Haber Detayı
29 Ağustos 2019 - Perşembe 14:18
 
Sunay Akın, İzmitlilerle buluştu
İzmit Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın, Seka Park Uçurtma Tepesi’nde İzmitlilerle buluştu. İzmitliler Sunay Akın’ın tarihi ve sosyolojik olayları etkileyici hitabıyla anlatması karşısında adeta geçmişe gitti.
Kültür Sanat Haberi


İzmit Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın, Seka Park Uçurtma Tepesi’nde İzmitlilerle buluştu. “Bir Cumhuriyet Hikayesi” isimli sunum gerçekleştiren Sunay Akın’a 55 kişiden oluşan Çocuk Kalpler Kumpanyası korosu eşlik etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İzmit Belediyesi meclis üyeleri ve protokol üyeleri katılım gösterdi. 

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa İzmit halkının ilgisi yoğun oldu. Seka Park Uçurtma Tepesi’ni tamamen dolduran vatandaşlar Sunay Akın’ın tarihi ve sosyolojik olayları etkileyici hitabıyla anlatması karşısında adeta geçmişe gitti. Ellerin Türk bayraklarıyla etkinliğe katılan vatandaşların heyecanı Çocuk Kalpler Kumpanyası konserleriyle en üst seviyeye çıktı. 

ATATÜRK İLKELERİNE SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Yıllardır bugünleri kutlamayı özledik. Sizin sevgi ve dayanışmanızla bu yıl daha da anlamlı oldu. Seneye bu kutlamaları daha güzel kutlamak istiyoruz. Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine sahip çıkarak onun ışığını söndürmemek hepimizin görevidir” dedi. 

BAŞKAN HÜRRİYET BARİYERLERİ KALDIRDI

Konuşmalarına devam eden Başkan Hürriyet, “Bu etkinlikler kapsamında sanat ve kültürleri birleştirmek istedik. Bu coşkuya ortak olup,  bu güzel ortamı yaşattığınız için tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Dayanışma daim olsun ve İzmit hep böyle güzel olsun, hep gülsün. Biliyorsunuz göreve gelirken halkla aramızdaki köprüleri kaldıracağımızı söyledik. O yüzden bu arada bulunan bariyerlerin kaldırılmasını istiyorum. Onların konulması talebini ben vermedim. Bizim halkımızla aramızda hiçbir sınır olmayacak” ifadelerinde bulundu. 

KENDİ DEĞERLERİMİZİ BİLMİYORUZ

Başkan Hürriyet’in ardından sahneye Sunay Akın çıktı. Sunay Akın yaptığı selamlama konuşmasının ardından, “1923 Devrimi’nin ülkemize kazandırdığı ne varsa atamızın bize sunduğu köklerden gelmektedir. Dışarıdan gelen hiçbir şey yoktur. Tarihimizde birçok değerimiz vardır. Astronomide, bilimde çok sayıda değerli insanımız bulunuyor. Ancak kendi bölgemizde, kendi ülkemizde yaşamış insanlarımızı çok iyi tanımıyoruz” ifadelerinde bulundu. 

ATATÜRK MEMLEKETİ GENÇLERİ EMANET ETTİ

Sunay Akın, “Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuru ile yola çıkarken onu yolcu edenler arasında bir çocuk vardı. Adı Nuri’ydi. Bu çocuk Mustafa Kemal Atatürk’ün ilgisini çekmiş ve onunla konuşmuştu. Atatürk ona “Bu vatan hepimizin ama daha çok siz gençlerin vazgeçmek yok” demiştir. Atatürk işgal kuvvetlerinin peşinde olduğunu bilmektedir. Ama yola çıkarken gözü arkada kalmamıştır. Çünkü memleketi gençlere emanet etmiştir” dedi.

ASIL ZAFERİMİZİ HALA KAZANMADIK

Sunay Akın, “Mustafa Kemal Atatürk’ü anlayanlar gerçekten zaferi kutlamak istiyorlarsa bilsinler ki hala siperlerdeyiz. Asıl zaferimizi hala kazanmadık. Kitap okuyan her insan bilsin ki o siperde yalnız değil yanında o zafere erişmek isteyen Mustafa Kemal Atatürk var. Ben milli eğitim bakanı olsam her okulda sandık dolusu kitap koydururdum. Asıl zaferimizi kazanmak için. Kitap okumalıyız. Yoksa hala kadın cinayetleri neden oluyor diye düşünürüz.” şeklinde konuştu. 

KADINLARIMIZ İÇİN BİR ŞEYLER YAPALIM

Sunay Akın, “Mustafa Kemal Atatürk büyük taarruzdan önce 20-21 Ağustos tarihleri arasında Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu Romanını okumuştur. Ve kitabı okuduktan sonra etrafındakilere çok güzel bir kitap olduğunu ifade etmiş ve demiştir ki “Hadi şu zaferi kazanalım da ondan sonra kadınlarımız için bir şeyler yapalım” çünkü Çalıkuşu romanı kadının önemine vurgu yapan bir kitaptır” ifadelerinde bulundu.

ÇÜNKÜ BURADA KADIN BELEDİYE BAŞKANI HÜRRİYET VAR

Sunay Akın, “Taksim Meydanı diye adlandırılan yerde bulunan anıt bir kadın tarafından yapılmıştır. Oranında adı da Taksim değil Cumhuriyet Meydanı’dır ama bugüne kadar hiçbir kadın veya kadın örgütü 8 Mart’ta oraya gidip bir çiçek bırakmamıştır. Bunları niye anlatıyorum biliyor musunuz? Çünkü burada bir kadın belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet var” ifadelerinde bulundu. 

EY TÜRK GENÇLİĞİ

Konuşmalarında Kurtuluş Savaşı’nda yaşananlara tekrar değinen Sunay Akın, “İşgal kuvvetleri Ankara’ya doğru hızlı yürüyorlardı. Ankara’nın düşmemesi gerekiyordu. Ankara’nın Sivas’a veya Kayseri’ye taşınması düşünülmüştü. Ankara’nın taşınması için gençler sipere gönderildi. Gençlerden haber geldi. “Düşmanı durdurduk” ve bu haberle birlikte Ankara yerinde kaldı. O cephenin adı da Sakarya’dır. Neden Atatürk ey Türk seçmeni değil de ey Türk gençliği dedi anladınız mı” şeklinde konuştu. 

ATATÜRK’ÜN CENAZESİ İZMİT’E GELDİ 

Sunay Akın sözlerinin sonunda Atatürk’ün vefatından bahsetti. “Atatürk’ün cenazesi İstanbul’dan İzmit’e geliyor. Bu güzel kentte bir trenin son vagonuna yükleniyor. Ve o treni İzmitliler el sallayarak uğurluyor. Çünkü onu bir daha göremeyeceğiz diyerek son kez el salladılar” dedi.

BİRLİKTE SÖYLEDİLER 

Sunay Akın’ın sunumunun ardından Başkan Hürriyet’inde sahneye çıkmasıyla birlikte tüm misafirler hep birlikte Ey Özgürlük ve İzmir Marşı’nı seslendirilerek,  zafer coşkusu hep birlikte yaşadılar. Başkan Hürriyet, Sunay Akın ve Çocuk Kalpler Kampanyası’na İzmit’te yaşattıkları zafer coşkusu için  teşekkür etti. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Sunay, Akın,, İzmitlilerle, buluştu,
Haber Videosu
Diğer Fotoğraflar






Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı