Haber Detayı
08 Şubat 2009 - Pazar 00:00
 
RÖPORTAJ: Kocaelispor Eski Genel Menejeri İlter Kasap: “Dedikodu Üreteceklerine İş Üretseydiler”
Röportaj Haberi


İlter Kasap.. Çok tecrübeli bir isim değil, kendisi de bunun farkında sürekli geliştirmeye çalışıyor kendisini.. Facebook adlı internet sayfasındaki resimleri hala Kocaelispor formalı olunca Kocaelispor'un eski menejerine bazı soruları sormam gerektiğini hissettim.. O da çekinmeden, hiçbir sözünü esirgemeden cevapladı tüm sorularımı; içtenlikle.. İnternet üzerinden yaptığımız ropörtaj bitince de keşke yüz yüze konuşsaydık dedi, sözünü aldım; ileriki tarihlerde bir de yüz yüze konuşacağız..

Alper- Merhaba, öncelikle İlter Kasap kimdir bunu bir sizden dinleyebilir miyiz?

İlter- 24.10.1967 Trabzon doğumluyum. Evli ve 2 çocuk babası, futbolla yaşayan; insanları çok seven değer veren bir futbol adamıyım..

A- Sırayla hangi takımları çalıştırdınız ve o takımlardan ayrılma sebebiniz neydi?

İ- Sırasıyla Akçaabat Sebatspor, Gaziantep Belediyespor ve Kocaelispor takımlarında çalıştım. Akçaabat Sebatspor takımında 5 yıl çalıştım; şampiyonluk yaşadım. Daha farklı heyacanlar yaşamak için Antep'e gittim.. Antep Belediye takımıyla beraber 3 yıllık antlaşma imzaladım. Çok da iyi oyuncular bulup çıkardık ama Kocaelisporun teklifi ve de kıramayacağım insanların ısrarına fazla direnemediğim için sözleşmemi fesh edip Kocaelispor'la anlaştım.. Kocaelispor'dan ayrılmamın tek sebebi beraber işe başladığım başkanımız Mustafa Ekşi'nin görevi bırakmasıydı.. Başkan bırakınca ben de bıraktım..

A- Futbola nasıl adım attınız, kim vesile oldu?

İ- Futbola 10 yaşında ilkokul öğretmenimin baskısıyla beraber Akçaabat Tütünspor'da başladım. Bir sene sonra Trabzonspor'a transfer oldum. 4 yıl sonra Akçaabat Sebat takımına transfer oldum . 6 yıl Akçaabat Sebat takımında oynadıktan sonra Trabzon'un o dönem çok iyi profesyonel takımlarından Yalıspor'a transfer oldum. 2 yıl oynadıktan sonra ayağımdan çok ciddi şekilde sakatlandım o dönem tedavisi mümkün olmayınca çok genç yaşta futbolu bırakıp yöneticiliğe başladım.



"BENİM ZAMANIMDA KOCAELİSPOR'UN BİR KURUŞU ÇAR ÇUR EDİLMEDİ!" 


A- Kocaelispor'da her giden teknik direktörle birlike gideceğiniz söylendi, ancak siz hep kalmayı seçtiniz, neden? İnsanın yoğun tepki aldığı bir yerde çalışması oldukça zorken siz hep kalıp işinizi yaptınız, eleştirilmenizin esas sebebi de Kocaeli doğumlu olmayışınızdı.. Kocaelispor'daki yıllarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

İ- Bir kere ben Kocaelispor'a teknik direktörlerle beraber gelmedim; bana görev yönetim tarafından teklif edildi, yönetimle anlaştık. Dolayısı ile ben yönetim bırakırsa bırakırdım, sonunda da öyle oldu. Ayrıca profesyonel insanlar olumsuzluklarla baş etmesini bilmeli; çabuk pes etmek profesyonellerin işi değildir. Bir iş kurduğunuz zaman belli bir zaman sonra para kazanmaya başlarsınız. Futbol da öyle; takımı kurarsın, belli bir zaman sonra takım oturur. Futbolculardan verim almaya başlarsınız.. Kocaelili olmadığım doğru ama bu o şekilde insanların asılsız vede bilgisiz şekilde beni eleştirmelerini onların seviyesine bırakıyorum. Ama şundan eminim ve de şunu biliyorum ki benim çalıştığım dönemde Kocaelispor çok iyi idare edildi; bir kuruşu çar çur harcanmadı! Alınan futbolcular ortada; hâlâ oynuyorlar.. Kocaelispor'da geçen günlerimin hepsine hayatımda yaşanmış en güzel yıllar olarak bakıyorum. Ayrıca Kocaeli'yi de Kocaelispor'u da çok seviyorum..

A- Kocaelispor'da sizce neden siz hedef gösterildiniz?

İ- Kocaelispor'da hedef gösterilmemin en büyük sebebi beni zayıf halka olarak görmeleri idi. Hem dışarıdan biri olmam hem de onlara cevap vermediğimden dolayı olduğunu düşünüyorum. Ama o insanlar hiç öz eleştiri yapmadıklarından Kocaelispor'a dışarıdan menejer gelmesine sebep olmuşlar. Dedikodu üreteceğine iş üretmiş olsalar idi onlar da bu konuda konuşmak zorunda kalmazlardı.

A- Kocaeli'nde görev yaparken sizin hiçbir başarınızın olmadığı söylendi.. Sizce futbolun içinde bulunduğunuz süreçteki en büyük başarılarınız nelerdi?

İ- Ben Kocaelispor'da çalıştığım süre içerisinde başarılı olduğuma inanıyorum. Bir kere insanlar şuna inanmalı; futbol ekip işidir. Başarının gelmesi için belli bir zamanın yaşanması gerekli. Biz tam o zor günleri aştık, takımı kurduk, 2 yılın hazırlıklarını ve de transferlerini hazırladık görevden ayrıldık. Gerçekten bugün bakıldığında şampiyon olan takımın alt yapısının bize ait olduğunu objektif insanlar görecektir. Taner, Semavi, Umut, Muhammet, Berkay, Emirhan gibi oyuncular bizim Kocaelispor'a kazandırdığımız oyuncular.. Sadece Taner Gülleri 24 gol attı! Şampiyon olunan yıl Taner olmasa idi şampiyonluk gelir miydi insanlar analiz etmeli, ona göre yargılamalı.. Keza aynı şekilde Semavi, Umut bunların değelendirilmesi iyi yapılmalı. Demek ki şampiyonluğun en büyük emekçisi bizleriz diye düşünüyorum. Yorumunu objektif spor adamlarına bırakıyorum.

A- Gelecek hedefleriniz neler?

İ- Gelecekteki en büyük hedefim düşüncelerimi, profesyonel kurumsal bir kulüp yapısını uygulayacağım bir kulüpte çalışmak.

A- Sizin bir dönem birlikte çalıştığınız Ümit Kayıhan geçtiğimiz günlerde Denizlispor'dan ayırlmak zorunda bırakıldı.. Hemen de yeri dolduruldu.. Siz objektif bir gözle, futbolun içindeki birinin bakışıyla bizim ligimizdeki bu teknik direktör kıyımını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İ- Türkiye'de maalesef kulüpler kurumsal anlamda ve de profesyonel olarak doğru yönetilmediği için sürekli olarak teknik adam kıyımı yaşanmakta. Ümit Kayıhan gibi bir teknik adamın Denizlispor'dan ayrılmasında tek suçlu Denizlispor'un ve de diğer kulüplerin kötü yönetilmesi diye düşünüyorum maalesef Türkiye'deki yöneticilerin medyatik olma hevesleri kulüpleri bu duruma getiriyor. Benim düşüncem; Türkiye'de yöneticilk yapan yöneticilerin yönetilmeye ihtiyaçları olduğu yönünde.. Yönetici transfer yaparsa, programlara karışırsa; Türk futbolu bu halde olur! Son derece normal. Ama işi profesyonellere bıraksalar çok daha iyi yerlerde olacağımızı düşünüyorum.

A- Birlikte çalıştığınız teknik direktörler arasındaki en sevdikleriniz kimlerdi?

İ- Ben birlikte çalıştığım tüm teknik adamlarla son derece iyi ilişkiler içinde oldum.. Bunun tek sebebi ikimizin de profesyonelce düşünmemiz.. Bunların başında; Güvenç Kurtar, Ümit Kayıhan, Sedat Karabük, Şadi Tekelioğlu, Fatih Uraz ve Orhan Şerit geliyor..

A- Türkiye'nin Dünya Kupası elemelerindeki şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İ- Türk Milli Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki şansı fazla diye düşünüyorum. Çünkü; Türkiye'de çok yetenekli oyuncular var. Önemli olan kadro seçimini doğru yapmak..

A- Sizce Dünya'nın en iyi futbolcusu kim? Neden?

İ- Bence dünyanın en iyi futbolcusu Maradona idi çünkü kendisini izleme fırsatı oldu. Ama günümüzde derseniz Ronaldo derim çünkü komplike bir futbolcu..



"TÜRK FUTBOLUNUN GELECEĞİ HAKKINDA ENDİŞELERİM VAR.."


A- Türk futbolunun geleceğini nasıl görüyorsunuz?

İ- Türk futbolunun geleceği hakkında çok ciddi endişelerim var. Bunların başında kulüplerin yapısal anlamda kurumsallaşmaması, profesyonelleşememesi geliyor. Bir önemli sebep de; yöneticilerin adlarının medyada anılması için kulüp içerisinde herşeye karışmaları geliyor. Oysa kulüpler kurumsal bir yapıya kavuşturulsa bugün Türk futbolunda yaşanan ekonomik sıkıntılar, teknik adam kıyımı, başıboşluk yaşanmaz. Futbol takımını nasıl profesyonel insanlar antre ediyorsa kulüp iç yönetimini de profesyonel insanlar idare etmeli. Model olarak da Avrupa kulüpleri en güzel örnektir; kulüpler tamamen kurumsallaşmış ve de profesyonel insanlar tarafından yönetilmektedir.

A- Yoğun dönemlerinizde zaman ayırıp da ropörtaj teklifimi olumlu karşılayıp cevaplarınızı esirgemediğiniz için sonsuz teşekkürler, gelecek hayatınızda da başarılar!

İ- Ben teşekkür ederim, iyi günler..

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: RÖPORTAJ:, Kocaelispor, Eski, Genel, Menejeri, İlter, Kasap:, “Dedikodu, Üreteceklerine, İş, Üretseydiler”,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
96
86
1
3
31
35
2
Fenerbahçe
90
89
1
6
28
35
3
Trabzonspor
58
61
13
4
18
35
4
Başakşehir
55
50
12
7
16
35
5
Beşiktaş
54
48
13
6
16
35
6
Kasımpasa
49
57
14
7
14
35
7
Alanyaspor
49
50
10
13
12
35
8
Rizespor
49
47
14
7
14
35
9
Sivasspor
48
42
11
12
12
35
10
Antalyaspor
45
40
12
12
11
35
11
A.Demirspor
44
50
11
14
10
35
12
Samsunspor
42
40
15
9
11
35
13
Kayserispor
41
41
13
11
11
35
14
Ankaragücü
39
43
12
15
8
35
15
Karagümrük
37
43
16
10
9
35
16
Konyaspor
37
34
14
13
8
35
17
Gaziantep FK
35
40
18
8
9
35
18
Hatayspor
34
39
15
13
7
35
19
Pendikspor
33
40
18
9
8
35
20
İstanbulspor
16
26
24
7
4
35
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı