Haber Detayı
08 Kasım 2009 - Pazar 00:00
 
ENGİN KOYUN, KÖRFEZ’E“HÜSEYİN AVNİ ŞİRİN İLKÖĞRETİM OKULU” KAZANDIRTACAK.
Röportaj Haberi


Belirtiyorum.com ve 93.4 Mega FM’in ortaklaşa gerçekleştirdikleri canlı yayının bu haftaki konuğu AKP Körfez İlçe Başkanı Engin Koyun oldu. Yönetmenliğini Pınar Bozdemir’in yaptığı programda Abdi Kahyaoğlu’nun sorularını çok açık bir şekilde cevaplayan Koyun’un çok rahat olduğu gözlendi.
Engin Koyun, 1968 doğumlu olduğunu ve 1986 yılından bu yana Körfez’de yaşadığını ve 1988’den beri ticaretle uğraştığını belirtti. 2002 yılında AK Parti kuruluşunda görev aldığını belirten Koyun, 2004 yılında Körfez Belediye meclisi üyeliğine seçildiğini ve 2 yıl sonra 2006’da ilçe başkanı olduktan sonra kesinlikle hiçbir ihaleye girmediğini de belirtti.

Kahyaoğlu’nun kadrolaşma yapıldığı ve genelde AKP üyelerinin işe yerleştirildiğini ifade ettiği sorusuna Koyun, “Ak Parti % 50 civarında oy almış bir partidir ama iş için başvuranlardan bir çok kişiye yardımcı oluyoruz, hatta sonradan öğreniyorum ki bazısı başka parti mensuplarıymış, bize herkes başvurabilir” dedi.

ÇAMUR AT İZİ KALSIN

Kahyaoğlu’nun yolsuzluklarla ve hafriyatlarla suçlanıyorsunuz sorusuna Koyun, “Yolsuzlukla değil, haksız kazanç elde etmekle suçlanıyorum ama dediğim gibi ilçe başkanı olduğumdan bu yana kamu ile hiç çalışmadım. Hafriyat konusuna gelince o bölgeye biz harfiyat dökmedik. Sadece bizim iş makinelerimiz kiralandığı için çalışmıştır. Ancak bizim de hafriyat döktüğümüz yerler var. Benim siyasi yapıma uymayan bir durumla karşı karşıyayım. Ben arkadaşlarla tartışmayı sevmem. Bir süre sessiz kaldım ancak sonrasında sessizliğimi bozarak gerekli açıklamaları yaptım. Çamur at izi kalsın mantığıyla siyaset yapılmamalı. Ben ticaretle uğraşıyorum ve bir takım işler yapıyoruz” dedi.

KÖRFEZ’DE HİÇBİR İHALEYE GİRMEDİK, GİRMEYECEĞİZ

Doğuşsan firması hakkındaki iddialara da değinen Koyun, “2004 yılının Aralık ayında Doğuşsan firması kurulmuş ve ortakları da bellidir. Firmadan 2 yıl sonra ilçe başkanı oldum. Bu firma ihale almak için kurulmadı. Ortakları Selahattin Tanış, Cenk Bozalan, Adem Ceylan, Rıfat Demir’dir. Adem Ceylan bazı hisseleri alarak % 60 ortaktır. Kamudan aldığımız bir iş yoktur. Körfez’de hiçbir ihaleye girmedik, girmeyeceğiz” dedi.

OCAKLAR ÇALIŞMAYACAK


Kahyaoğlu, “İlçenin kuzeyinde işletilen taş ocağı kimin” sorusunu yöneltti ancak net bir yanıt alamadı. Soruya AKP İlçe Başkanı Koyun, “Özellikle görünen yerlerde, otoban ve D-100’den çirkin görüntü oluşturan yerlere taş ocağı yapılmasına bende karşıyım. Ama görünmeyen arka taraflarda olmasına karşı değilim. İlimtepe yolu üzerindeki ve Kirazlıyalı’da ki ocakların çalışmaması ile ilgili Büyükşehir’in kararı olduğunu biliyorum ve bu ocaklar çalışmayacak” dedi.

10 TRİLYON DERE ISLAHLARI İÇİN HARCANDI

Kahyaoğlu, ilk olarak Belirtiyorum.com’un kamuoyuna duyurduğu Kalburcu ve Naip Köyü’nde de taş ocakları açılacağını şimdiden yolların otoban gibi yapıldığını hatırlatması üzerine, Koyun; “ben şehrin görsel yerlerinde olmasına karşıyım. Görünmeyen yerlerde arka planda mutlaka olmalıdır. Bakın her yerde yolar yeniden yapılıyor, ocaklar olmasa bunların yapılması mümkün mü? Büyükşehir dere ıslahlarını da yaptı. Sadece Körfez’de 10 trilyon üzerinde para dere ıslahları için harcandı” dedi.

Körfez siyasetinde sıkça konuşulan bir fotoğrafçının Ağadere düzenlemesini yaptığı iddiasına da yanıt veren Koyun, “Bu arkadaşımız ne köprü işini ne de Ağadere işini yapmamıştır. Ortada bir isim benzerliği vardır. Hatta bu iddiayı ilk olarak ortaya koyan gazeteci arkadaşımız bizden özür dilemiştir” dedi.

Mimar Sinan Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi düzenleme işinde ilimizde bu kadar işsiz varken  neden dışardan işçi getirildiği sorusuna Koyun, “O işi alan müteahhit Van’dan olduğu için kendi kadrosunu getirmiştir. Hangi ilden iş alınıyorsa kendi ekibini ytaşıması gayet normal. Kocaeli zaten mozaiktir. Her yöreden insanımız vardır” dedi.

2004 SEÇİMİNDEN DAHA FAZLA OY ALDIK

Hereke konusuna da değinen Koyun, “Hereke’nin kapatılmasına bende karşıydım ama yapacak bir şey yoktu. Bundan sonrasına bakmak lazım. Gerçeklerden de kaçmamak gerekiyor. Bundan sonra Hereke’ye ne kazandırabiliriz  buna bakmak lazım. ‘halk size oy vermez’ dediler. 2004 seçiminden daha fazla oy aldık. Önemli olan hizmetin kalitesi. Orada benim tabelam olsun ama hizmet olmasın anlayışından kurtulmak lazım” dedi.

HASTANEYİ ŞİMDİ GİDİP GÖRÜN…


Kahyaoğlu’nun  2 dönem ilçe başkanlığı yaptınız ama hiçbir şey yapmadınız eleştirilerine yanıtınız var mı? Sorusuna ise Koyun, “Geçmişte hizmet edenleri tebrik ediyorum. Görev yapanlara olumsuz bir şey demedik. Kocaeli’de olduğu gibi, Körfez’de de sağlık alanında büyük hizmetlerimiz oldu. Geçmiş dönemde Körfez’e 1999 yılında bir hastane yapmışlar. Biz o hastaneyi 25 yataklı prefabrike bina olarak devraldık. O gün tabelası vardı, ayakta muayene vardı ama hastanenin kaydı yoktu, reçete yazılmıyordu ama bugün gidin görün. Şimdi orada tam teşekküllü kocaman bir hastane duruyor” dedi.



HÜSEYİN AVNİ ŞİRİN İLKÖĞRETİM OKULU GELİYOR

Hüseyin Avni Şirin’in Körfez için yaptıklarına değinen Kahyaoğlu’nun teklifi üzerine AKP Körfez İlçe Başkanı Engin Koyun adeta müjdeli bir haber vererek, “Körfez ilçede bir ilköğretim okuluna Hüseyin Avni Şirin adının verilmesi için elimden geleni yapacağım” dedi.

Körfez’de yapılan battı çıktıların önemine de değinen Koyun, “95 evler battı çıktısı yaklaşık 7 trilyona mal oldu. Battı çıktı şehrin iki yakasını kavuşturuyor. Körfez’den İzmit’e kadar otoyola girmeye gerek kalmayacak.  Viyadük’te 2010 yılında 40 trilyonluk bu projede halledilecek. Körfez 2011’de yaşanılabilir bir kent olacaktır” dedi.

DENİZE DOLGU YAPILMASINA KARŞIYIM

Bu ifadeler üzerine Kahyaoğlu, DubaiPort Limanı yapılırsa nasıl yaşanacak? Sorusunu yöneltti. Koyun, “DubaiPort Limanına gelecek ister bin ister iki bin tır olsun onlar kente sıkıntı yaşatmayacak. Direk D-100 veya otoyol bağlantısı ile kenti terk edecekler. Ben DubaiPort Limanına karşı olsam da bir anlam ifade etmiyor ama denizin doldurulmasına karşıyım. Ben doğacıyım. Evimin her tarafına ağaç dikerim” dedi.

MÜTEVAZİ BİR YAŞAMIM VAR

Mal varlığı iddialarını da yanıtlayan Koyun; “Çeşitli görüşmelerde de dile getirdim. Mütevazi bir yaşamım var. 1 evim, 1 arsam, 1 yazlığım ve 1 arabam var. Bundan başka bir şeyim yok. Varsa da yerini söylesinler hep beraber bulalım. Yenikentteki evimi biraz büyüttüm hepsi o kadar” dedi.

KÖYLERDEN % 60 ÜSTÜ OYUMUZ VAR

Köylere hizmet gitmediğini belirten Kahyaoğlu’na Engin Koyun’un cevabı ilginçti. Koyun, “O zaman siz köylere gitmemişsiniz. 16 tane Körfez Köyü var. Defalarca dolaştım, muhtarlarla toplandık. 2002 yılından bu yana keşke diyorum benim köyümde böyle olsa. Köylerde oyun gurupları var. Köylerde yollar asfalt yapılıyor. Susuz, elektriksiz köy yok. Ulaşım sıkıntıları yok. Köylü huzurlu ve bizi en iyi şekilde onure ediyorlar. Vatandaşlar bizden çok memnun. Biz sorduğumuzda bir isteğiniz var mı diye, hizmet zaten geliyor diyorlar. Köyler % 60’ın üstünde oy desteğini de bizden esirgemiyorlar. Bizi en iyi bilen burada yaşayıp buraları terk eden ve yıllar sonra gelenlerdir. Değişikliği fark edip bizlere teşekkür ediyorlar.

KÖRFEZ’E KENT MEYDANI YAPILACAK

Kahyaoğlu’nun bir taraftan limanların genişlemesine engel olacağız deyip bir taraftan da Evyap Limanı yanında 7600 m2 arsayı satılığa çıkartmak sizce doğru mu? Sorusuna Koyun, “O yer ile Evyap arasında ciddi mesafe var. Satılacak yer sanayi alanı. Marmara tersanesi yanında. Bu arsanın Dubai veya Evyap ile ilgisi yok. Herhangi birisi satın alabilir. Elde edilecek gelirle Körfez’e kent meydanı yapılacak” dedi.

BELEDİYE KAPISINDA HİÇ ALACAKLI DUYDUNUZ MU?

Kahyaoğlu, Belediye 500 milyar kredi alacakmış yoksa ekonomik sıkıntı mı var sorusuna Koyun, “yer satmak ve kredi almak sıkıntı demek değildir. Bunlar hizmete dönecekse desteklenmesi gerekir. Hiç duydunuz mu Körfez Belediyesi kapısında alacaklı beklediğini?” dedi.

KÖRFEZ, KOCAELİ’NİN GELECEĞİ OLUR

Körfez Belediyespor ile ilgili soruya Koyun; “Biz geldiğimizde para alamadığı için oyuncular maça gitmiyorlardı. Biz kefiliz dedik ve kulüp çok başarılı yerlere geldi. Sanayici parayı kime verir. Başarı olmamış, paranın nereye gittiği belli olmazsa kimse para vermez. İnşallah Kocaelispor’da başarılı olur. Körfez Belediyespor’a Kocaeli destek versin süper lige çıkacaktır. Sahip çıkılırsa Körfez, Kocaeli’nin geleceği olur. Büyükşehir aslında Kocaeli’ye çok destek oldu ama geçmişten gelen sıkıntıların şu anda bedelini ödüyor. Eğer Körfez Belediye gibi yönetilseydi süper lige devam ederdi” dedi.

BENİM MHP, CHP, DP İLE İŞİM YOK

Son olarak eklemek istediklerini var mı sorusuna Koyun şu yanıtı verdi, “Çamur at izi kalsın şeklinde siyaset anlayışı olmamalıdır. Ak Parti’ye çamur atarak bir yere gelmek istiyorlarsa yanılıyorlar. Ben duydum, öyle dediler, mantığıyla siyaset olmaz. Ak Parti ile birlikte siyaset kalite kazanmıştır. Siyaset şeref ister dediğimde ‘bize şerefsiz mi diyorsun’ dediler. Ben kimseye şerefsiz demedim. Basınında dikkatli olması birine itham ederken titiz olması gerekir. Benim MHP, CHP, DP ile işim yok. Onlarla uğraşacak vaktimde yok. Yanlış bir şey varsa gelin sorun kim olursa olsun bizde bilgilendirelim. Kaliteyi düşürmemek lazım diye düşünüyorum. 2002 öncesi siyasetöiyi güvenin bittiği dönemdi şimdi siyasetçiye güven var. Benim dedikodu ile birileriyle itişmek ile işim olmaz, tavrım hiç değil. Biz siyaseti seviyeli yapıyoruz, seviyemizi bozmayacağız. Ben Ak Parti’de siyaset yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. 2002 öncesi Türkiye bütün komşularıyla kavgalıydı. Herkes kötüde bir sen mi iyisin diye sormazlar mı adama. Bu
gün hepsiyle kavgalar bitmiştir. Ak Parti ülkede istikrar ve güven sağlamıştır. Kıbrıs’ı sattınız diyorlar, sattık mı yoksa nerden nereye mi getirdik. Tanıyan ülke var mıydı? Ak Parti ile sağlıkta, milli eğitimde, ulaşımda büyük yollar kat edildi. Türkiye’nin her yerine hava taşımacılığı var. Bolu tünelini hatırlıyor musunuz? Bugün 2,5-3 saatte Ankara’ya gidiliyor. Kocaeli’de köyler doğalgaza kavuşuyor. Türkiye’de 61 ilde doğalgaz var. Kocaeli’nin % 90’ı kullanıyor. Hereke’ye yapılanları herkes iyi biliyor. Aşağıya spor kompleksi yapıldı yukarıya da yapılıyor. Yukarı Hereke’de doğalgaz var. Bazı gazeteler dedikodu yapıyor ama kimse o gazeteleri okumuyor. Her Salı günü partide halk günü yapıyoruz. Muhalefetteki arkadaşlarda gelsinler. Soruları varsa yanıtlayalım. 24 saat telefonum açık, bizimle herkes konuşabilir, sorununu iletebilir” dedi.

SADECE NETTEN 27 BİN KİŞİ DİNLEDİ

Sadece internet üzerinden 27 bin kişinin dinlediği program her hafta  dinleyici rekoru kırıyor. Bu haftaki program adeta Körfez siyaset gündemine bomba gibi düştü. Kamuoyunda konuşulan bir çok konuya net yanıtlar veren Engin Koyun bir çok tartışmaya da noktayı koymuş oldu.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör: Metehan OĞUZ
 
Etiketler: ENGİN, KOYUN,, KÖRFEZ’E“HÜSEYİN, AVNİ, ŞİRİN, İLKÖĞRETİM, OKULU”, KAZANDIRTACAK.,
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
87
73
1
3
28
32
2
Fenerbahçe
85
85
1
4
27
32
3
Trabzonspor
52
54
12
4
16
32
4
Rizespor
48
43
12
6
14
32
5
Beşiktaş
48
42
12
6
14
32
6
Kasımpasa
46
55
12
7
13
32
7
Başakşehir
46
42
12
7
13
32
8
Sivasspor
44
38
10
11
11
32
9
Alanyaspor
42
41
10
12
10
32
10
Antalyaspor
42
36
10
12
10
32
11
A.Demirspor
40
48
10
13
9
32
12
Samsunspor
38
36
14
8
10
32
13
Ankaragücü
37
40
11
13
8
32
14
Kayserispor
37
36
12
10
10
32
15
Konyaspor
36
34
12
12
8
32
16
Hatayspor
33
36
13
12
7
32
17
Gaziantep FK
31
35
17
7
8
32
18
Pendikspor
30
36
16
9
7
32
19
Karagümrük
30
35
16
9
7
32
20
İstanbulspor
16
25
21
7
4
32
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı