Haber Detayı
30 Kasım 2008 - Pazar 00:00
 
RÖPORTAJ: Tellioğlu; Sirmen ile CHP, Kocaelide ivme kazanmıştır
Röportaj Haberi



 **Sn Tellioğlu isminiz bu bugüne kadar gündeme gelmedi. Nasıl karar verdiniz?

25 Aralık 1989 yılında İzmit Belediyesi’nde göreve başladım.

18 yıllık belediye çalışma hayatımda, size özgeçmişimde sunduğum görevleri ve toplumsal alanlardaki hizmetleri gerçekleştirdim. İdealist bir kişi olarak, bugüne kadar memur olarak yaptığım bu çalışmalarımı artık siyasi alanda yürütmem gerektiğine inandım. Devlet memuru olmam nedeniyle bugüne kadar açıklamadım. Çünkü devlet memurları kanunu ile siyasi parti kanunları gereğiydi. Ancak her alanda ve her zaman dostlarımın sürekli telkinlerini teveccühlerini alan, çalışmaları taktirle karşılanan ve buna uygun bir lider kişiliğe sahip olmam, sosyal demokrat bir aileden gelen yapımla ve idealist kişiliğimle belediye başkanı olarak bu süreci devam ettirmem gerektiğini gördüm. Toplumun % 52 sini oluşturan kadınların, yerel ve merkezi yönetimlerde yeteri kadar temsil edilememesi, toplumdaki üretime dönük kadınların katkısının yönetime yansımamış olması, özelinde Kocaeli ve İzmit Belediyelerinin yönetim şekli ve yapılanların eksikliği benim belediye başkanı olarak CHP çatısı altında görev yapmam gerektiği anın bugün olduğunu tam zamanı olduğunu gösterdi. Her zamanki kendime olan güvenim ve toplumsal sorumluluk anlayışım bu görevi almam gerektiği kararını vermem de etkili oldu.


**Adaylığınızı bugüne kadar açıklamamak özellikle yaptığınız bir şey miydi? Nedeni nedir?

Yukarıda da söylediğim gibi, devlet memuru olmam nedeniyle bugüne kadar açıklamadım. Çünkü devlet memurları kanunu ile siyasi parti kanunu buna engeldi. Yönetimlere talip olan kişiler ülkemizde yasalara uygun davranmalı ve uygulamalıdırlar.

**Aday olduğunuzdan Sn Sefa SİRMEN’in haberi var mıydı? Partinin haberi var mıydı? Yaklaşımları nedir?


Adaylığımı açıklamadan önce Sn Sefa SİRMEN’le görüştüm. Belediyedeki çalışma hayatımda Sn SİRMEN ile başkan bürokrat ilişkisi çevresinde görev yaptım. Sn SİRMEN döneminde şube müdürlüğü ve Sn Hikmet ERENKAYA döneminde de daire başkanlığı görevlerini yürüttüm. Türkiye’ye örnek olacak Çevre Entegre Projesi ve diğer çevre projelerinde belediye olarak halkımıza hizmet ettim. Hatta Belsa Plaza önündeki ‘Yaşanabilir Kent Ödülü’ benim görevim sırasında Belediyemize kazandırılmış bir ödüldür. Hem Sn SİRMEN hem de Sn ERENKAYA ile belediye ve sivil toplum kuruluşlarındaki görevlerim sırasında yakın çalışma olanağımız oldu. Partide de pek çok kişi benim dostumdur sevdiğim insanlardır. Birlikte çalışmalarımız sırasında tanışıklığımız ve fikir alışverişi yaptığımız kişiler vardır. Hem beni, hem ailemi ve tüm çalışmalarımı yakinen takip eden ve katılım sağlayan kişilerdir.

Hem Sn Sefa SİRMEN hem de parti yetkilileri bana son derece güvendiklerini ifade etmiş, partimizin ilkeleri doğrultusunda aday adayı olmam  konusunda çok sevineceklerini belirtmiş, destek olduklarını, ‘gücümüze güç katarsınız, fevkalade olur ‘ diyerek ifade etmişlerdir.


**Aday Olmaya neden karar verdiniz?

Toplumcu kişiliğim, kendime olan güvenim ve topluma duyduğum sevgi ve saygım, lider özelliklerim,çalışma hayatımdaki 18 yıllık belediyecilik tecrübem, sivil toplum kuruluşlarıyla,demokratik kitle örgütleri ile Basın Yayın ve  Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevim ve ÇYDD Başkanlığı görevim sırasında basınımızla ve medyamızla olan güven ve samimiyet esasına dayalı sıcak ilişkilerim, toplumun tüm kesimleriyle, dayanışma ve ahenk içindeki özeverili çabalarım, çalışmalarım ve tecrübelerim, birikimlerim, eğitimim, tüm toplum katmanlarından ve yakınlarımdan aldığım destekle, donanımlarımla bu aşamadan sonra  İzmit Belediye Başkanı olarak görev yapmam gerektiğine olan inancım benim bu kararı vermemi sağladı.


** Yakınlarınızın ve çevrenizin adaylığınızla ilgili düşünceleri nelerdir?

Tüm yakınlarım ve özellikle ailem benim kararlarımda her zaman yanımda olmuş, destek vermişlerdir. Bugüne kadar yaptığım tüm görevlerde olduğu gibi İzmit Belediye Başkanı olarak da başarılı olacağıma inandıklarını ifade etmişler ve yolun  açık olsun hayırlı olsun demişlerdir. Her türlü destekleriyle birlikte olduklarını göstermişlerdir.



**CHP İl ve İlçe teşkilatlarıyla diyaloğunuz nasıldır?

Bugüne kadar devlet memuru kimliğimle belediyelerimizde yaptığım görevler sırasında pek çok çalışmada birlikte olduk. ÇYDD gibi kent ve ülke gündeminde önemli yeri olan bir derneğin başkanı olarak sivil toplum örgütleriyle, mesleğim gereği içinde bulunduğum demokratik kitle örgütleriyle, sendikalarımızla, Kocaeli Üniversitesi’nde yaptığım görev sırasında üniversite çatısı altında, ailemizin ticari hayatı nedeniyle kent esnaflarıyla, yaptığım tüm çalışmalarda parti yöneticileriyle hep  birlikte olduk.

Toplumun her kesimiyle barışık sevgi dolu, kucaklayıcı ve toplumcu kişiliği olan biri olarak beni yakinen tanırlar. Desteklerini de her zaman ifade etmişlerdir.


** Bir dönem belediyede görev aldınız. Bunun size ne gibi bir kazancı oldu?

18 yıllık çalışma hayatımın tamamı belediyelerde geçti. Belediyeciliğin okulu yoktur. Yaşayarak, hissederek, o anki yerel koşullar ve zamana bağlı olarak değişebilen yönetim şeklidir. İzmit Belediye Başkanlığı adayı olarak yola çıkmamın en önemli nedeni bu konudaki tecrübelerim ve birikimlerimdir. Toplumun her katmanında tanınıyor ve başarılı bulunarak seviliyor olmamın  da   bu yarışta önemli bir etki yapacağını ve şansımı arttıracağını  biliyorum.


** CHP’nin Kocaeli’nde bir ivme kaybettiğini düşünüyor musunuz bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

Kocaeli’de Sn Sefa SİRMEN’in il başkanlığı görevini üstlenmesiyle birlikte CHP Kocaeli’de ivme kazanmıştır.Seçimlerde de bu ivmenin etkisi net olarak görülecektir.


** Yerel seçimlerde CHP’nin şansı sizce nedir? İl ve İlçelerde…

Kocaeli’deki yerel seçimlerde, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde CHP li kadrolar işbaşına gelecektir. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla, program ve projeleriyle halkımıza en iyi hizmeti CHP li kadrolar verecektir. CHP’nin çok başarılı olacağından eminim.


**Eğer seçimlerden galip çıkarsanız İzmit için projeleriniz nedir?

18 yıllık belediye yöneticisi tecrübemle, İZMİT hayalimi gerçekleştirecek projelerimi hayata geçireceğim.Ancak önümüzdeki günlerde yapılacak olan partimizin kurultayı sonrasında, parti programına uygun projeler olarak İzmit için gerçekleştireceğim projeleri sizlerle paylaşacağım.



**Yerel seçimlere yönelik çalışmalarınız ne aşamada?


28 11 2008 tarihi itibariyle CHP İzmit Belediye Başkanı aday adayıyım. Desteklerinizi bekliyorum.



** İl başkanı Sn Sefa SİRMEN ile diyaloğunuz nasıl?

Sn SİRMEN ile  15 yıl belediyede Başkan bürokrat olarak yakın çalışan  ve birbirlerini tanıyan kişileriz. İl başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı sırasında da   ve benim İzmit Belediye Başkanı aday adayı olarak göreve talip olmam da kendisinin desteği her zaman olmuştur. Benim çalışmalarımı yakinen bilir ve her zaman da destekler.Köklü CHP li aile yapımızın da bunda etkisi vardır.


**İzmit Belediye Başkanı Halil Vehbi YENİCE’nin çalışmalarını nasıl görüyorsunuz?

İzmit Belediyesi ile ilgili projelerimi uygulamak, 18 yıllık bilgi ve tecrübelerimi halkımın hizmetine sunmak ve halkıma sosyal demokrat belediyecilik anlayışla hizmet etmek için aday oluyorum. İzmit Belediye Başkanı Halil Vehbi YENİCE’nin çalışmalarını  halkımız seçimlerde değerlendirecek ve bizleri görev başına getirecektir. Buna yürekten inanıyorum.


** Leyla ATAKAN İzmit’in hatta Türkiye’nin ilk belediye başkanıydı.Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bugün Kocaeli bir sanayi kenti olarak anılıyorsa, ülke ekonomisine en büyük katkıyı yapan illerden biriyse, kişi başına geliri en yüksek il ise bunun temelindeki en büyük katkı rahmetli  Leyla ATAKAN’a aittir. Sosyal demokrat belediyeciliğin en önemli temsilcilerinden, partimizin yetiştirdiği en önemli belediye başkanlarımızdan, çok kısa bir sürede İzmit’te çok büyük işler başarmış bir kadın belediye başkanı olarak rahmetli Leyla ATAKAN’a şahsım ve kentim adıma minnet borçluyum.Selvi TELLİOĞLU isminin de İzmit’te 2.Leyla ATAKAN olarak anılmasından dolayı  kendimi son derece gururlu ve mutlu hissediyorum.


**Sizce İzmit’te yerel seçimler AKP ve CHP arasında mı geçer? Yoksa bu yarışa başka partiler de dahil olur mu?

Seçimlerden CHP’nin büyük bir başarıyla çıkacağına inanıyorum. Hem Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve hem de ilçe belediye seçimlerinde halkımızın büyük teveccühleriyle CHP li kadrolar işbaşına geleceklerdir.


**Kadınların siyasi platformdaki yeri sizce nasıl?

Toplumun % 52 sini oluşturan kadınlarımızın siyasi platformlardaki temsili yeteri kadar değildir. Neredeyse hiç yok denilecek düzeydedir. Kadınlarımızın siyasi hayata aktif olarak katılması en büyük arzumdur. Kadınlarımızı yüreklendirmek, onlara bu düşüncelerinde destek olabilmek adına İzmit Belediye Başkanı olmayı kendime görev kabul ediyorum. Bunun için yola çıktım. Kadınıyla erkeğiyle bütün olan, her iki kesimi de eğitimli bilinçli olan,teknolojiyi kullanabilen, yeniliklere dönüşüme açık, kendine güveni olan toplumlar ancak Muhasır Medeniyetler seviyesine yükselir.Aksi taktirde sürekli var olanları da kaybeder. Cumhuriyetin temel niteliklerine uygun bir yönetim tarzı her iki kesimin de güçlü olmasıyla gerçekleşir. Ben bu yolda  hizmet etmeyi kendime görev seçtim. Hangi kademede olursa olsun kadınlarımızın çok başarılı olacaklarına ve onları destekleyecek erkelerin de toplumumuzda çok olduğuna inanıyor onlara güvenerek aday oluyorum.



** Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Kocaeliler, bu ülkeye en önemli katma değer sağlayan vatandaşlar olarak, hak ettikleri  yaşam standartlarında yönetilmelidir. Katılımcı, şeffaf, demokratik yönetim modelinin söz de değil özde ve yürekten uygulandığı yönetim modeli ancak belediyeciliği bilen kadrolarla uygulanır. Halkımızın beklentilerini karşılamaya, değişime, dönüşüme açık, birlikte yönetim modelini uygulayan, güven esasına dayalı, toplumun tüm dinamikleri ile barış içinde, hepsini kucaklayan bir belediyecilik anlayışı ile İzmit Belediye Başkanlığı için CHP ‘den aday adayıyım. Tüm halkımızın desteğini bekliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: RÖPORTAJ:, Tellioğlu;, Sirmen, ile, CHP,, Kocaelide, ivme, kazanmıştır,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı