Haber Detayı
21 Ekim 2008 - Salı 00:00
 
RÖPORTAJ: Karamürsel Belediyesinin AKPli meclis üyesi İbrahim Ustanın çarpıcı açıklamaları
Röportaj Haberi



 Karamürsel Belediyesi'nde AK Partili Belediye Meclisi üyesi olan ve Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde de görev alan İbrahim Usta, haber sitemize açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerde AK Parti'den Karamürsel Belediye başkanlığı için ismi geçen İbrahim Usta, ilçede neden belediye başkanlığına aday olduğunu, seçildiği taktirde neler yapmayı hedeflediğini aktardı. Özellikle yaptığı açıklamalarda Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye yaptığı hizmetler ile Karamürsel Belediyesi'nin hizmetteki aksaması ve belediye personelini rahatlatacak açıklamalarda bulundu.

Nasıl bir Karamürsel olmalı?
Karamürsel'de belediye başkanlığı için aldığım karar, yeni alınmış bir karar değil. Çok eski yıllara dayanan, yani öğrencilik yıllarıma dayanan bir düşüncemdir. Karamürsel'de yöneticilik yapmayı daha o günlerde kafama koymuştum. Bugünde bu düşüncemi uygulamama, hayata geçirmem için bir fırsat çıktı. Şimdi de adayım. Öncelikle Karamürsel'in nasıl bir yaşam merkezi olması gerektiğine dair teşhis koyulmasını düşünüyorum. Şehrimiz öğrenci kenti mi olmalı, yoksa  sanayi kenti mi? Ya da bir turizm kenti olup, herkesin merak ettiği ve burada yaşamak isteyeceği bir cazibe merkezi olacağı mı? Ekibimle beraber bu konularda yaptığımız çalışmalarda teşhisi koyduk ve çözümlerini, projelerini hazırladık. Belediye başkanı olduğumda koyduğumuz teşhisler doğrultusunda Karamürselimizin makus talihini değiştireceğimize inanıyorum.



Karamürsel'de neler yanlıştı ?
Belediye çalışmaları, belediye başkanı ve meclis üyelerinin ortaklaşa yürüttüğü bir organizasyondur. İcra makamı belediye başkanlığıdır. Meclisin görevi belediye başkanlığınca gündeme alınan projeler ve yasal uygulamaların onaylandığı bir müessesidir. Dört buçuk yıl içinde grup olarak aldığımız karar doğrultusunda, belediye başkanımızın şunu yapacağım deyip de meclise sunduğu hiçbir projeyi red etmeden kendisinin önünü açtık. Onun için sayın başkanımızın başarılı ya da başarısız olup olmaması konusundaki taktiri, halkımızın buna göre yapmasını bekliyoruz. Karamürsel Belediye başkanı da meclis toplantılarında alınan kararlarda, AK Partili meclis üyelerinden her konuda tam destek aldığını her yerde söylemesi, bunun en önemli göstergesidir.

 Projeleriniz neler olabilir?
Adaylığım kesinleştiğinde bunları paylaşacağım. Bu yüzden şuanda açıklamak doğru değil. Bütün projeler hazır. Teşhisi koyduk. Bu konuda da çok iddialıyım.

Geçen 4.5 yıllık süreci değerlendirir misiniz?
Sorunuza Karamürsel'in kayıp 4.5 yılını değerlendirmek olarak başlayalım isterseniz. Bundan 5 yıl önce ilçemizden ayrılan bir Karamürselliye bugün Karamürsel'e geldiğinde, "İlçede değişik ne gördünüz?" diye sorsak, "Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi ne güzel olmuş. 20 yıldır kimsenin çivi çakmadığı İznik yolu çok güzel olmuş. Asfaltlanmış ve ışıklandırılmış. Samanyolu Caddesi süper, Park Caddesi ve Beton yol da şahane olmuş. Vapur İskeleniz bir harika. Yelken kulübü ve Yat Limanı bölgesi muhteşem olmuş. Sahil bandımız ne kadar bakımlı. Bu alanlarda sağlanan sosyal imkanlar fitness alanları halkımızın kullanımına sunulmuş" diye söyleyecektir mutlaka. Ama şunu da ekleyecektir. Bu hizmetlerin hepsinde Büyükşehir çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır' ibaresi var diyecektir. Şimdi burada bir fark var. Karamürsel Belediyesi olarak ne yapıldı denildiğinde de her şey ortaya çıkıyor. İşte Karamürsel bugün Büyükşehir Belediyesi yönünden gereken hizmeti hakkıyla alırken Karamürsel Belediyesinin hizmetleri açısından 4,5 yıllık bir kayıp söz konusudur. İşte ben de bu kaybı telafi için yerel seçimlerde belediye başkanlığına talibim.

Seçildiğinizde belediye çalışanları hakkında düşünceleriniz nedir? Daha önceki dönemlerde her gelen personelle uğraştı. Belediye çalışanlarını işten çıkarttı. Her gelen bunu yapıyor. Sizde bunu yapacak mısınız?
Kesinlikle böyle olmayacak. Biz kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Öncekiler yapmıştır. Olabilir ama biz asla yapmayacağız. İşini hakkıyla yapan, görevini yerine getiren, Karamürsel halkına karşı hizmetinde kusur etmeyen herkes işinin başında görevinin başında olacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Kimsenin ekmeği ile oynamadık ve çocuklarını ve ailesini mağdur etmek asla benim ve ekibim için uygun değildir.

Belediye çalışanlarının sosyal haklarının alınması ve devamı konusunda düşünceleriniz nelerdir?
Geçmiş yönetimler döneminde belediye çalışanlarımızın parasal ve sosyal hakları alınmasında belediye çalışanlarının mağdur edildiğini bende duyuyorum. Ancak, benim anlayışımda çalışanın alın teri kurumadan hakkını zamanında ve düzenli ödenmesi gerektiğine inanıyorum. İster sendikalı ister geçici işçi, memur olsun hiçbir çalışan maaş ve sosyal haklarının, mesailerinin ödenmesi hususunda endişeye mahal bile bırakmayacağım. İlk icraatlarımdan biri olarak sendika ile oturup bu güne kadarki sıkıntıları her iki tarafa menfaatleri korunarak bir mutabakata varıp böyle bir problemin bir daha konuşulmayacağı ve çalışanların emeğinin karşılığını alıp mağdur edilmeyeceği bir uzlaşma mutlaka sağlanacaktır. Bu sorun bir daha Karamürsel Belediyesinin gündeminde olmayacaktır.



Spor, sivil toplum örgütleri ve sosyal hayatın renkliliği için ne düşünüyorsunuz?
Karamürsel bir dönem ata sporu yağlı güreş, futbol, basketbol, voleyboldaki başarılarıyla ünlenen bir ilçeydi. Şimdi bunlara ilaveten Yelken sporu da dahil edilmiştir. Bizim amacımız dağınık, zor şartlar altında, güç koşullarda spor faaliyetlerini sürdüren bütün kulüplere ayrım yapmaksızın destek vermek, onların sorunlarını gidermek olacaktır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi ilçenin adının duyurulmasında önemli rol üstlenen kulüplerimiz ve futbolcularımızla başarılara hep bir birlikte imza atacağız. Ayrıca yağlı güreş sporuna adını altın harflerle yazdıran Karamürsel bu spor dalıyla da eski günlerine kavuşacak. Hedefimiz sporda ve yağlı güreşte kurumsal çalışmaların öncülüğünü etmektir. Bu konuyla ilgili olarak çok geniş kapsamlı projemiz hazırdır. Ayrıca ilçemizde üye aidatları ile güç koşullar altında faaliyet gösteren, müzik, kültür ve sanat ağırlıklı derneklerimizi arzu edildiği taktirde tek çatı altında toplamak bunlara ilaveten folklor ve tiyatro ile güzel sanatların diğer dallarını ilgilendiren, ancak meslek edindirme yollarını açacak aktivitelerin sahibi ve öncüsü olacağız.

Parti ilişkileriniz, çalışmalarınız ne düzeydedir?
Şunu çok açık ve net bir dille söylemek istiyorum. Ben partimin emrinde bir neferim. AK Parti Karamürsel teşkilatımızda delege seçimleri tamamlanmış bu ay sonunda da ilçe teşkilatımızın kongresi yapılacaktır. Şu çok iyi bilinmeli ki ben her türlü siyasi çalışmamı il teşkilatım, parti yöneticilerimin bilgisi dahilinde yapmaktayım. Ben partim ve yöneticilerim ile varım, bir bütünüm. Ferdi çalışmalardan ziyade takım çalışmasına ve takım çalışmasını gücüne inanmış bir insanım. İktidarımızın nimetlerinden, hizmetlerinden daha da çok yararlanabilmesi için belediye başkanlığına adayım diye ortaya çıktım. 31 Ekim 2008'de oluşacak Adalet ve Kalkınma Partisi Karamürsel teşkilatının yeni yöneticileri benim, benim partimin yöneticileri olacaktır ve kendileriyle çalışmaktan da mutluluk duyacağımı belirtmek istiyorum. Ayrıca görüş ve düşüncelerimi açıklama fırsatı verdiğiniz için de haber sitenize de teşekkür ediyorum."

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: RÖPORTAJ:, Karamürsel, Belediyesinin, AKPli, meclis, üyesi, İbrahim, Ustanın, çarpıcı, açıklamaları,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı