gelen ısrarlarla mevcut tabanı birlikte değerlendirdiğiniz zaman aday olmamızın gerek parti teşkilatını toparlayıcı manada gerekse Ak Parti tabanındaki kaymaları önleme noktasında faydalı olacağını düşündüğümden dolayı bu göreve aday olmaya karar verdik.



Sizin aday olmanızdaki sebep şahsi düşüncenizden değil. Bizi teşkilat bu göreve ittirdi diyorsunuz. Yoksa parti teşkilatı değil de seçmen mi sizi istiyor?

Parti tabanımızdaki seçmenlerde, daha önce Ak Parti’ye oy vermiş ve Ak partili tabanın bir çoğunda sıkıntılar gördük. Bunlar genelde şu yöndeydi. “Eğer önümüzdeki dönem Yunus bey aday olursa biz Ak Parti’ye oy vermeyiz” düşüncesinde olanlar vardı. Bu kişilerin başlangıçta az olduğunu düşünsem de sonradan çok büyük bir yekün teşkil etmeye başladı. Hereke’den dolayı bir tepki var ama bizimle birlikte o tepkinin kalkacağını da düşündük. Bunlar benim aday olmama en büyük etkenlerdir.

Sizin aday olmanız durumunda AKP’li belediye başkanı Yunus Pehlivan başarısız durumuna düşmeyecek mi?


Kamuoyunda başarısız durumuna düşmekten ziyade, gerçi buda bir ihtimal, kısmi olarak böyle bir görüntü oluşabilir. Aslında başarılı bir arkadaştır. Bizim yönetim anlayışımızla Yunus Beyin yönetim anlayışı arasında farklılıklar var.

Neden?

Biz daha çok bir kadro hareketiyle gelmeyi düşünüyoruz. Yunus bey ise daha çok ferdi olarak kendi yetenekleriyle belediyeyi yönetmeye çalıştı. Kadro anlayışımızda, belediyeyi yönetim anlayışımızda farklılıklar var. Görüşümüz bu konunun bir bayrak yarışı olduğu şeklinde veya bir başka tabirle biz bir takımın aynı mevkisinde oynayacak aynı mevkisine talip iki tane oyuncusu gibiyiz.

Yani diyorsunuz ki, biz bu işi daha iyi yapacağız, onun için talibiz, öylemi?

Evet. Eğer Yunus beyin alınıp tebliğ bize yapılırsa bayrağı alıp daha yükseklere çıkarma gayreti içinde olacağız.



Peki sizi tabanın istemesindeki sebep buranın yerlisi, buranın insanı olmanızdan kaynaklanıyor olabilir mi?

Bunu söylemek bölgecilik manasına geleceği için o konuya girmek istemiyorum.

Siz Körfez ismini mi benimsiyorsunuz, yoksa yarımca ismini mi? Bu konu önemli çünkü vatandaş artık maaşını çekmeye Tütünçiftlik’e gitmek zorunda kalıyor.

Bunu Yarımca ve Tütünçiftlik olarak ayırmak çok sağlıklı bir durum değil. Nerde çoğunluk varsa, insanlar nerede toplandıysa bankalar da kendiliğinden o bölgeye gidiyor. Körfez Özal zamanında 86-87’de ilçe yapıldı, üzerinden 20 yıl geçti bu isim oturdu. Tekrar bu konuyu açmak insanları kamplara itmek gibi değerlendirilebilir.

Yönetime talipsiniz, kadronuz şimdiden hazır mı?

Hepsi tam olarak hazır değil ama çekirdek itibarıyla kadromuzu hazırlamaya çalışıyoruz.  Henüz aday adaylığı konumunda olduğumuzdan bir çok şeyi şimdiden açıklayamıyoruz.



Körfez’in limanlar, kirlilik, su, dolgu malzemeleri gibi sorunları var. Eski başkanın “Körfez’de bacalı sanayiye müsaade etmeyeceğiz” diye demeci var bende de kayıtlı. Siz bu konuda ne diyeceksiniz?


Bunlarla ilgili projelerimizi oluşturuyoruz ama aday adaylığı sürecinde olduğumuz için açıklamıyoruz. Adaylık sürecine geçtiğimiz anda bir rapor halinde hazırlayacağız ve deklere edeceğiz. Ayrıca sizin anlattıklarınız dışındada ana sorunlar var ne kadar çok şey yapılırsa yapılsın, yapılacak iş bitmiyor.

Sizin aklınızda başkan olursam şu işleri yapacağım dediğiniz konular var mı?


Biz göreve geldiğimizde ilk olarak güzel bir kadro kuracağız, ikincisi belediyenin küreselleşmesini sağlayacağız, üçüncü olarak ta sosyal, kültürel ve bayındırlık işleri olmak üzere çalışmaları 3’e ayıracağız. Bu 3 ana başlık altında belediye çalışmalarını planlamayı düşünüyoruz. Biraz kültürel çalışmalarda geri kaldığımızı düşünüyorum.



Körfez Belediyesi’ni halk Büyükşehir taşeronu gibi görüyor. Çünkü yapılan işlerde hep büyükşehirin adı ve Büyükşehir başkanının adı yazıyor. Derince’de durum böyle değil, başkan adını rahatlıkla yazabiliyor ama Körfez’de bunu göremiyoruz. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Belediye çalışmaları belli konularda ayrılmak durumunda. 14,5 m üzerindeki yollara Büyükşehir bakarken, parklara, diğer faaliyetlere Körfez Belediyesi bakıyor. Büyükşehir Yarımca Kültür Merkezini, sahilleri, İlimtepe yolunu, Hamit Kaplan Caddesini, Ağadere Caddesini yaptı. Körfez Belediyede parkları, Mimar Sinan Mahallesinin düzenlenmesini, Hacı Osman Mahallesi düzenlemesi gibi çalışmalar yaptı. Bence görev karmaşasından ziyade vatandaşın gözünde büyük projeler Büyükşehir tarafından yapıldığı için Körfez Belediyesi tarafından fazla bir şey yapılmıyor intibahı var.

Körfez ilçe kongresindeki muhalif kanat size mi destek veriyor?

Muhalif kanat olarak değerlendirmemek lazım bize her taraftan destek var. Muhalif kanattan veya seçimi kazanamayan arkadaşlardan destek olduğu gibi mevcut yönetimden bizi destekleyen arkadaşlar da var.

Aday olmayı düşünen ancak siz aday adayı olunca desteğini size verip vazgeçenler olduğu söyleniyor. Bu doğrumudur?


Onu bilemiyorum. O konuda bir duyum almadım. Ama Körfez şu anda başka bir aday adayını kaldıracak yapıda değil.  Şu anda bir denge var. Gerek taban açısından gerekse kamuoyu açısından bizim daha çok teveccüh aldığımızı düşünüyorum. Yani gittiğimiz mahallelerde, sivil toplum kuruluşlarında, tabanda biz bunu görebiliyoruz. Mutlaka başka aday çıkabilir ama ses getirebileceğini düşünmüyorum.

Yani alternatif bitti mi diyorsunuz?


Benim düşüncem bu ama yarın biri çıkabilir. Ben aday adayıyım diyebilir.

CHP’de Şirin, DP’de Fevzi Canbaz gibi simalar bu yörenin insanları. Sizin tabanınızda bu yörenin insanı olduğunuzdan sizi destekliyor olabilir mi?

Ben üniversiteyi İstanbul’da okumuş olsam da tatillerde buradaydık. İlkokuldan beri bir çevremiz var. Liseden, gençlik döneminden bir çevremiz var. Ondan sonrada 20 yıldır burada esnaflık yapmamızdan binlerce ifade edilecek bir müşteri portföyümüz var. Ayrıca şimdiye kadar görev yaptığımız sivil toplum örgütlerinden bir çevremiz var. Dolaysıyla tabanın bize daha sıcak baktığını, bizi daha yakın gördüğünü düşünüyoruz.



Yani buralı olmak bir etkendir diyormusunuz?


Mutlaka

Bir önceki seçimde AKP rüzgarı vardı tanınmayan biri aday gösterildi. Acaba şimdi rüzgarın olmadığı kaygısıyla mı tabanda yerli aday isteği söz konusudur?


Bizimle eğer AK Parti seçime girecekse çok daha fazla oy alır düşüncesiyle biz hareket ettik. Onu görüyoruz. Biz Ak Parti’nin normal oylarını aldığımız gibi bunun üzerinde de oy alabileceğimizi düşünüyoruz.

Körfez Belediyesi şu sorunu çözebilirdi ama çözmedi diyebileceğiniz bir konu var mı?

Mevcut belediye başkanımız iyi niyetle çalışmıştır. Güzelde hizmetler vermiştir. Bizim bu noktada takım arkadaşı olmamız hasebiyle bunları söylemem çok sağlıklı olmaz. Çünkü takım arkadaşıyız.

Ak Parti Türkiye’de ki en disiplinli parti. Sizin aday adaylığınızı açıkladığınızda burada AKP’li başkan varken adaylığınız şaşırtıcı bulundu mu? Partinin çeşitli kademelerinden herhangi bir tepki yada olumlu bir ifade geldi mi?


SÜREKLİ FEDAKARLIK YAPAN POZİSYONUNDAYDIM
Genelde ifadeler olumlu noktada. Ak Parti kurulalı 7 seneyi geçti. Bu 7 sene içinde ben sürekli fedakarlık yapan pozisyonundaydım. Burada ilçe teşkilatının oluşturulması o kadar kolay bir olay değil. Şu anda binlerle ifade edilen bir ilçe teşkilatımız var. Bu teşkilatı biz oluşturduk. Hangi zorluklarda yaptığımızı o zaman benimle olan arkadaşlar bunu biliyorlar. Teşkilatın oluşması o kadar kolay bir şey değil. Önce 30 kişi ilçe yönetimini, ardından 30 kişi gençlik kollarını, sonra 30 kişi kadın kollarını oluşturacaksın, sonra bütün mahallelere mahalle başkanı atayacaksın, mahalle yönetimlerini oluşturacaksın, mahallelerde gençlik kolları, kadın kolları oluşturacaksın. Biz parti kurulduktan sonra 1 yıl içinde bunları oluşturduk ve 3 Kasım 2002 seçimlerine girdik. O seçimlerde her sandıkta en iyi teşkilatlanan biz olduk. Bunların her birisi bir sıkıntı, bir emek, bir gayret, bir zaman demek. Her zaman maddi manevi olarak biz bir yükü yüklendik. 2001’de ilçe başkanı oldum, 2003’te tekrar ilçe başkanlığına devam ettim, bir sonraki seçimde ilçeye aday olmadım, il yönetimine girdim. Sürekli teşkilatım için fedakarlık gösteren bir insan olduğum için kimse aday adaylığımı yadırgamadı. Ama sürpriz oldu tabi, böyle bir şeyi bir çoğu beklemiyordu. Kimse bu senin hakkın değil diyecek durumda olmadı. En tabi hakkın dediler. Bu teşkilata bu kadar emek vermiş sürekli kendinden bir şeyler vermiş biriyim.

Son olarak ekleyeceğiniz var mı?


Körfez için hayırlı olmasını diliyorum. Size çok teşekkür ederim.

Röportaj için ben teşekkür ederim.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: RÖPORTAJ:, Kabadayıoğlu;, Bizim, yönetim, anlayışımızla, Yunus, Beyin, anlayışı, arasında, farklılıklar, var,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı