Haber Detayı
01 Kasım 2009 - Pazar 00:00
 
USLU; “CEZAEVİNDE YATAN TOLON VE ERUYGUR DEĞİL, CUMHURİYETTİR”
Röportaj Haberi


Belirtiyorum.com ve 93.4 Mega FM’in ortaklaşa gerçekleştirdiği, Abdi Kahyaoğlu’nun hazırladığı, Pınar Bozdemir’in yönettiği programın  bu haftaki konuğu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şube Başkanı Bozkurt Uslu idi.
ADD’nin niçin kurulduğunu anlatarak programa başlayan Bozkurt Uslu, “Atatürkçü Düşünce  Ulus olarak, Ülke olarak tek ihtiyacımız olan şeydir. ADD bu felsefeyle kuruldu. Türkiye üzerinde son 30 yılda oynanan oyunlar ve son yıllarda artan baskılar nedeniyle Prof. Dr. Muammer Aksoy tarafından 1989 yılında kuruldu. Kurucuları arasında Hablemitoğlu, Mumcu gibi vatan evlatları var” dedi.

ADD’nin kurulması Türk Devletine ayıptır diyen Uslu sözlerine şöyle devam etti; “8 yıldır ADD içindeyim. ADD’nin kurulma gereği Türkiye’nin ayıbıdır. Aslında devlet politikası olması gerekirken, böyle bir derneğin olması ve yaşananlar çok üzücü. Biz bu tür derneklerin ihtiyaç olmadığı bir Türkiye için çalışıyoruz”

KARAOSMANOĞLU’NUN GÖSTERMELİK BİR ÜYE OLMASINI İSTEMEDİK

Kahyaoğlu’nun Derneğinize üye olma şartları nelerdir sorusunu yönelttikten sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu da neden kabul etmediniz sorusunu yöneltmesi üzerine Uslu, “o dönem ben uzlaştırmam gereken bir süreci yaşadım. Arkadaşlar davet etmişler, başkan da üye olur musunuz? Denilince üye formu doldurmuş. Ancak ADD’nin üyeleri çok net davranmalıdır. Başkan, AKP’nin yanlışlarına tavır alabilecek mi? Cumhuriyet mitinglerine katılabilecek mi? Ülke son 7-8 yıldır sıkıntı içinde, taö olarak 3 kat borçlandırıldık, ekonomi çok kötü, en önemlisi de ayrıştırıldık. Bu siyasi iradenin temsilcisi olarak bizimle beraber davranabilecek mi? Yine de üyelik başvurusunu Ankara’ya gönderdik. Ancak Ankara bunu kabul etmedi. Bunun sadece göstermelik bir üyelik olmasını istemedik” dedi.

CEZAEVİNDE YATAN TOLON VE ERUYGUR DEĞİL, CUMHURİYETTİR

ÇYDD’nin ADD mitingine niçin katılmadığını da soran Kahyaoğlu, aranızda problem mi var sorusunu yöneltti. Uslu; “Cumhuriyet mitinglerinde destek verenlerin başında ÇYDD geliyordu. Mitinglerimize gerek biz olalım gerekse ÇYDD olsun çok daha fazla insan getirebilecek güçte iki büyük derneğiz. Bizim 450 şubemiz var. Sorduğunuz mitingi kendi üyemizle yaptık. ÇYDD’nin o günlerde çok acılı günleri vardı. Bizim belimizi kırmak istiyorlar. Benim genel başkanım 53 yıl bu devlete hizmet etmiş, teröristlerle mücadele etmiş, Jandarma Genel Komutanlığı yapmış ancak şu anda çektiklerine bakar mısınız? Aslında burada cezaevinde yatırdıkları Eruygur ve Tolon Paşa değil Cumhuriyettir. Onlarla görüştüğümde ‘daha kuvvetli olun, Cumhuriyeti çok sevin ve sevdirttirin’ dediler.  Bu devrede çok büyük sıkıntılar yaşandı. ÇYDD’nin burs verdiği çocukları dahi fişlediler. ÇYDD her zaman istediğinde çok büyük kalabalıkları toplayabilecek güçtedir. Aramızda hiçbir sorun yok, büyük acılar çekiyoruz, sadece onun yorgunluğu var” dedi.

HALK İYİ OLUR DÜŞÜNCESİYLE AKP’YE OY VERDİ

Bayramlarda her yer bayraklarla donatılıyor ama oy vermeye gelinince bu halk neden Atatürkçü Düşünceyi temsil eden partilere oy vermiyor sorusunu yönelten Kahyaoğlu’na, Uslu “Ülke yıllardır hak ettiği siyasi hareketi bulamadı. Özellikle 1980’den sonra bu durum daha da içinden çıkılmaz bir hal aldı. Halk iyi olur düşüncesiyle AKP’ye oy verdi. 2. kez neden verdi derseniz, çok büyük bir kesim adeta bu iktidara bağlandı. Halk gerek kredi olsun gerekse bireysel olsun borç batağına sürüklendi. Ülke meselelerini düşünmeden oy verdi ve bir şans daha tanıdı” dedi.

ARTIK O BİZİM DÜŞÜNCEMİZDE BİR İNSAN DEĞİLDİR


Mustafa filmini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna ise Uslu; “Bir kere filmdeki Mustafa bizim Mustafa Kemalimiz değil. Her ne hikmetse bugün bu film Yunanistan’da da gösteriliyor. Gerçek Mustafa Kemali de anlamaları mümkün değil. Bu filmin maksatlı yapıldığına % 100 inanıyorum. Yandaş medyanın yaptığı gibi bununda bir parçası olduğunu düşünüyorum. Her nedense bazı AKP’li belediyeler özellikle bu filmi gösteriyorlar. Can Dündar’ı kınıyorum. Artık o bizim düşüncemizde bir insan değildir. Mustafa filmi çakallarla başlıyor, ikinci yarısında da sanki Mustafa Kemal hiçbir şey yapmamış gibi hep içki içen birisiymiş gibi gösterilmiş. Osmanlı’nın bütün borçlarını ödeyerek sıfır borç bırakan, fabrikalar kuran, demiryolları ağını oluşturan hiçbir konuya yer verilmemiş. Tam bağımsız bir ülke, onur, gurur, her şey var o dönemde ama filmde sanki Mustafa Kemal hep içki içti” dedi.

Mustafa Kemal gerektiği şekilde anlatılmadığını soran Kahyaoğlu, kitapların çok iyi yazılmadığını da belirtti. Uslu ise “Biz Dünya’nın en kıymetli topraklarındayız. Emperyalistler bu ülkeyi nasıl bitiririz planı içindeler. Topla tüfekle bitiremeyeceklerini bildiklerinden iki özelliği kullanıyorlar. Halkın hassas olduğu iki şey, din ve Atatürk’ü birbirine düşürme peşindeler. Ve gelişmelerde o yolda ilerliyor. Atatürk öldüğünden beri bu oyunu oynuyorlar. Hele hele Milli Eğitimin son kitapları içler acısı. Lozan yok, Zafer Bayramı, Kurtuluş Savaşı çok kısa anlatılmış. Böyle olursa insanımız Mustafa Kemal’i nasıl anlayacak?” dedi.



EN BÜYÜK İBADET VATAN SEVGİSİDİR

Atatürk’ün bazı söylemleri Şövenizm olarak gösteriliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz sorusuna Uslu; “Atatürk’ün ifadelerini Türk insanına güvenç ve inanç olarak görüyorum. Zaten o şekilde olmasaydı da başarılı olamazdı. Kurtuluş Savaşı kazanılamazdı. ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ vurgusuyla başarılı olundu. En büyük ibadet vatan sevgisidir. Bizim iki kitabımız var, biri Kur’an diğeri de Nutuk’tur. Halkımız aslında kendisini yönetecek insanın 7 neslini araştırması gerekirdi. Zaten bunu yapmıyoruz, yapsak sorunlarımız azalacak” dedi.

HALKIN PATLAMASI KÖTÜ OLUR.

Kahyaoğlu ve Uslu söyleşisinde son günlerde Habur Sınır Kapısı’ndan “Kürt Açılımı” altında giriş yapan 34 PKK’lı da gündeme geldi. Uslu; “Askerlerimizin başına çuval geçirildiğinde ‘Allah benim bunlardan öcümüzü almadan canımı almasın’ dedim. 34 PKK’lı da benzer bir olay. Adalet yerler altına alındı, Cumhuriyet Savcılarımız PKK’lilerin ayağına gönderildi. Benim genel başkanım halka silah mı sıktı da hala içerde. Bunun vebalinin altından kimse kalkamaz. İnsanımızın da bu duruma sahip çıkması lazım. Türk halkı asla bunlara inanmaz. Halkın patlaması kötü olur. 34 PKK’linin girişini Ulusal Milli kültürümüz açısından sakıncalı görüyorum. Obama TBMM’de Ermeni meselesini, Kürt meselesini, Kıbrıs meselesini bitirin dedi ve bunlar tarafından uzun süre alkışlandı. Bunlar da şimdi halletmeye başladılar. Milli çıkarlarımız düşünülmeden bunlar halledilmeye çalışılıyor. Şehit babası olsam gerçekten bunu kaldırmak çok zor. Peki bu insanlar neden geldi. Savcılarımızı ayaklarına göndermek doğru mu?” dedi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’e de mesaj yollayan Uslu, “Ne Mutlu Türküm Diyene, diyemeyen herkes korksun” dedi.

İSLAM ÜZERİNDEN SİYASET YAPANLAR EN BÜYÜK DÜŞMANLARDIR

Dernek olarak yaptıkları işleri de açıklayan Uslu, “İlk Cumhuriyet Evi’ni Bağıran Köyü’nde açan şubeyiz. Bu evimizde insanımız kitap okuyor, toplantılar yapıyor, spor etkinlikleri düzenliyor. Liselerde, üniversitelerde Nutku en iyi özetleyen öğrencilerimize burs veriyoruz. Bugün yaşanan en büyük sıkıntı bizleri Mustafa Kemal yolundan ayırmaya çalışıyorlar. Bu ülkenin kutsal bir emanet olduğunu düşünüyorum. Vatanı korumanında en büyük ibadet olduğunu düşünüyorum. Mustafa Kemal’i anlamak, yaşatmak çok önemli. Bayramlarımızı takıyye yapanlar da kutluyorlar. Önemli olan nesilleri Mustafa kemal sevgisiyle yetiştirmektir. Atatürk Bursa’da hutbe verdiğinde ne demiş, ‘İslamiyet çok önemli, Hazreti Muhammet bizler için çok önemli, İslam ile ilgili hiçbir şikayetimiz yok ama İslam üzerinden siyaset yapanlar en büyük düşmanlardır’ diyerek her şeyi çok açık ifade etmiştir” dedi.

KİM VATAN HAİNİ, KİM VATANSEVER?”


İnternet üzerinden dinleyici rekoru kıran programı sadece  net üzerinden 18 bin yedi yüz kişi dinledi. Program sonunda çarpıcı ifadeler kullanan Abdi Kahyaoğlu; “Alaska’dan 4,5 Liraya mısır getiriyorlar. Çiftçimiz ürettiği mısırı 30 Kuruşa satamıyor. Bizler Alaska’dan gelen mısıra 4,20 Lira fazla para ödüyoruz. Bunu yapanlar bu vatanı sevebilirler mi? Bunlar hırsız değil de nedir, Sorarım sizlere. Ülkemiz ekonomisi bu halde iken sorarım sizlere kim vatan haini, kim vatansever?” diyerek programı bitirdi.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: USLU;, “CEZAEVİNDE, YATAN, TOLON, VE, ERUYGUR, DEĞİL,, CUMHURİYETTİR”,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı